• Home
  • /
  • MUSIC
  • /
  • Οι Steams θα ανοίξουν τη συναυλία των Lumerians το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Gagarin205!

Οι Steams θα ανοίξουν τη συναυλία των Lumerians το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Gagarin205!

“Το Σάουντρακ ενός χορευτικού πάρτι πάνω σε έναν πλανήτη που πεθαίνει στην ξέφρενη πορεία του προς τον Ήλιο”

Οι Lumerians, από το Οakland της Καλιφόρνιας, αποτελούν μία από τις προεξέχουσες μπάντες στο χώρο της σύγχρονης ψυχεδέλειας. Από το 2006 που σχηματίστηκαν στο Σαν Φρανσίσκο, οι Lumerians διέγραψαν την πορεία τους μέσα από πολλά διαφορετικά μουσικά είδη προσφέροντας ιδιαίτερες ηχητικές “περιπέτειες” στο space rock, το kraut, το noise, το zamrock, τη free jazz, το drone και το dub. Αντλώντας τις επιρροές τους από μία ευρεία μουσική γκάμα τόσο από το παρόν όσο και από το παρελθόν καταφέρνουν να δημιουργούν τον δικό τους προσωπικό ήχο που πάντα ακούγεται σα να ‘ρχεται από το μακρινό μέλλον. Στα δώδεκα χρόνια ύπαρξής τους έχουν περιοδεύσει ανά τον κόσμο με καλλιτέχνες όπως οι My Bloody Valantine, Killing Joke και Black Moth Super Rainbow, έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες φεστιβάλ της ψυχεδελικής και όχι μόνο σκηνής ενώ ταυτόχρονα έχουν κυκλοφορήσει δύο studio albums αλλά και δύο συλλογές αυτοσχέδιων συνθέσεων που ονομάζονται Transmission from Tellos III & IV. Στις 22 Ιουνίου του 2018 το συγκρότημα επιστρέφει με το τρίτο album του με τίτλο “Call of Void’ στην περίφημη Fuzz Club του Λονδίνου.

Μπορεί να χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για τη δισκογραφική τους επιστροφή όμως η αναμονή σίγουρα άξιζε μιας και βρίσκει τις ηχητικές μυστικιστικές τους αναζητήσεις στα καλύτερά τους. Εκλεκτικοί και πολύπλευροι, με αυτήν την τρίτη τους κυκλοφορία, οι Lumerians επιβεβαιώνουν την πρωτοκαθεδρία τους στη σύγχρονη ψυχεδέλεια. Μιλώντας για το “Call of the Void” ο τραγουδιστής Jason Miller εξηγεί: “Αν η Transmalinnia αντιπροσώπευε την εξερεύνηση ενός εξωγήινου κόσμου και το High Frontier ένα ταξίδι στο διαστήμα τότε το Call of the Void είναι μια διεισδυτική εξερεύνηση της Γης μέσω μίας εξωγήινης ματιάς που έγινε γήινη προκειμένου να κατανοήσει – το μέγεθος της βαρύτητας, τη συσσώρευση της ρύπανσης και των ιζημάτων, τις εμπειρίες της εκστασιακής διασκέδασης και της τραγωδίας.”

The Steams

Το 2018 αποτελεί για τους psych rockers The Steams μια πολύ εύφορη χρονιά. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους Wild Ferment κυκλοφορεί από τέλη Μαΐου, με την πλειοψηφία των βινυλίων να έχουν εξαντληθεί από τον πρώτο κιόλας μήνα, και την δεύτερη κοπή να βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Συνεχίζοντας την live πορεία τους εν μέσω μιας γεμάτης σεζόν, η εμφάνιση αυτή θα είναι και η παρθενική τους στην σκηνή του Gagarin. Η μουσική των Steams βρίσκεται εκεί έξω και σας προσκαλούν να την ακούσετε.

Lumerians
special guest: The Steams

Τιμή Εισιτηρίων: 12€ περιορισμένη προπώληση, 15€ προπώληση, 18€ ταμείο

Σημεία Προπώλησης: viva.gr, τηλεφωνικά στο 11 876, Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, Viva Kiosk Συντάγματος (Ερμού 1 , καθημερινά 9:00-21:00), Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00), Syd Records (Πρωτογένους 13 Ψυρρή)

Gagarin 205
Λιοσίων 205, Αθήνα
104 45
Τηλ.: 211 4112500