• Home
  • /
  • MUSIC
  • /
  • Οι Clamm στην Αθήνα για μία εμφάνιση στο Death Disco!

Οι Clamm στην Αθήνα για μία εμφάνιση στο Death Disco!

Η Primitive Music παρουσιάζει:

CLAMM (AUS)

KIDNEY BLACK

Special Guests: Frenzee

Death Disco | Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου 24, Ψυρρή

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 | 21:00

FB Event: https://www.facebook.com/events/749518436286883

#Clamm #NoiseRock #Australia #Garage #Punk #Melbourne #Kidney Black #Athens #Frenzee #Κρήτη #Female-fronted-band

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Προπώληση: 15€

Viva: https://www.viva.gr/tickets/music/clamm/

Ταμείο: 18€

Φυσικά Σημεία Προπώλησης:

The Lab t shirts: Βεΐκου 73, Κουκάκι

Syd Records: Πρωτογένους 13, Αθήνα

Sound Effect Records: Σπ. Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου

Rhythm Records: Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα

Πλάι στη λέξη Clamm βάζουμε την λέξη Αυστραλία και εξηγούμαστε:

Για τον απλό άνθρωπο στο άκουσμα της λέξης «Αυστραλία» το πρώτο πράγμα που, ενδεχομένως, να του έρχεται στο μυαλό είναι κάποιοι μακρινοί συγγενείς ή στην χειρότερη μια μακρινή χώρα που δύσκολα θα καταφέρει να επισκεφθεί. Ανάμεσα όμως στους απλούς ανθρώπους υπάρχουν και οι εξίσου απλοϊκοί φίλοι της ροκ σκηνής. Ιδιαίτερα εκείνοι της ανεξάρτητης ροκ σκηνής, οι οποίοι, αν και λανθασμένα – ίσως πάνω σε κάποιο μεθύσι – την αποκάλεσαν Ωκεανία, εντόπισαν και κάτι άλλο πέρα από τα παραπάνω· αναγνώρισαν τον ξεχωριστό και πολλές φορές πρωτοποριακό της ήχο όσον αφορά τον ρυθμό της κιθάρας, αλλά και το ύφος ως προς την εκτέλεση των τραγουδιών. Είναι αυτή η μουσική προσέγγιση κάποιων ανθρώπων, η οποία δημιούργησε την συγκεκριμένη μουσική σκηνή, αποκτώντας και συνεχίζοντας να αποκτά φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, τους ανθρώπους αυτούς τους γνωρίζουμε πολύ καλά… και θα θέλαμε να τους ξαναδούμε…

Οι Clamm ή αλλιώς το εκρηκτικό τρίο που γεννήθηκε στα στενά της Μελβούρνης, ως άξιοι συνεχιστές στον ανεξάρτητο δρόμο που χάραξαν οι πετυχημένες μπάντες στα μέσα της περασμένης δεκαετίας όπως οι Eddy Current Suppression Ring και οι Total Control, σκοπό έχουν να διαδώσουν το δικό τους μουσικό μανιφέστο με τις ανησυχίες του σήμερα, καθότι στιχουργικά κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση με κοινωνικο-πολιτικό ύφος, βουτηγμένες παράλληλα στον στιβαρό και επιθετικό, μα αρκετά συχνά fuzzy χορευτικό ήχο τους. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι ο ήχος τους είναι τόσο άγριος, ώστε να καταστεί σαφές ο αντι-βίαιος χαρακτήρας του συγκροτήματος, αφού ολόκληρος ο δίσκος τους βρίθει μηνυμάτων αυτό-βελτίωσης.

Οι πρωτοπόροι Αυστραλοί: η πρωτοπορία τους βασίζεται στο ότι ο ήχος τους ουσιαστικά δεν ανήκει σε ένα μόνο συγκεκριμένο είδος μιας και τα ιδιαίτερα guitar και vocal sections που χρησιμοποιούν ξεπερνούν κατά πολύ τις νόρμες ενός και μόνου είδους. Ξεχύθηκαν στους δρόμους της μακρινής Ηπείρου, μόλις το 2019, παίζοντας σε διάφορα, κυρίως, ανεξάρτητα φεστιβάλ, όπου ουσιαστικά πάντα τους έλειπε το τρίτο μέλος (bass) ζητώντας έτσι την βοήθεια φίλων και συγγενών για το καλύτερο αποτέλεσμα. Όλα αυτά μέχρι να συναντήσουν το άλλο φύλο εν ονόματι Maisie Everett (vocals/bass) και να καταλάβουν ότι η ανεξάρτητη σπουδαία μουσική παίζεται από ανθρώπους με σταθερούς δεσμούς.

Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Beseech Me”, με κάποια single που προηγήθηκαν, μόλις τον Απρίλιο του 2021 (δυστυχώς ή ευτυχώς έγινε εν ριπή οφθαλμού sold out στο bandcamp) με παραγωγό τον Mikey Young των Total Control, γεγονός που τους έκανε γρήγορα δημοφιλείς στη χώρα τους περιοδεύοντας με τους Eddy Current Suppression Ring, αλλά και με τους Amyl and the Sniffers, The Chats & The Murlocs κερδίζοντας επάξια τις εντυπώσεις. Με το πρώτο άκουσμα του δίσκου αμέσως ξεχωρίζουν τα “keystone pole”, “beseech me” και “Liar”, αλλά και τα υπόλοιπα 7 κομμάτια όχι απλώς δεν υστερούν, αλλά δείχνουν την εμφανή δυναμική τους δημιουργώντας ένα άλμπουμ με εξαιρετική συνοχή.

