• Home
  • /
  • MUSIC
  • /
  • Οι Ψύλλοι στ’ Αχυρα στο AN club ‘official’ των Εξαρχείων!

Οι Ψύλλοι στ’ Αχυρα στο AN club ‘official’ των Εξαρχείων!

Οι Ψύλλοι στ’ Αχυρα για πρώτη φορά στην Αθήνα!

Την Πέμπτη 11 Απριλίου στο θρυλικό AN club ‘official’ των Εξαρχείων.

Fb event: https://www.facebook.com/events/247364646205084/

Εισιτήριο: 7 ευρώ – Ώρα έναρξης: 21.00

 

Οι Ψύλλοι στ’ Άχυρα έχτισαν το όνομα τους βήμα-βήμα με τις δυναμικές live εμφανίσεις τους σε Φεστιβάλ, Κοινωνικούς χώρους και συναυλιακούς χώρους στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Μετά την κυκλοφορία και την επιτυχημένη πορεία του ντεμπούτου άλμπουμ τους ήρθε η ώρα να εμφανιστούν επιτέλους και στην Αθήνα!

Για πρώτη φορά Οι Ψύλλοι στ’ Άχυρα παραδόθηκαν απ’ το Δεκέμβριο του 2014 στη μεγάλη αγκαλιά του post punk και Rock & Roll. Γράφουν τραγούδια με ελληνικό στίχο, ψάχνουν μέσα στη μουσική τους τις υφές και τα ανάγλυφα ηχοχρώματα της πόλης, ενώ οι ήχοι τους είναι ποτισμένοι με την αρμύρα του Θερμαϊκού και τους ηλεκτρικούς λεβάντες της Ανατολικής Μεσογείου. Συνολικά, ο ήχος των Ψύλλων αναβιώνει τον ήχο του ελληνικού ροκ της δεκαετίας του ’90 και τον ξανασυστήνει, ανανεωμένο και μπολιασμένο με τις στυλιστικές και ηχητικές αναζητήσεις του σήμερα, στις νεότερες γενιές που δεν τον πρόλαβαν στην περίοδο της ακμής του.

Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφορήσαν τον πρώτο τους ομότιτλο δίσκο με την Puzzlemuzik. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε με την τεχνική multi–track live recording μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Η συγκεκριμένη τεχνική επιλέχτηκε προκειμένου να αποτυπωθεί η ιδιαίτερη live ενέργεια του συγκροτήματος το οποίο, αν και μετρά λιγότερο από τέσσερα χρόνια ζωής, έχει σημαντική συναυλιακή εμπειρία με εμφανίσεις δίπλα σπουδαίους καλλιτέχνες όπως V.I.C, LOST BODIES, Ντίνος Σαδίκης, ΓΚΟΥΛΑΚ, Μωρά στη Φωτιά, Vodka Juniors κ.α και σε Φεστιβάλ (Αναιρέσεις 2015 Θεσσαλονίκη/ Radical Pride 2017/ Αντιρατσιστικό Θεσσαλονίκης 2017/ Αντιρατσιστικό Λάρισας 2017, Βρύσης Τυρνάβου 2017, ΦΕΣΤΙΒΑΛ BIOME 2018), Κοινωνικούς χώρους και συναυλιακούς χώρους (8Ball, WE, Υπόγειο, Μύλος Club, Silver Dollar, Blue Barrel, Stage Λάρισα, Νόστος Ξάνθη, Οιωνός Γουμένισσα).

Τη συναυλία στο An Club θα ανοίξει ο Τρύφων Λάζος – Treefon Lazos με ένα σύντομο ακουστικό σετ.