Τα είπαμε με τον Nick Hillman των Ephemerals!

Έρχονται από το Λονδίνο (σχεδόν) με το καινούριο τους Egg Tooth για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με Wolfgang Valbrun και James Graham στα πλήκτρα, δεν θα μπορούσαν σίγουρα να περάσουν απαρατήρητοι. Ο πρωτεργάτης Nick Hillman τα είπε όλα στο puzzlemag λίγο πριν την κυριακάτικη εμφάνισή τους στο Κύτταρο!

Εφήμεροι και τέσσερα άλμπουμ, πάνε μαζί; Πως προέκυψε αυτό

«Επέλεξα το όνομα Ephemerals, όταν έφυγα από την παλιά μου μπάντα και ήθελα να μου θυμίσω ότι τίποτα δεν χρειάζεται να κρατάει για πάντα. Έτσι, πιστεύω, έχουμε λιγότερο stress και προχωράμε μπροστά, μια μέρα κάθε φορά». Και κάπως έτσι ξεκίνησε η κουβέντα μας και συνεχίστηκε.. σε φιλοσοφικούς τόνους.

Φρέσκος αέρας στους ήχους των Ephemerals, και η εύλογη ερώτηση, «πως έγινε τούτο», απαντήθηκε με τον πιο ωραίο τρόπο.

«Ξεκίνησα με κλασική soul ώστε όλοι να καταλάβουν από πού ξεκίνησα. Μετά πήρα κάποιους ήχους και δημιούργησα το Chasin Ghosts. Μετά για το Egg Tooth έχω βάλει κάποιες καινούριες ιδέες. Θέλω οι άνθρωποι να μπορούν να ακολουθούν τη δημιουργική μου πορεία. Δεν θέλω να ξεκινάω αόριστα. Το τέταρτο άλμπουμ εμβαθύνει σε καινούριους ήχους. Πάω με το ένστικτο, τώρα, που μπορεί να είναι τρομαχτικό και να σημαίνει ότι μπορεί και να αποτύχεις · αλλά πρέπει να προσπαθήσεις. Επίσης πρέπει να συμπεριφέρεσαι στους ακροατές σου με σεβασμό. Να τους δείχνεις σεβασμό δίνοντάς τους έξυπνη μουσική. Θέλεις το κοινό να κάνει την επιλογή και να έρχονται στο live για να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο».

Και με ποιον Έλληνα καλλιτέχνη θα συμπράττατε, παρακαλώ;

«Μπορώ μόνο να απολογηθώ που δεν γνωρίζω κανέναν αυτή τη στιγμή. Είναι απαίσιο! Στην Αγγλία είναι κάπως δύσκολο, λόγω του ότι μας αρέσει η αγγλόφωνη μουσική και ίσως η δυτικο-αφρικανική ή η ινδική. Δεν ακούς τόσα από Ελλάδα εδώ. Ευτυχώς, όμως, έχουμε καλές μπάντες στο support που μπορούν να μας κάνουν το “κονέ”».
Μας άρεσε η απάντηση, η αλήθεια να λέγεται.

Δύσκολη εποχή για πρίγκηπες. Πως σας επηρεάζουν οι πολιτικο –κοινωνικές συνθήκες;

«Είναι δύσκολη αυτή η περίοδος γιατί ο Wolfie και ο Thierry ζουν στη Γαλλία. Οπότε η κατάσταση στην Ε.Ε. θα μας δυσκολέψει. Είμαστε επαγγελματίες αλλά δεν βγάζουμε εκατομμύρια, οπότε μπορεί να ΄ναι δύσκολο να υπάρξουμε. Ποιος ξέρει;! Αλλά θα συνεχίσουμε να είμαστε εντελώς θετικοί για το μέλλον και συνεχίσουμε να γιορτάζουμε όλα τα απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά!».

Ποια στιγμή ξεχωρίζετε on ή off stage;

Αυτό είναι ενδιαφέρον γιατί και τα δύο είναι ωραία για τους Ephemerals. Δεν μπορώ να κάνω  ένα πράγμα όταν όλη μέρα όλοι τσακώνονται και μετά κάνουν ένα τέλειο gig. Προτιμώ να υπάρχει φιλική ατμόσφαιρα και να παίζουμε και ωραία! Ένα offstage σκηνικό που ήταν πολύ αστείο ήταν όταν πέρυσι το tour μας επισκέφθηκε την Στουτγκάρδη. Ερχόμασταν από τη Βιέννη αλλά έπρεπε να πάρουμε το τραίνο γιατί οι πτήσεις μας ακυρώθηκαν. Μετά τη συναυλία στη Στουτγκάρδη ακυρώθηκαν και πάλι οι πτήσεις μας και έτσι «κολλήσαμε» στο ξενοδοχείο. Τότε γιόρταζαν το Oktoberfest οπότε όλα ήταν γεμάτα. Απλά «καήκαμε» εντελώς για 24 ώρες στο ξενοδοχείο και περάσαμε τέλεια! Συνήθως έχουμε υποχρεώσεις αλλά εκεί ήταν εντελώς ελεύθερος χρόνος.

Μπορώ να είμαι σοβαρός αλλά μου αρέσει να παρτάρω κιόλας.

Onstage πιστεύω είναι δυσκολότερο να πω γιατί συνήθως δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Αγαπώ εκείνες τις στιγμές που κάτι spiritual συμβαίνει στη μπάντα και ξεπερνάς τη μουσική. Γιατί η μουσική είναι το όχημα για κάπου αλλού. Επιτρέπει μια πιο ενδόμυχη εμπειρία να συμβεί. Πώς όμως ξεφεύγεις από τη μουσική όταν στέκεσαι στο stage με όργανα; Είναι κάτι σαν τη γιόγκα.. αν προσπαθήσεις να φτάσεις σε αυτό το πνευματικό σημείο, δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί.

Τι περιμένετε από τη συναυλία σας στα μέρη μας;

«Απλά ελπίζω να έχουμε το κατάλληλο κοινό στην Ελλάδα και να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους που είναι θέλουν να είναι διορατικοί. Για μας δεν είναι να έχουν άπειρους fans ή κάτι τέτοιο. Είναι το να γεμίζουμε ένα δωμάτιο με ωραίους ανθρώπους για να γιορτάσουμε αυτά στα οποία πιστεύουμε όλοι».

«Προσπαθούμε να χτίσουμε δίκτυα μεταξύ των ανθρώπων σε κάθε πόλη που επισκεπτόμαστε. Οπότε, αν έρθετε στο live, μιλήστε με τους άλλους. Είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για ιδέες».

Θα τους δούμε την Κυριακή στο Κύτταρο, κατά τις 9. Θα σας δούμε εκεί!

 

της Ζωής Νικολάου