• Home
  • /
  • MUSIC
  • /
  • Μονοκόκαλο : Το νέο φεστιβάλ της πόλης έρχεται στο Gagarin τον Οκτώβριο

Μονοκόκαλο : Το νέο φεστιβάλ της πόλης έρχεται στο Gagarin τον Οκτώβριο

ΜΟΝΟΚΟΚΑΛΟ #1

Sigmataf
Τεφλόν
Αγόρια στον Ήλιο
Αστρογόνο

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ με μπίρα
Το μονοκόκαλο είναι ένα πείραμα σε εξέλιξη.

Ζωντανό και υπό (συν)διαμόρφωση.

Στην αρχική του σύλληψη, περιλαμβάνει το Gagarin 205 και 15 ελληνόφωνα/ελληνόστιχα συγκροτήματα και δημιουργούς από διάφορες πόλεις.
O στόχος μας είναι μια Παρασκευή κάθε δυο, περίπου, μήνες, τέσσερα acts από τα παραπάνω, να εμφανίζονται για 40-45 λεπτά το καθένα στη σκηνή του Gagarin 205.

Κάτι σα φεστιβάλ απλωμένο στον χρόνο, που κάθε του επανάληψη εξαρτάται από τους μουσικούς, τον συναυλιακό χώρο και τους θεατές.
Όλα ξεκινούν τον Οκτώβριο με το μονοκόκαλο #1 (κι ευελπιστούμε να συνεχίσουν). Περισσότερες πληροφορίες, σύντομα.

Υ.Γ. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε μουσικούς που τους ταιριάζει το μονοκόκαλο και μας ταιριάζουν, ώστε να πλαισιώσουν τον αρχικό πυρήνα που έχει δημιουργηθεί.

ΜΟΝΟΚΟΚΑΛΟ #1

Sigmataf | Τεφλόν | Αγόριαstonilio | Αστρογόνο

Sigmataf
Την μια και μοναδική φορά που τον έχω δει live μιας και τα τρία τελευταία χρόνια απείχε από εμφανίσεις μου έκανε εντύπωση η ενέργειά του επάνω στη σκηνή. Έμοιαζε σαν ένα ζιζάνιο που του έχεις βάλει φιτιλιές και δεν μπορεί να ησυχάσει για κανέναν λόγο και μου θύμισε τις πρώτες εμφανίσεις του Moby στην Ελλάδα πριν από κάτι δεκαετίες, που μας έκαναν να παραμιλάμε «εδώ ο Moby, εκεί ο Moby, πού είναι ο Moby»; (Popaganda)

 

 

Τεφλόν
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Αθήνα: το φάντασμα των τεφλόν…
Οι Τεφλόν είναι μια μπάντα που θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως κινείται στο ευρύ πλαίσιο του post rock που στα μέρη μας χαίρει μεγάλης αναγνώρισης, αλλά στην πραγματικότητα, θέτοντάς το κάπως λαϊκά, «παίζουν μπάλα» μόνοι τους. (Vice)

 

 

Αγόριαstonilio
Από τα πιο ενδιαφέροντα άλμπουμ του ελληνικού ροκ, ασυζητητί, που άκουσα μέσα στο 2017. Τώρα, αν είναι «πρώτο» ή «δεύτερο» κ,λ,π. αυτό θα πρέπει να το τσεκάρω – αν και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. (diskoryxeion.blogspot.com)

 

 

Αστρογόνο
Ο ήχος τους κινείται σε post-rock μονοπάτια, είναι επενδυμένος με παραδοσιακά μουσικά όργανα και τα πνευστά φαίνεται να έχουν κυρίαρχο ρόλο σε κάποια απ τα κομμάτια του δίσκου. Η μπάντα αγγίζει μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών πράγμα που κάνει τον συγκεκριμένο δίσκο αρκετά πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα.(Rockap.gr)

 

 

Gagarin 205
Λιοσίων 205, Αθήνα
104 45
Τηλ.: 211 4112500