Στέφανος Χυτήρης & Bram De Looze στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Στέφανος Χυτήρης & Bram De Looze

  • Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 | 21:00 | 6 €

 

Ο Στέφανος Χυτήρης (τύμπανα) και ο Bram De Looze (πιάνο) έπειτα από μακροχρόνιους πειραματισμούς σε μουσικά σχήματα στη Νέα Υόρκη και την Ευρώπη, συμπράττουν αυτή τη φορά ως ντουέτο στην Αθήνα με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία του κοινού τους CD (17 Takes). Συνθέτοντας στη στιγμή, εξερευνούν τις πολυεπίπεδες σχέσεις των οργάνων τους και δημιουργούν με αυτά αναπάντεχους διαλόγους. Στο δεύτερο μέρος προσκαλούν τον Αντώνη Σταυρινό (τρομπέτα).

 

Ο Bram De Looze είναι πιανίστας από το Βέλγιο. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς από την Ευρώπη και την Αμερική. Το Νοέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε ο προσωπικός του δίσκος, με τίτλο Septych, ενώ την άνοιξη του 2017 κυκλοφόρησε το Piano e Forte (solo) που επαναπροσδιορίζει την τζαζ σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό καθώς επιλέγει να παίξει με τρία διαφορετικά πιανοφόρτε του κατασκευαστή Chris Maene. Την εποχή αυτή περιοδεύει συχνά με το Piano e Forte, LABtrio, Robin Verheyen duo, και με σχήματα μεταξύ άλλων των Dre Hocevar, Stephanos Chytiris, Stephane Galland, Samuel Ber, Mark Schilders, Antoine Pierre.

www.bramdelooze.com

 

 

Ο Στέφανος Χυτήρης είναι ντράμερ που μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα, ενώ ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στην Αμερική. Συμμετέχει σε σχήματα της αυτοσχεδιαστικής σκηνής της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις προσωπικές του δουλειές, σε συνεργασία με τους Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Daniel Carter, Ingrid Laubrock, Todd Neufeld, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby. To Flux Project – Pyr|n είναι ο πρώτος του δίσκος που ηχογραφήθηκε το 2014 σε παραγωγή του ντράμερ Michael Carvin. Το Μάρτιο του 2017 κυκλοφόρησε το βινύλιο Egata, ένα σχήμα επτά μουσικών, επάνω στον πρωτόλειο ήχο του αυτοσχεδιασμού με τα όργανα να συναντιούνται σε συγκεκριμένες τονικότητες με σύντομες διακεκομμένες φράσεις και συντονισμένες εξάρσεις.

www.stephanoschytiris.com

 

 

Ο Αντώνης Σταυρινός (Don Stavrinos) ζει στο κέντρο της Αθήνας, όπου και διατηρεί το Στούντιο Εννιά, ένα DIY στούντιο ηχογραφήσεων και χώρο για live με free improvisational χαρακτήρα.
Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με χορευτές, χορογράφους, εικαστικούς, ποιητές, μουσικούς όλου του φάσματος και έχει εμφανιστεί σε πληθώρα χώρων, από παραστάσεις στη μέση του δρόμου, σε κατειλημμένους χώρους, κουτούκια, μπαρ, θέατρα, στάδια.

www.donstavrinos.tumblr.com

 

 

Διοργάνωση – παραγωγή: 440Hz Γέφυρα πολιτισμού

_________________________________________________________________

 

κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361 Κυψέλη, Αθήνα

213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα | με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

 

https://polychorosket.gr

https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/

https://twitter.com/TVControlCenter

https://www.instagram.com/TVControlCenter/

https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums

 

 

Το γαλλικό συνδικάτο SYNDEAC (Συνδικάτο των Καλλιτεχνικών και Πολιτισμικών Εταιρειών) υποστηρίζει το πρόγραμμα του ΚΕΤ για τη σεζόν 2018-19.

https://www.syndeac.org/