Και πριν προλάβουν να κοπάσουν οι δαιμονιώδεις ιαχές του πρώτου άλμπουμ τους, ακριβώς ένα χρόνο μετά, κυκλοφορούν νέο single με τίτλο “Bit Much” όπου, ουσιαστικά, αφήνουν να εννοηθεί η κυκλοφορία ενός επερχόμενου δίσκου, προοικονομώντας όμως με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενό του. Εν αναμονή, λοιπόν, για το νέο άλμπουμ που κυκλοφορεί στις 19 Αυγούστου. Τα μέλη του συγκροτήματος διατείνονται ότι στο νέο τους πόνημα με τίτλο “Care” φρόντισαν να δημιουργήσουν κάτι μεγαλύτερο σε διάρκεια, δυνατότερο αλλά και σκοτεινότερο έναντι του  προκατόχου του.

Αν και οι ίδιοι οι Clamm κατατάσσονται στο D.I.Y. μουσικό ρεύμα, αυτό δεν σημαίνει ότι η ποιότητά τους δεν ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της Μελβούρνης. Πολλές φορές η επικείμενη αγάπη του κόσμου δεν σου επιτρέπει να οριοθετείς τις επιθυμίες σου.

Η Primitive Music με το χέρι στην καρδιά πιστεύει ότι ο δίσκος των Clamm είναι σκέτη φωτιά και χαίρεται ιδιαιτέρως που μια μπάντα από την αγαπημένη της, κυρίως μουσικά, Αυστραλία θα επιλέξει την Ελλάδα, και συγκεκριμένα την Αθήνα, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας. Και μιας και μιλάμε για φωτιά, την Πέμπτη 22/09/2022, επιλέγουμε την Death Disco, εκεί όπου η σπίθα δεν συγχωρεί, για να μας παρουσιάσει αυτή η μπάντα το ολόφρεσκο υλικό της, ώστε να νιώσουμε από τις πρώτες κιόλας νότες πόσο εύφλεκτο είναι.

“CLAMM may not be the first group to venture out into the fuzzy Australian wilderness, but…they might just be the best.” – DIY Mag

 “CLAMM’s storm of cathartic energy disguises how intricately constructed the songs are…both exhilarating and engaging.” – All Music

Clamm

Facebook: https://www.facebook.com/CLAMMband/

Instagram: https://www.instagram.com/instaclammxo/?hl=de

Youtube: https://www.youtube.com/results?search_query=clamm+%E2%80%93+beseech+me+(2021)

KIDNEY BLACK

Μια ολόφρεσκη τετραμελής μπάντα από την Αθήνα, η οποία όμως αποτελείται από παλιές καραβάνες της εγχώριας rock σκηνής, αφού τα μέλη τους έχουν παίξει σε μπάντες που έχουν γράψει ιστορία όπως οι The Earthbound, Semen And The Sun & Raindogs. Δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, παρανομώντας κάθε φορά που πρόβαραν, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να τζαμάρουν αβίαστα και ακομπλεξάριστα, αφού κάθε συνάντησή τους λειτουργούσε λυτρωτικά και ψυχοθεραπευτικά. Αποδρώντας με αυτόν τον τρόπο, έβγαλαν από μέσα τους μια alternative και grungy αισθητική με underground καταβολές και punk attitude.

Τον Αύγουστο του 2021, ηχογράφησαν live στο Lychnopolis studio, σε παραγωγή του Νίκου Χαλκούση και mastering του Νίκου Στυλίδη (Labyrinth of thoughts). Πρόκειται για 6 τραγούδια «δυναμίτες» – ορόσημο στην ιστορία των ανεξάρτητων κυκλοφοριών – που σε παραπέμπουν στην underground εποχή των ’90s, θυμίζοντάς σου τον ήχο τον Wipers, την παραμόρφωση των Dinosaur Jr, καθώς και το grunge των Sonic Youth.

Το πρώτο τους live είναι γεγονός και εμείς από την πλευρά μας ελπίζουμε η προσέλευση να είναι αβίαστη και η χαρά της μουσικής να διαχυθεί στο κοινό ακομπλεξάριστα, χρησιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την δική τους ορολογία αυτοπροσδιορισμού για κοινούς όμως αποδέκτες.

Τα μέλη τους είναι:

Πάνος Μ. – Τύμπανα

Νικηφόρος – Κιθάρα, φωνή

Μήτσος – Μπάσο

Χρήστος Ζούγκλας – Κιθάρα

Bandcamp: https://kidneyblack.bandcamp.com/album/lychnopolis-sessions

Instagram: https://www.instagram.com/kidney_black/?hl=el

Facebook: https://www.facebook.com/KidneyBlackRocks 

Frenzee

Οι Frenzee είναι τρία αδέρφια – η Απολλωνία, ο Αντώνης κι ο Νίκος γεννημένα στη Μελβούρνη Αυστραλίας και μεγαλωμένα στη Κρήτη. Άρχισαν να βαράνε τύμπανα, κιθάρες και φωνητικά μέσα στο 2021. Ιδέες που προϋπήρχαν έγιναν κομμάτια και τα κομμάτια αυτά τα ηχογράφησαν στο υπόγειο τους τον Νοέμβρη του 2021 για το debut EP τους ‘Frenzee’ το οποίο θα κυκλοφορήσει τέλη του 2022. Στις 22 Ιούλη κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single ‘Fire In My Gut’ στο bandcamp. Έρχονται κι άλλα single στο κοντινό μέλλον.

Bandcamp: https://frenzee.bandcamp.com/releases

Instagram: https://www.instagram.com/frenzee.band/

Facebook: https://www.facebook.com/FRENZEE-105182988653230/

Primitive Music

Website: http://www.primitivemusic.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/PrimitiveMusicGr/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

e-mail: primitivemusiclive@gmail.com

τηλέφωνα: Κώστας Οικονόμου 6974102325 – Βασίλης Σερβετάς 6988714595