• Home
  • /
  • MUSIC
  • /
  • Ο Roger Eno live στα Paul’s Sessions 5!

Ο Roger Eno live στα Paul’s Sessions 5!

St Paul’s Sessions 5
www.stpaulssessions.gr

Ωδείο Αθηνών
Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής
Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19
(είσοδος από οδό Ρηγίλλης)

Κυριακή 2 Απριλίου 2023, ώρα 21:00

Roger Eno live

Ο σπουδαίος Βρετανός πολυοργανίστας και συνθέτης Roger Eno στα St PaulSessions 5 στην Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών σε μια από τις σπάνιες ζωντανές του εμφανίσεις.

Ο Roger Eno γεννήθηκε το 1959 στο Woodbridge της Αγγλίας και είναι αδερφός του Brian Eno.

Αν και θεωρείται κυρίως πιανίστας, ο Roger Eno είναι πολυοργανίστας και τραγουδιστής, όπως αποδεικνύεται στα μεταγενέστερα σόλο άλμπουμ του και συνεργασίες.

Tο 1983 είχαμε την συμμετοχή του στην πρώτη του ηχογράφηση, το περίφημο άλμπουμ ¨Apollo¨ με τον αδελφό του Brian Eno και τον Καναδό παραγωγό και μουσικό Daniel Lanois στα Grant Avenue Studios του Lanois στο Χάμιλτον του Οντάριο, ενώ το πρώτο του σόλο άλμπουμ με τίτλο Voices κυκλοφόρησε το 1985.

Εκτός από τον αδερφό του, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Bill Nelson, No-Man, Lol Hammond, Mads Arp, Peter Hammill, Gaudi, Tim Bowness και Michael Brook, αλλά και με την Kate St John στο άλμπουμ The Familiar.

Αξιοσημείωτη υπήρξε και η δημιουργία του ambient σούπερ γκρουπ Channel Light Vessel, του οποίου η σύνθεση περιελάμβανε τους Laraaji, Kate St. John, Bill Nelson και τον Ιάπωνα τσελίστα Mayumi Tachibana.

Έχει επίσης συμπράξει ως session μουσικός με σπουδαίους καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως οι The Orb, Lou Reed, Jarvis Cocker και Beck, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η τριετή του θητεία πλάι στον Tim Robbins και το συγκρότημα του The Rogues Gallery.

Το 2015, ο Eno έπαιξε πιάνο σε δύο κομμάτια (“A Boat Lies Waiting” και “Beauty”) στο σόλο άλμπουμ του David Gilmour, ¨Rattle That Lock¨.

Μεγάλο επίσης μέρος των συνθέσεών του έχει χρησιμοποιηθεί ως σάουντρακ σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των For All Mankind, Nine and a Half Weeks, Warm Summer Rain και The Jacket και παράλληλα έχει κυκλοφορήσει μια πλειάδα αξιόλογων προσωπικών άλμπουμ.

Το 2020 είχαμε την ηχογράφηση του  πρώτου του άλμπουμ με τον αδερφό του Brian Eno με τίτλο Mixing Colours στη Deutsche Grammophon, στην οποία επίσης κυκλοφόρησε και το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο The Turning Year μόλις τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Roger Eno εμφανίστηκε για πρώτη φορά ζωντανά με τον αδελφό του Brian στο Ηρώδειο στις 4 Αυγούστου 2021.

Στην Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών, ο Roger Eno κάνει τα St Paul`s Sessions και την Αθήνα σταθμό της φετινής του περιοδείας, σε μια από τις σπάνιες ζωντανές του εμφανίσεις.

St Paul’s Sessions 5
www.stpaulssessions.gr

Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής, Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 (είσοδος από οδό Ρηγίλλης) + Map linkhttps://g.page/AthensConservatoire