Οι Loose Ties Live στο six d.o.g.s | Special Guests: Birds Of Vale

Loose Ties Live
Κυριακή 19 Μαρτίου 2023
@ six d.o.g.s

Special Guests: Birds Of Vale

Oι Loose Ties μόλις κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, Odd One Out, και θα το παρουσιάσουν ζωντανά στο six d.o.g.s την Κυριακή 19 Μαρτίου.

Odd One Out
Θα το βρείτε στις ψηφιακές πλατφόρμες
Linktr.ee: https://linktr.ee/loose_ties

Οι Loose Ties είναι μια αγγλόφωνη μπάντα που δημιουργήθηκε το 2017, έχοντας παίξει σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Αθήνας. Οι Ντίνος (μπάσο), Παντελής (πλήκτρα) και Πέτρος (κιθάρα) ήταν από την αρχή εκεί, ενώ ο Γιώργος (ντραμς) και η Δέσποινα (φωνή) ήρθαν το 2019, αλλά ταίριαξαν αμέσως στο κλίμα της μπάντας. Κινούνται κυρίως γύρω από funk, alternative rock ήχους, παίρνοντας όμως στοιχεία από πολλά διαφορετικά μουσικά είδη, ενσωματώνοντας, με πειραματική διάθεση, πολυάριθμες επιρροές και στυλιστικά στοιχεία.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Retrospect, κυκλοφόρησε το 2021 και είναι ένα αμάλγαμα διαφορετικών ειδών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ήχων. Ένα συνοδευτικό βίντεο κλίπ για το τραγούδι Gone κυκλοφόρησε στο youtube αργότερα την ίδια χρονιά.

Το 2022 κυκλοφόρησαν το single All About U, συνεχίζοντας να δουλεύουν καινούργιες ιδέες οι οποίες οδήγησαν στην κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους Odd One Out, νωρίς το 2023.

Πρόκειται για μια θεματικά ενιαία συλλογή οχτώ κομματιών τα οποία, χρησιμοποιώντας μια φουτουριστική αισθητική, πραγματεύονται τρέχοντα ζητήματα όπως η αποξένωση, το υπαρξιακό άγχος, και οι δυσκολίες της αστικής ζωής. Στη ζοφερή αυτή εικόνα του αύριο συνυπάρχει εντούτοις αισιοδοξία, καθώς και αδιόρατες πινελιές μαύρου χιούμορ.

Ηχητικά, ο δίσκος ακολουθεί μονοπάτια alternative rock, pop, και funk, με progressive επιρροές αλλά και έμφαση στο ρυθμό και τα ιδιόρρυθμα φωνητικά. Πιο συνεκτικός μουσικά από τον πρώτο τους δίσκο, δεν παύει να είναι προϊόν αναζήτησης της μουσικής ταυτότητας του συγκροτήματος.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το music video από το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ, Superhuman.

The Loose Ties
We tell our stories through music

Band Links:
Band Site | Facebook | Instagram
Bandcamp | Youtube | Spotify

Birds Of Vale

Οι Birds of Vale είναι το αποτέλεσμα της ανάγκης δύο φίλων να παίξουν rock n’ roll.
Η μπάντα δημιουργήθηκε στις αρχές 2020 στην Αθήνα, και λίγο αργότερα ξεκίνησε την ηχογράφηση του πρώτου της double-single στα Suono Studios με παραγωγό τον Άλεξ Μπολμπαση.

Στα τέλη του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε το κομμάτι “Devil in” και στη συνέχεια το δεύτερο single, “Beautiful Girl”.
Το double single διατίθεται σε φυσική μορφή CD από την Bitter Tea Records.

H μουσική τους έχει βαθιά τις βάσεις της στον 70’s heavy blues/rock ‘n’ roll ήχο, ο οποίος αναμειγνύεται με μια σύγχρονη πινελιά. Μπάντες όπως οι Led Zeppelin και οι Black Rebel Motorcycle Club αποτελούν σταθερά σημεία αναφοράς της μουσικής τους.

Αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στούντιο, όπου ηχογραφούν αυτό που πρόκειται να αποτελέσει τον πρώτο full-length δίσκο τους, σε παραγωγή, για μια ακόμη φορά, του Άλεξ Μπόλπαση.

Band Links:
facebook | instagram | youtube | bandcamp

Loose Ties Live at six d.o.g.s
with special guests Birds Of Vale

Sunday, March 19, 2023

Doors: 21:00