Οι Psychedelic Trips To Death μιλούν στο puzzlemag πριν εμφανιστούν στο SKG Fest

 

Οι Θεσσαλονικείς Psychedelic Trips To Death δημιουργήθηκαν το 2010 και έχουν εμφανιστεί δίπλα σε ονόματα όπως οι The Black AngelsSingapore SlingThe Underground Youth αλλά και στο Berlin Psych Fest. Έχοντας ως αφετηρία σκοτεινές και θορυβώδεις επιρροές, έχουν κυκλοφορήσει το Malibu (2012) και το Love & Death EP (2014) ενώ κομμάτια των κυκλοφοριών τους συγκαταλέχθηκαν σε συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας. Αναμένοντας να τους δούμε τη δεύτερη μέρα του SKG Fest, η ηλεκρονική μας συζήτηση, εδώ στο puzzlemag, μας έκανε να ανυπομονούμε περισσότερο να τους δούμε. Προσγειωμένοι και συνηδειτοποιημένοι. Ωραίοι.

Είναι , τελικά, η ζωή ένα ψυχεδελικό ταξίδι προς το θάνατο;

Ταξίδι προς τον θάνατο σίγουρα, η ερμηνεία αυτού έγκειται στην αντίληψη του καθενός.

Ο δίσκος σας συμπεριλαμβάνεται στους καλύτερους του ΄17 από ελληνικές μπάντες.
Πόσο βοήθησε η τριετής «σιωπή» σας στο να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα;

Μετά τη κυκλοφορία του Love & Death EP το 2014 κάναμε μια παύση ενός χρόνου και στη συνέχεια αρχίσαμε την δημιουργική διαδικασία του ‘Blood For Blood’.Ο δίσκος ηχογραφήθηκε τον Μάρτιο του 2016 και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2017.Σ’αυτό το διάστημα κάναμε τα απαραίτητα, από το εικαστικό κομμάτι μέχρι και τη κοπή/χρηματοδότηση  του δίσκου, μιας και το κυκλοφορήσαμε μόνοι μας.

Πώς είναι η κατάσταση για τους μουσικούς στη Θεσσαλονίκη; Γιατί δεν κατεβαίνετε στην Αθήνα μόνιμα;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως μουσικοί είναι προβλήματα του μηχανισμού προώθησης της δουλειάς μας και όχι γεωγραφικής θέσης. Το να ζείς σε μια πρωτεύουσα διευρύνει το κοινό σου με πιθανώς ταχύτερους ρυθμούς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό κάνει το έργο σου πιο εύκολο.

Έχετε μοιραστεί το stage με μπάντες όπως οι Underground Youth και οι Black Angels. Πώς πήγε αυτό; Τι σας άρεσε και τι όχι;

Οι συνθήκες για μια  μπάντα που κάνει support, δεν είναι πάντα οι καλύτερες.Αυτό δεν αναιρεί βέβαια ότι είναι πολύ όμορφο να μοιράζεσαι τη σκηνή με μουσικούς που εκτιμάς.

Το ’14 εμφανιστήκατε στο Berlin Psych Fest. Τι αποκομίσατε από αυτήν την εμπειρία και πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα στην Ελλάδα;

Συγκεκριμένα το Berlin Psych Fest δεν υπήρξε μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για εμάς.Είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα, πάντως,  εφόσον η αντιμετώπιση από τη διοργάνωση είναι αξιοπρεπής, το να συμμετέχεις σε ένα φεστιβάλ είναι μια ωραία εμπειρία.

της Ζωής Νικολάου

Μπορείτε να κατεβάσετε το καινούριο τους album Blood for Blood εδώ: https://pttd.bandcamp.com/album/blood-for-blood

Info:

SKG FEST

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

Underwater Chess

Μ.Α.Τ.Ε.

Alien Mustangs

Γιάννης Αγγελάκας & 100°C

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Μπάμπης Παπαδόπουλος (electric solo)

Psychedelic trips to death

Johnny Carbonaras

Ντίνος Σαδίκης

Gagarin 205 Live Music Space |Λιοσιών 205, Αθήνα |http://www.gagarin205.gr

Τιμή Εισιτηρίου:

Προπώληση:  10€ (ημερήσιο) – 16€ (διήμερο)

Ταμείο:  12 (ημερήσιο)

Σημεία προπώλησης:  https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin/skg-fest/

τηλεφωνικά στο: 11876, Viva Kiosk, Ευριπίδης, Seven spots, Reload, Media Markt, Τεχνόπολη.

https://www.facebook.com/events/768127083383180/