• Home
  • /
  • INTERVIEWS
  • /
  • Οι Holy Limbo προετοιμάζονται για το Let Me Know!

Οι Holy Limbo προετοιμάζονται για το Let Me Know!

 

Την τελευταία φορά που είδαμε τους Holy Limbo στο ΨΧ του ΡΟΜΑΝΤΣΟ, πήραμε το βάπτισμα σε αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν «downtempo soundscapes». Τότε με τον Haig Yazdjian on stage, κατέλαβαν κυριολεκτικά τις αισθήσεις μας βάζοντάς μας στον δικό τους παράξενο κόσμο.

Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, οι Holy Limbo μεταμορφώνονται. Με νέα μέλη  και εν μέσω ηχογραφήσεων του πρώτου album τους, εμφανίζονται  αύριο στο Let Me Know Festival στο Death Disco. Αναμένοντας τα αυριανά, ο Anthony Ka, κάνει ένα briefing στο puzzlemag.gr και τους αναγνώστες του!

Γιατί στο Let Me Know;

Είχαμε πρόσκληση και παλιότερα, σε μία περίοδο όπου ξεκινούσαμε να γράφουμε το πρώτο μας album με την παλιά σύνθεση της μπάντας. Τώρα μας δόθηκε ξανά η ευκαιρία και αυτή τη φορά είμαστε ανανεωμένοι, έχουμε νέο υλικό και θα είναι το πρώτο μας live μετά το re-crewingμας, μιας και έχουμε νέα μέλη. Το project αποκτά όλο και περισσότερο ενδιαφέρον, για εμάς τουλάχιστον, ελπίζουμε το ίδιο και για τους ακροατές.

Τι σημαίνει «πριν» και «μετά» για τους Holy Limbo;

Μάλλον ό,τι σημαίνει για κάθε μπάντα, προχωράει μέσα στο χρόνο. Ξεκινάει με pop και καταλήγει σε minimal techno – ή το αντίστροφο-,  ξεκινάει με τρία άτομα προχωράει με πέντε- ή το αντίστροφο-, ξεκινάει mainstream και καταλήγει underground κτλ. Εμείς είμαστε σε μία περίοδο που έχουμε παλιό και νέο υλικό στα χέρια μας, έχουμε νέα άτομα, άλλα μυαλά,  ίδια ή παρόμοια αισθητική. Ωραία είναι, both πρίν και μετά. Νομίζω έτσι είναι και η ζωή · σ’ αρέσει το παρακάτω, σε ιντριγκάρει το άγνωστο, μαθαίνεις και μαζεύεις εμπειρίες.

Το κάθε μέλος σας ανήκει σε άλλες μπάντες που εκπροσωπούνται από κάποια εταιρεία. Οι Holy, όμως, κρατούν το indie ζωντανό. Θέλετε να το διατηρήσετε αυτό;

Το να είσαι εντός ή εκτός δισκογραφικών δεν είναι πλέον θέμα άποψης η ιδεολογίας. Αυτά έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Εξ’ άλλου οι εταιρείες (κάθε βεληνεκούς) δεν έχουν και πολλά να προσφέρουν πια. Οπότε το θέμα, για κάθε συγκρότημα, είναι ό,τι ευκαιρία του δίνεται στην πορεία του, να την δράττει ανάλογα με το στόχο του.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για τη μουσική που δημιουργείτε;

Κάνουμε κάτι που μας αρέσει και, όπως κάθε δημιουργός, θέλουμε να το «τερματίσουμε». Εμείς από το πρώτο EP γράφουμε downtempo soundscapes. Σε πρώτη φάση η προσδοκία είναι να μας αρέσει το υλικό και να είναι ωραία μουσική, να την βάλει οποιοσδήποτε στο χώρο του. Ν’ αράξει και ν’ ακούσει, σε οποιαδήποτε μεριά της Γης. Έστω και ένας, και να ξέρω ότι περνάει καλά. Μία δεύτερη προσδοκία (και αγαπημένη μου ενασχόληση) για τη μουσική μας, είναι να λειτουργήσει ως soundtrack. Σε μία ωραία ταινία μικρού ή μεγάλου μήκους, σ’ ένα βίντεο, κάποιος να δώσει εικόνα ή σε κάποιον να δώσουμε ήχο. Γι’ αυτό μας αρέσουν πολύ τα clips.

Μπορείτε να κατεβάσετε το “First Circle” EP των Holy Limbo εδώ http://smarturl.it/HolyLimboFirstCircle  και εδώ http://holylimbo.bandcamp.com 

Αύριο, λοιπόν!
Κατά τις εννιά, στο στέκι της Λεπενιώτου!

της Ζωής Νικολάου

 

Info:

Let me know! festival 2018

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Death Disco
Λεπενιώτου 24 & Ωγύγου 16, Ψυρρή

Έναρξη 21.00 // οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30
Damage: 6 euro

www.letmeknow.gr

https://www.facebook.com/LetmeKnowTheAlternativeFestival/

https://www.facebook.com/events/1541984955850878/