• Home
  • /
  • B-SIDE
  • /
  • ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ Three Peaks

ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ Three Peaks

Κάθε δυστυχισμένη οικογένεια είναι δυστυχισμένη με τον δικό της τρόπο, όπως επισημαίνει το διάσημο ρητό, και η ιδιόμορφη νεογέννητη οικογένεια στην καρδιά του «Στις Τρεις Κορφές» παλεύει να βρει την ισορροπία της και τελικά την ευτυχία, όσο αντικρουόμενα συναισθήματα δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα. Υποβλητικές τοποθεσίες, εξαιρετικές ερμηνείες και ατμόσφαιρα στη καθηλωτική δεύτερη ταινία του Γερμανού Γιαν Τσάμπαϊλ. Βραβείο Piazza Grande στο Φεστιβάλ του Λοκάρνοαπό τους κριτικούς του Variety.


Ο Άαρον προσκαλεί τη σύντροφό του, Λέα, και τον οκτάχρονο γιο της, Τρίσταν, σε μια εκδρομή στο βουνό. Αντί για μια αρμονική έναρξη της καινούργιας τους ζωής μαζί, το ταξίδι τούς επιφυλάσσει πολλά και δύσκολα εμπόδια, καθώς οι τρεις τους μάχονται για τη θέση τους στη νέα οικογένεια. Ψηλά στην περιοχή των Τριών Κορφών, ο Άαρον και ο Τρίσταν έρχονται αντιμέτωποι με την αγάπη και τον φόβο που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, ενώ η Λέα βρίσκεται ανάμεσά τους, προσπαθώντας να σταθεροποιήσει το ιδιόμορφο αυτό τρίγωνο. Στην προσπάθειά του να κερδίσει την αποδοχή του αγοριού, που δείχνει μια ολοένα και πιο επιθετική συμπεριφορά απέναντί του, ο Άαρον παίρνει τον Τρίσταν ψηλά στο βουνό. Όταν, όμως, έρθει η ομίχλη και o Άαρον χάσει τον μικρό, το υπόγειο παιχνίδι εξουσίας ανάμεσά τους παίρνει μια επικίνδυνη τροπή…

 

Έχοντας κερδίσει το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για το ντεμπούτο του «The River Used to Be a Man», ο Γιαν Τσάμπαϊλ επανέρχεται με μια ιστορία στην οποία ταυτότητες και συναισθηματικοί δεσμοί καταρρέουν στην σκιά παλαιολιθικών κοινωνικών εννοιών, όπως αυτή της «παραδοσιακής» μονοπυρηνικής οικογένειας. Ξεκινώντας ως ένα δράμα για την επώδυνη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας οικογένειας και καταλήγοντας ως ένα ψυχολογικό θρίλερ επιβίωσης, το «Στις Τρεις Κορφές» κόβει την ανάσα όσο ανατέμνει δεξιοτεχνικά την περίπλοκη αλληλεπίδραση των χαρακτήρων του, αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις εν γένει, με ταιριαστό φόντο την -φαινομενικά ειδυλλιακή, αλλά στην πραγματικότητα γεμάτη κινδύνους- ορεινή φύση.

 

Συνάντηση με τον σκηνοθέτη ΓΙΑΝ ΤΣΑΜΠΑΪΛ

 

Ως κάποιος που φτιάχνει ιστορίες σε καθημερινή βάση, βρίσκω καταπληκτικό το πώς συναισθηματικά αμφιλεγόμενες καταστάσεις μπορούν να προκύψουν σε μικτές οικογένειες και το πώς η αγάπη και η φροντίδα ανάμεσα στα μέλη τέτοιων οικογενειών μπορούν να μετατραπούν ξαφνικά σε κάτι το εντελώς διαφορετικό.

 

Τι συμβαίνει όταν ένας γεμάτος αυτοπεποίθηση, συναισθηματικά ευφυής και καλόκαρδος άνδρας μπορεί να επικοινωνήσει αυτό που αισθάνεται, αλλά τελικά δυσκολεύεται να αποδεχθεί τον ρόλο του στην καινούργια οικογένεια; Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός μικρού παιδιού όταν συμπαθεί και αποδέχεται τον νέο σύντροφο της μητέρας του, αλλά ταυτόχρονα το μόνο που θέλει είναι να ξαναδεί μαζί τον πατέρα και τη μητέρα του; Όταν στιγμές τρυφερότητας τελικά καταλήγουν σε σύγκρουση; Και τι συνέπειες θα έχουν αυτά τα συναισθήματα στη μητέρα; Για να θέσω αυτά τα ερωτήματα, τοποθέτησα τους χαρακτήρες μου σε ένα τοπίο όπου η φύση παίζει σημαντικό ρόλο: μακριά από την ασφάλεια του πολιτισμένου κόσμου, οι χαρακτήρες είναι πιο συναισθηματικά ειλικρινείς και είναι πιο πιθανό να χάσουν τον έλεγχο. Στο εντυπωσιακό και ταυτόχρονα εχθρικό περιβάλλον του βουνού Τρεις Κορφές, βρήκα το ιδανικό μέρος για να δείξω τις εσωτερικές συγκρούσεις λιγότερο μέσω των διαλόγων και περισσότερο μέσω της ατμόσφαιρας, των εικόνων και των γεγονότων.

 

13 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους

από την Rosebud.21

 

 

 

Σκηνοθεσία: Γιαν Τσάμπαϊλ
Σενάριο: Γιαν Τσάμπαϊλ
Ηθοποιοί:
Αλεξάντερ Φέλινγκ, Μπερενίς Μπεζό, Αριάν Μοντγκόμερι
Διάρκεια:
94 λεπτά
Διανομή:
Rosebud .21, Seven Group