ΟΡΦΕΑΣ & ΕΥΡΥΔΙΚΗ

ΟΡΦΕΑΣ & ΕΥΡΥΔΙΚΗ

από Δευτέρα 1 Οκτωβρίου έως και Τρίτη 23 Οκτωβρίου

στο Θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες

 

8 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Μετά τη sold out επιτυχία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, η παράσταση Ορφέας & Ευρυδίκη του Δημήτρη Μπογδάνου επιστρέφει για 8 μόνο παράστασεις στο Θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ.

 

Έγραψαν για την παράσταση:

 

“Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης και η Ευθαλία Παπακώστα είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα γοητευτικότερα ζευγάρια των τελευταίων ετών στο θέατρό μας.”

Γρηγόρης Ιωαννίδης, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

 

“Δείτε οπωσδήποτε αυτή την παράσταση: ένα εύφορο, καθαρτήριο λουτρό.”

Γιώργος Σαρηγιάννης, TO TETARTO KOUDOUNI

 

“Ο Δημήτρης Μπογδάνος βρίσκεται στο στοιχείο του, αφηγούμενος με αξιοζήλευτη αμεσότητα, σφρίγος, χιούμορ και τρυφερότητα μια μυθική ιστορία αγάπης biggerthanlife.”

Ιωάννα Μπλάτσου, ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

 

“Μια απόλυτα αισθητική εμπειρία.”

Δημήτρης Τσατσούλης, ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

 

“Ο τρυφερός και ευαίσθητος Δημήτρης Μπογδάνος φτιάχνει για ακόμα μια φορά έναν ξεχωριστό κόσμο, ζωντανεύοντας τον μύθο δύο διαχρονικών εραστών σε μια παράσταση με έντονη ποιητικότητα και στοχαστική διάθεση.”

Βλάσης Κωστούρος, EL CULTURE

 

“Όποιος θέλει να εισέλθει σε ένα εμπνευσμένο θεατρικό σύμπαν, να δει την παράσταση.”

Ηβη Βασιλείου, CUE TO ENTER

 

ΟΡΦΕΑΣ & ΕΥΡΥΔΙΚΗ

*μία παράσταση για όποιον πεθαίνει να πεθαίνει από έρωτα

 

Το πιο απαρηγόρητο love story όλων των αιώνων ζωντανεύει σε μια σπαρακτική ποιητική αφήγηση για την ατόφια, οικουμενική, διαμπερή αγάπη που κάθε εμβληματικό ή καθημερινό ερωτευμένο ζευγάρι πεθαίνει να ζήσει.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος ανα-παριστά έναν άλλο “Άλλο Κόσμο” που διατηρεί με καθαρότητα και ευαισθησία το παραμυθένιο και συγκινησιακό φορτίο του μύθου των διαχρονικών εραστών, αλλά ταυτόχρονα στέκει ωμά στο σήμερα λες και η Ιστορία ξανασυνέβη προχθές, σε λίγο, τώρα ή αύριο. Η βία και το απροσδόκητο επανεξετάζονται μέσω μίας διάφανης, λιτής, απογυμνωμένης οπτικής, άλλοτε τρυφερής κι άλλοτε άγριας και θνητής, παρασέρνοντας τον θεατή στο θεοσκοτεινό ταξίδι του ανυπόμονου αοιδού που με την Αγάπη του κερδίζει για λίγο τον Άδη και με τον “Άδη” του χάνει για πάντα την Αγάπη.

Όλα τα σύμβολα, οι οιωνοί και οι πυξίδες υποδεικνύουν ξανά και ξανά την ίδια στιγμή, την ίδια στιγμή, την ίδια στιγμή, εκείνο το αγύριστο νανοδευτερόλεπτο όπου οι μοίρες κάνουν οριστικά στροφή, γκρεμίζοντας την ελπίδα για κάθε Ορφέα και κάθε Ευρυδίκη που αρνούνται να πειθαρχήσουν στο σκοτάδι.

Ποιος είπε πως δεύτερη ζωή δεν έχει; Έχει αν το θέλεις πολύ. Αν όμως δεν χειριστείς με σεβασμό τη δεύτερη ζωή στον Έρωτα, παραμονεύει και δεύτερος θάνατος. Κι αν ο Έρωτας στέκει μόνο έτσι, μόνο “μέχρι θανάτου”; Αντέχεις να τον ξαναζήσεις;

 *Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από τον Δεκέμβριο του 2017 έως τον Μάιο του 2018 σε συμπαραγωγή με το Θέατρο του Νέου Κόσμου και την αμέριστη υποστήριξη του κ. Μίλτου Σωτηριάδη.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία & Δραματουργική επιμέλεια

Δημήτρης Μπογδάνος

 

Πρωταγωνιστούν

Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης & Ευθαλία Παπακώστα

 

Σκηνικά-κοστούμια

Λυδία Κοντογιώργη

 

Φωτισμοί

Σάκης Μπιρμπίλης

 

Ειδικός Συνεργάτης

Ιωάννα Νασιοπούλου

 

Βοηθός σκηνοθέτη

Κωνσταντίνος Κουνέλλας

 

Συντονισμός παραγωγής

Μαρία Δημητρίου

 

Φωτογραφίες

Γιάννης Ζάχος

 

ΟΡΦΕΑΣ & ΕΥΡΥΔΙΚΗ 

Από 1 έως 23 Οκτωβρίου 2018

κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15

 

Θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες

Τουρναβίτου 7, Ψυρρή

210 3255444

 

Τιμές εισιτηρίων από 10 ευρώ

Διάρκεια 65 λεπτά

Εισιτήρια στο ticketservices.gr και τα ταμεία του θέατρου