• Home
  • /
  • INTERVIEWS
  • /
  • Οι έξι ερωτήσεις που θα σου λύσουν τις απορίες για τους ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC , πριν τη βραδιά στο Fuzz!

Οι έξι ερωτήσεις που θα σου λύσουν τις απορίες για τους ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC , πριν τη βραδιά στο Fuzz!

 

Γκάιντες, λύρες, νταούλια και.. punk! Ναι, αμέ, γιατί όχι. Αγαπάμε αυτά τα σχήματα, ειδικά εδώ στο puzzlemag.gr. Με αφορμή το επερχόμενο live τους, λοιπόν, στις 9 Δεκέμβρη στο Fuzz, οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, μας τα ‘παν εν τάχει και εκ του μακρόθεν!

Πάρτε μια γεύση και ετοιμαστείτε για ωραία πράγματα!
Δω, στα λιανοχορταρούδια, ντε!

Τι είναι Θραξ, τι είναι Punk και τι τ’ ανάμεσό τους;

Θράξ είναι η έδρα του συγκροτήματος (κατά μέσο όρο :P) στη Θράκη και φυσικά ο ήχος στον οποίο ξεκίνησε να βασίζεται η μουσική μας. Punk είναι η ανάγκη μας να εξελίξουμε τον παραδοσιακό ήχο σύμφωνα με τη δική μας οπτική, να προσφέρουμε καινούρια πράγματα, ενώ στη πορεία αυτή αποβάλλουμε “πρέπει” και λοιπούς συντηρητισμούς.

Τι διαφορές έχει ένα live σε venue από ένα γλέντι σαν αυτό στο δρόμο των Εξαρχείων και ποιο προτιμάτε τελικά;

Στα venues, υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιάσεις μία οργανωμένη δουλειά που κυλά σαν παράσταση, εκμεταλλευόμενος τα τεχνολογικά μέσα που παρέχονται όπως ηχητικά, φωτισμό, stage κτλ. Επίσης λόγω αυτών μπορείς να παίξεις σε ακροατήρια με λίγο ή πολύ κόσμο, χωρίς να θυσιάσεις την ποιότητα του θεάματος. Ένα γλέντι στο δρόμο είναι εντελώς αυθόρμητο, συνήθως δεν χρειάζεται καν να το προγραμματίσεις. Μπορεί να συμμετέχει, να χορέψει και να παίξει μουσική  ο οποιοσδήποτε χωρίς να απαιτείται κάποια πρόβα ή συντονισμός!! Φυσικά μας αρέσουν και τα δύο! Ως ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC όμως προτιμούμε τα venues, ακριβώς γιατί αυτά που παίζουμε απαιτούν συγκεκριμένο εξοπλισμό και το πρόγραμμά μας έχει συγκεκριμένη συνοχή και εξέλιξη!

Αν κάνατε ένα tour σε ποια χώρα θα θέλατε διακαώς να παίξετε;

Γενικώς ανυπομονούμε να κάνουμε το πρώτο μας διεθνές tour! Έχουμε μεγάλη περιέργεια να δούμε τις αντιδράσεις του κοινού της Βουλγαρίας, αφού έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά στον ήχο μας και όχι μόνο! Σκωτία και Ισλανδία επίσης θα είναι δύο πολλοί ενδιαφέροντες προορισμοί!

Με τους Βανδαλούπ τι παίζει;

Από το 2006 ακόμα όταν ο Βάιος με το Γιώργο ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί μουσική, οι Βανδαλούπ ήταν μια κοινή συνισταμένη, και φυσικά κάποια από τα τραγούδια τους ήταν από τα πρώτα που διασκευάσαμε. Είναι αυθεντικό λαϊκό punk! Με ειλικρίνεια και χιούμορ εκφράζουν καθημερινές δυσκολίες και προβληματισμούς!

Σιδηρόπουλος ή Lost Bodies; Αγγελάκας ή Victim of Society; Κονιτοπούλου ή Παγιουμτζής; Ποια μουσική γενιά της ελληνικής σκηνής σας εμπνέει περισσότερο;

Ακούμε και θαυμάζουμε μουσική από όλες τις γενιές. Σε κάθε εποχή στην ουσία ανακυκλώνονται τα ίδια μυαλά, οι ίδιες ανησυχίες, οι ίδιοι άνθρωποι, απλά σε διαφορετικού τύπου καταστάσεις. Καλλιτέχνες της κάθε εποχής αποτυπώνουν τα βιώματά τους στην τέχνη τους. Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι μας αρέσουν όλοι οι παραπάνω! Ο ήχος της Κονιτοπούλου παρόλα αυτά δεν μας ξετρελαίνει!

Τι να περιμένουμε στο live σας στο Fuzz;

Το κρατάμε για έκπληξη!! Τα λόγια είναι περιττά!

 

Για πάμε!

Info:
Εισιτήρια προπωλούνται προς 10 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 12 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στο Viva Kiosk Συντάγματος (Ερμού 1, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00), καθώς και στα www.fuzzclub.gr και www.viva.gr
ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC + opening acts (tba)

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr)

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, Fuzz Live Music Club Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

της Ζωής Νικολάου