• Home
  • /
  • B-SIDE
  • /
  • ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ | In the Aisles – 17 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους

ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ | In the Aisles – 17 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους

Στους Διαδρόμους

In The Aisles

Φεστιβάλ Βερολίνου 2018

Βραβείο GUILD FILM

Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής

 Νύχτες Πρεμιέρας 2018

Βραβείο Σεναρίου

Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών

17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥστους Κινηματογράφους

Σύνοψη

Ο εσωστρεφής, ντροπαλός και απομονωμένος Christian ανακαλύπτει την αγάπη, τη φιλία και έναν ολοκαίνουργιο, μυστηριώδη κόσμο στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ όπου πιάνει δουλειά.

Όταν ο ντροπαλός Christian χάνει τη δουλειά του, βρίσκει καινούργια δουλειά στο τοπικό σούπερμαρκετ. Ο Bruno υπεύθυνος στον διάδρομο των Ποτών τον παίρνει υπό την προστασία του και του δείχνει τα κόλπα της δουλειάς. Στους διαδρόμους ο Christian θα συναντήσει την Marion, υπεύθυνη του διαδρόμου των Γλυκών. Η μυστηριώδης αύρα της τον συνεπαίρνει και την ερωτεύεται στιγμιαία. Στη μηχανή του καφέ συναντιούνται καθημερινά κι εκεί αρχίζουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Εκείνη όμως είναι παντρεμένη κι ο έρωτάς του δείχνει αδιέξοδος. Ώσπου μια μέρα η Marion δεν εμφανίζεται στη δουλειά της…

Για την ταινία

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Μια τρυφερή ματιά στη ζωή, τον έρωτα, τη φιλιά και την απώλεια με πρωταγωνιστές τους Franz Rogowski (VICTORIA, HAPPY END) και Sandra Hüller (TONI ERDMANN).  Η ταινία εντυπωσίασε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου (Μπερλινάλε) 2018.

«Μόλις διάβασα την ιστορία του Clemens Meyer, In the Aisles στη συλλογή διηγημάτων του All The Lights ήθελα να τη σκηνοθετήσω. Η εικόνα ενός μοναχικού, νέου άντρα που βυθίζεται στον κόσμο των διαδρόμων ενός σουπερμάρκετ μου φάνηκε τόσο γοητευτική που δεν με άφηνε να ησυχάσω.

Ο θόρυβος της λεωφόρου απέξω, το κρυφό τσιγάρο στη βάρδια, η καφετιέρα, η νυχτερινή βάρδια και ο υπεύθυνος της που επιμένει να χαιρετά δια χειραψίας καθέναν από τους υπαλλήλους ήταν πολύ δυνατές κινηματογραφικές εικόνες που με στοίχειωσαν. Η ιστορία του Meyer έχει απίστευτο βάθος και χρειάζεται ελάχιστες λεπτομέρειες για να γίνει ταινία. Όσα μένουν ανείπωτα τα ενώνει σαν παζλ ο αναγνώστης και στην ταινία μου ο θεατής.

Η αγάπη, η απώλεια στους διαδρόμους του σουπερμαρκετ, της ζωής. Η «γλυκιά» Μarion από τον διάδρομο των Γλυκών, ο Bruno, o Rudi, η Irina και ο Klaus, όλοι αντιπροσωπεύουν κάτι παραπάνω από τον εαυτό τους. Είναι η γλυκιά ζεστασιά μιας κοινότητας ανθρώπων που βιώνουν μαζί την ευτυχία, τη χαρά ή τη λύπη και μοιράζονται συναισθήματα στους στενούς διαδρόμους του σουπερμαρκετ».

Σημείωμα των παραγωγών

Επιτέλους μια ρομαντική ταινία.

Ένα ρομάντσο που διαδραματίζεται στους στενούς διαδρόμους ενός σουπερμάρκετ.

Μια ρομαντική ταινία βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Γερμανού καλτ συγγραφέα Clemens Meyer σκηνοθετημένη από τον πολυβραβευμένο Thomas Stuber.

Αυτήν την ταινία ξεκινήσαμε να γυρίσουμε από την αρχή.

Μια ταινία που αγαπάει τους χαρακτήρες της και αποκαλύπτει τον ανθρωπισμό και την τρυφερότητά της από την πρώτη σκηνή σε ένα σκηνικό ψυχρό που δεν περιμένεις να βρεις αυτά τα στοιχεία.

Η ταινία μοιάζει τόσο αυθεντική, όμως δεν είναι ντοκιμαντέρ, η ποίησή της ξετυλίγεται μέσα από εικόνες μοναδικής οπτικής δύναμης.

Χάρη στο σενάριό της που βραβεύθηκε με το Γερμανικό Βραβείο Σεναρίου, πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, και τους πρωταγωνιστές Franz Rogowski, Sandra Hüller, Peter Kurth, όλο το καστ και το χαρισματικό ταλέντο του Thomas Stuber νιώθουμε πως η ταινία που γυρίστηκε είναι ακριβώς η ταινία που είχαμε στο μυαλό μας όταν αναλάβαμε την παραγωγή.

Μια ταινία στην παράδοση του ποιητικού ρεαλισμού που δεν έχει πάρει τον χώρο που του αξίζει στο σύγχρονο γερμανικό σινεμά, αλλά έχει κατακτήσει τη διεθνή σκηνή.

Ελπίζουμε ότι οι θεατές στους κινηματογράφους του κόσμου θα μπουν στον κόσμο του Christian, της Marion, του Bruno και όταν θα βλέπουν ένα κλαρκ στους διαδρόμους των σουπερμαρκετ θα σκέφτονται τη θάλασσα.

Μια ταινία των Seven Films / StraDa Films

Με την υποστήριξη του Creative Europe Programme – MEDIA

Ταυτότητα ταινίας

Σενάριο : Clemens Meyer

Σκηνοθεσία : Thomas Stuber 

Παίζουν : Franz Rogowski, Sandra Hueller, Peter Kurth

Έτος : 2018

Διάρκεια : 125΄

ΑΚΑ : In The Aisles | In Den Gängen

Χώρα : Γερμανία

Γλώσσα : Γερμανικά

Διανομή: SEVEN FILMS