• Home
  • /
  • B-SIDE
  • /
  • Ο Syd Barrett σε δημοπρασία; Κι όμως.

Ο Syd Barrett σε δημοπρασία; Κι όμως.

Ο παιδικός φίλος του “Syd” και του Waters, o Phil Harden, αποφάσισε και βγάζει σε δημοπρασία τις «Πορτοκαλί Ντάλιες» , υπογεγραμμένες από τον R. Barrett το 1964.sydbarrett - Twitter Search

Δηλώνει στο Planet audio ότι «αποφασίσαμε να το πουλήσουμε όπως ήταν αποθηκευμένο εδώ και μερικά χρόνια και νιώθουμε ότι ήρθε η ώρα να το απολαύσει κάποιος άλλος. Ξέρουμε ότι ο Ρότζερ Μπάρετ έγινε παγκόσμιο φαινόμενο. υπερασπίστηκε τόσα πολλά πράγματα στο μυαλό των διαφορετικών ανθρώπων, και πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος από το στρατό των οπαδών του που θα μπορούσε πραγματικά να το εκτιμήσει».

 

“Ο Σίντ Μπάρετ παραμένει ένα από τα εικονίδια του κόσμου της ροκ μουσικής”, δήλωσε ο Μπρετ Τρύνερ, διευθυντής του οίκου πλειστηριασμών. “Αν και είναι γνωστός ως ο ιδρυτής του Pink Floyd, ήταν επίσης ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης. Υπάρχουν λίγες πρωτότυπες φωτογραφίες, ειδικά αφού ξεκίνησε να τελειώνει έναν πίνακα, να τον φωτογραφίζει και στο τέλος να καίει τον καμβά.»

 

Ο Harden ανακάλυψε ξανά τον πίνακα σε ένα portfolio του πατέρα του. “Θυμάμαι που τον έφερνε σπίτι και τον αναγνώριζα αμέσως”.

 

Ήταν λίγο πριν συναντηθούν ξανά. “Είχε μπει στη μουσική και άλλαξε το όνομά του σε Σίντ, μετά από έναν παλιό φίλο του από το Κέιμπριτζ “, θυμάται ο Harden. “Τότε, όταν ήμουν στα 20 μου, επέστρεψε σπίτι μετά την “κατάρρευσή” του, η οποία πάντα πίστευα ότι είχε να κάνει περισσότερο με τα ναρκωτικά. Τον επισκέφτηκα αρκετά. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν σαν να γυρνούσε πίσω στο χρόνο επειδή με ήξερε. Άλλες φορές ήταν πιο απόμακρος. Συνέχισε να ζωγραφίζει και κάποια έργα του ήταν φανταστικά, αν και συνήθιζε να  καταστρέφει τη δουλειά του”.

 

Ο Harden, ο οποίος έχει πλέον αποσυρθεί, υποπτεύεται ότι οι επισκέψεις αυτές επηρέασαν την απόφασή του να δημιουργήσει ένα ίδρυμα περίθαλψης για ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες στη μετέπειτα ζωή τους. “Είχε να κάνει με το πώς ένα τόσο αθώο άτομο μπορεί να βρει τον κόσμο δυσνόητο”.

Για τους ενδιαφερόμενους, με 3.000 -5.000£, ίσως τον αποκτήσετε.