Οι Autechre έρχονται αύριο κι εμείς τρέχουμε στο Ηρώδειο

Οι συναυλίες στο Ηρώδειο είναι πάντα αμφιλεγόμενες. Οι ενέργεια του χώρου, η απίστευτη ακουστική του, τα πέτρινα καθίσματα και ο ουρανός κι η εγγύτητα στην Ακρόπολη, δίνουν μόνιμα μια ιδιαίτερη αίσθηση στους θεατές και στους μουσικούς. Σε όσα live και να βρεθείς, όμως, πάντα, αυτά που έρχονται σε κόντρα με την υπόστασή του ως θέατρο σε κάνουν να ανατριχιάζεις. Ένα τέτοιο live θα παρακολουθήσουμε και αύριο, με τους Autechre!

Τι σημαίνει Autechre; Ως λέξη τίποτα. Κάποτε σε ένα track τους, υπήρχε ο ήχος “Au” κι από εκεί ξεκίνησαν όλα. Ως όνομα, όμως, σημαίνει πρωτοπορία στην ηλεκτρονική μουσική, σημαίνει διαμάντι της Wasp Records, σημαίνει μια πορεία από το 1991 ως σήμερα, σταθερή και άκρως δημιουργική. Να φαντάζονταν άραγε οι Sean Booth και Rob Brown, ότι η συνάντησή τους στο Rochdale το 1987, θα εξελισσόταν σε ντούο-θρύλο της ηλεκτρονικής μουσικής;

Από το Incunabula ως το Sign, οι Βρετανοί Autechre, αποδεικνύουν εδώ και 3 περίπου δεκαετίες ότι η αγγλική δημιουργικότητα στη μουσική παραμένει αξεπέραστη, κι ότι η ηλεκτρονική μουσική είναι πολλά παραπάνω από συνθέσεις παράξενων μα τόσο πραγματικών ήχων. “..it is still (and will always be) human music made by humans for humans” είναι το πιο εύστοχο quote για τους Autechre και γράφτηκε με αφορμή το album τους Sign από το The Quietus.

Αφήνουν πίσω τα εντυπωσιακά visuals και τα φώτα που τυφλώνουν, και έρχονται να παίξουν στο σκοτάδι αθηναϊκού ουρανού. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι «κάτι συμβαίνει όταν ακούς μουσική στο σκοτάδι», και πώς θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς; Πάμε να δούμε τι θα συμβεί στο σώμα και στον νου. Να είσαι εκεί!

Σύνδεσμοι:
Website – www.autechre.ws
Facebook – www.facebook.com/Autechre

 

Info : 

Τιμές εισιτηρίων:
Κάτω διάζωμα
Διακεκριμένη ζώνη: 55€
Ζώνη A: 48€
Ζώνη B: 44€
Ζώνη Γ: 40€
Άνω διάζωμα
Ζώνη Δ: 35€
Ζώνη E: 32€
Ζώνη ΣΤ: 28€
ΑμεΑ: 20€
(Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος
στο Κάτω διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3)
❯❯ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Δίκτυο Προπώλησης:
Τηλεφωνικά: 11876
Σημεία Προπώλησης:
Καταστήματα Wind
Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία
Yoleni’s Greek Gastronomy  Center (Σόλωνος 9)
Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)