• Home
  • /
  • THEATRE
  • /
  • Ο Ζαραλίκος (ξανά)γέμισε το Τριανόν

Ο Ζαραλίκος (ξανά)γέμισε το Τριανόν

Μετά την επετειακή και άκρως πετυχημένη παράσταση 200+1 χρόνια δανεικά, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος επέστρεψε στις αθηναϊκές παραστάσεις, και φέτος το καλοκαίρι τον βρίσκουμε στον κινηματογράφο Τριανόν. Η παράσταση λέγεται «Παραγγελιές» και βασίζεται σε παραγγελίες του κοινού σε κείμενα που έχει στις παραστάσεις του ο Ζαραλίκος τα τελευταία 20 χρόνια.

Αγαπημένος stand up κωμικός ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, έχει αγαπηθεί ακόμα περισσότερο μέσα από το Zaraleaks TV όπου κάθε Τρίτη (τη μέρα του Προφήτη ντε!) σχολιάζει την επικαιρότητα (και την ιστορία).

Μιας και το Zaraleaks TV μπήκε σε διακοπές από την περασμένη εβδομάδα, η παράσταση ξεκίνησε με την ερώτηση του Ζάρα «Τι εβδομάδα ήταν αυτή που πέρασε μανάρια μου;!» για να προχωρήσει σε ένα σύντομο σχολιασμό των εξελίξεων. Πάντα καυστικός, straight forward, με σχολιασμό που δε μένει στο πρώτο επίπεδο, αλλά φτάνει σε επίπεδα ρεπορτάζ που δε βλέπουμε ούτε στα ΜΜΕ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως ο Ζαραλίκος δεν περνά απαρατήρητος από τα «συστημικά» μέσα, αφού πολλές φορές του έχουν κλείσει τους λογαριασμούς του στα social media για τα λεγόμενά του, ενώ αποκορύφωμα ήταν η επίθεση που δέχθηκε από μπράβους στην περσινή του παράσταση και ενώ βρισκόταν πάνω στη σκηνή! Χθες είχαμε σχόλια για τις φωτιές, τον μουσικό με τη σαγιονάρα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Λιγνάδη και την αποφυλάκισή του αλλά και τον Κούγια. Και πολλά πολλά άλλα ακόμα και εμβόλιμα στα κείμενα.

Στη χθεσινή παράσταση, στο πρώτο μέρος της μας εξήγησε τη διαφορά στα κείμενά του πριν το 2010 και τα μνημόνια συγκριτικά με αυτά από το 2011 και μετά και πως επηρεάστηκε από τις πολιτικές εξελίξεις, μιας και η σάτιρα δε μπορεί να είναι ξεκομμένη από την πραγματικότητα. Έτσι, από το κείμενο όπου αστειευόταν για το πώς μεγαλώνουν τα αγόρια και πώς τα κορίτσια, και πώς τα διαπαιδαγωγούν οι γονείς, πέρασε στο σχολιασμό της ταινίας «Αν» του Παπακαλιάτη, την πιο πολιτική του ταινία(!) όπως μας είπε.

Πάντα άμεσος με το κοινό του. Τα μανάρια του! Δε μπορεί άλλωστε χωρίς τη συμμετοχή του κοινού στην παράσταση. Είναι πολύ όμορφο και μοναδικό αυτό που κάνει ο Ζαραλίκος, αφού μπορεί να σε ξεφτιλίσει μπροστά σε ένα γεμάτο θέατρο (ήταν χθες ένας Μιχαήλ Άγγελος το πολύ 20 χρόνων στο κοινό και τον πέθανε), και ταυτόχρονα να σε αφήσει στο πάτωμα από τα γέλια. Όλη αυτή η αλληλεπίδραση έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο δέσιμο του με το κοινό του. Δεν είναι τυχαίο που οι παραστάσεις του γίνονται sold out σε όλη την Ελλάδα, όπως και χθες στο Τριανόν.

Στο δεύτερο μέρος μας άφησε χωρίς ανάσα από τα γέλια, κλείνοντας με το κείμενό του για τους Έλληνες οδηγούς ταξί και για τα κατά τόπους πανηγύρια – παραγγελιές του κοινού στην αρχή της παράστασης.

Μετά από 2 ώρες και κάτι μας καληνύχτισε ανανεώνοντας το ραντεβού για τις επόμενες 2 Τετάρτες (3 και 10 Αυγούστου) για τις τελευταίες 2 παραστάσεις στο Τριανόν.

 

Κείμενο & Φωτογραφίες : Μιχάλης Κανάκης 

 

Info : 

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΑΡΑΛΙΚΟΣ – «Παραγγελιές»

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΡΙΑΝΟΝ

Κάθε Τετάρτη στις 21:15

03/08, 10/08

Διάρκεια: 90′

Προπώληση: 14€

ΑμεΑ / Ανέργων / Φοιτητικό: 10€ (Μόνο από το ταμείο του Τριανόν.)

Πόρτα: 15€