Δήμητρα Κουστερίδου & Γιάννης Αράπης στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Δήμητρα Κουστερίδου | Γιάννης Αράπης
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 | 21:00 | 6 €

Με αφετηρία τα χειροποίητα ηλεκτρονικά κυκλώματα (Δήμητρα Κουστερίδου) και την ηλεκτρική κιθάρα σε όλο το φάσμα δυνατοτήτων της (Γιάννης Αράπης), το ντουέτο εξερευνά νέες διαστάσεις  ηχητικών εμπειριών μέσω της συνεχώς μεταβαλλόμενης άμεσης σύνθεσης.

Ένας καλλιτεχνικός διάλογος ήχων και κινήσεων, ηλεκτρισμού και συχνοτήτων με βάση τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και τη δημιουργία ποιητικών ηχητικών τοπίων.

Η Δήμητρα Κουστερίδου, με έδρα το Άμστερνταμ, δουλεύει κυρίως με site-specific έργα και αυτοσχεδιασμούς που επικεντρώνονται στον ήχο. Ο πυρήνας του ενδιαφέροντός της βρίσκεται στους τρόπους αποδόμησης της εικονικής και ακουστικής ταυτότητας των αντικειμένων μετατρέποντας τις εννοιολογικές τους ιδιότητες. Μπορεί κανείς να φανταστεί τις δράσεις της σαν συνθέσεις από τις οποίες προκύπτει ένα δίκτυο από σώματα, αναμνήσεις και εμπειρίες. Αποτελέσματα που παρέχουν ενδείξεις ως προς την αντίληψή μας για το χωροχρόνο και την τοποθέτηση των εαυτών μας σε αυτόν.
www.dimitrakousteridou.com

Ο Γιάννης Αράπης είναι κιθαρίστας, ο οποίος κινείται στο χώρο του noise rock, της free jazz, και του free improvisation καθώς και άλλων ακραίων και πειραματικών ιδιωμάτων της μουσικής. Μερικά από τα σχήματα που συμμετέχει είναι οι Sans Corps, Ramdat, Mammock και The Coal. Συνεργάζεται επίσης με άτομα και καλλιτέχνες/-ιδες από ποικίλα φάσματα του ήχου.

www.thecoal.bandcamp.com
www.ramdat.bandcamp.com
www.sanscorps.bandcamp.com/releases____

___________________________________________________________

κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361 Κυψέλη, Αθήνα

213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα | με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

 

https://polychorosket.gr

https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/

https://twitter.com/TVControlCenter

https://www.instagram.com/TVControlCenter/

https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums

 

Το γαλλικό συνδικάτο SYNDEAC (Συνδικάτο των Καλλιτεχνικών και Πολιτισμικών Εταιρειών) υποστηρίζει το πρόγραμμα του ΚΕΤ για τη σεζόν 2018-19.

https://www.syndeac.org/