ΤΟΣΟΔΟΥΛΙΚΑ 2: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SEVEN FILMS

ΤΟΣΟΔΟΥΛΙΚΑ 2:

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Μια ταινία των Τομά Ζαμπό, Ελέν Ζιρό

30 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους

από την Seven Films

*Χωρίς διαλόγους

 

Τρία χρόνια μετά την «Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών», οι αγαπημένοι μας λιλιπούτειοι ήρωες επιστρέφουν και, μαζί με τους νέους τους φίλους, αναλαμβάνουν μια δύσκολη αποστολή στην άλλη άκρη του κόσμου.

Για άλλη μια φορά, θα αποδείξουν οτι, αν και μικροσκοπικοί, διαθέτουν θάρρος και μεγάλη καρδιά.

 

 

Σύνοψη

Καθώς οι πρώτες νιφάδες χιονιού πέφτουν στην κοιλάδα, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει ο εφοδιασμός για το χειμώνα! Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όμως, μια μικρή πασχαλίτσα, ο Τζούνιορ, παγιδεύεται σε ένα δέμα… με προορισμό την Καραϊβική!

Τώρα υπάρχει μόνο μία επιλογή. Η πασχαλίτσα, το μυρμήγκι και η αράχνη πρέπει να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους , να διασχίσουν τον Ατλαντικό και να τον φέρουν πίσω. Εκεί, θα τους περιμένει ένας νέος κόσμος γεμάτος ασυνήθιστες συναντήσεις. Το αλογάκι της παναγίας,  οι ασυνήθιστες κάμπιες και τα εκκεντρικά καβούρια, είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτήρες που θα βρεθούν στο δρόμο των ηρώων μας. Όλοι μαζί όμως, θα αντιμετωπίσουν μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση , αφού ο εξωτικός αυτός παράδεισος θα απειληθεί από τους ανθρώπους που θέλουν να τον αφανίσουν και να χτίσουν στη θέση του ένα ξενοδοχείο.

Οι  λιλιπούτειοι ήρωες μας, θα έχουν τώρα και μία νέα, δύσκολη αποστολή: να σώσουν το σπίτι των νέων τους φίλων. Θα τα καταφέρουν?

 

Πώς ξεκίνησαν όλα

Τα «Τοσοδούλικα» ξεκίνησαν ως μία μικρού μήκους ταινία, η οποία ενέπνευσε μία τηλεοπτική σειρά και μία ταινία μεγάλου μήκους. Τα σενάρια για τη σειρά και την ταινία ξεκίνησαν να γράφονται ταυτόχρονα. Η σειρά μεταδόθηκε σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, ενώ στη Γαλλία μόνο, έχει πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο DVD.

Η πρώτη ταινία, «Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών», κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 50 χώρες, κόβοντας σχεδόν 5 εκατομμύρια εισιτήρια παγκοσμίως, ενώ το 2015 κέρδισε το Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

Η συνέχεια, λίγα χρόνια μετά, θα βρει τους μικρούς ήρωες στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Καραϊβική!

 

Η τεχνική και τα γυρίσματα

Τα ΤΟΣΟΔΟΥΛΙΚΑ, είναι η μόνη γαλλική ταινία των τελευταίων ετών που έχει παραχθεί εξ ολοκλήρου στη Γαλλία. Η τεχνική που χρησιμοποιείται είναι η ίδια για την ταινία και τη σειρά. Πρώτα γίνονται τα γυρίσματα των φυσικών τοπίων, κι έπειτα προστίθενται τα έντομα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η προσθήκη γίνεται αργά στη διαδικασία με φωτορεαλιστικό rendering.

Ενώ οι μικροσκοπικοί ήρωες της ταινίας είναι ψηφιακοί, τα σκηνικά είναι απολύτως αληθινά. Είναι βασική αρχή για τους των δημιουργούς, η επικοινωνία της φυσικής ομορφιάς αυτών των σημείων, μια επιθυμία που πηγάζει από την πεποίθηση ότι αυτή η φυσική ομορφιά είναι τέλεια από μόνη της. Η ταινία είναι μια ωδή στη φύση και την ποικιλομορφία της χλωρίδας και της πανίδας στα λιβάδια, τα δάση και τα ποτάμια μας. Η παραγωγή των ταινιών δημιούργησε συνεργασίες με τους Εθνικούς Δρυμούς και τους φορείς που ελέγχουν τις τοποθεσίες, προκειμένου να εντοπιστούν τα ιδανικά σημεία για τις ανάγκες των γυρισμάτων, χωρίς ταυτόχρονα να επηρεαστεί καθόλου το περιβάλλον. Για την πρώτη ταινία, οι σκηνοθέτες ταξίδεψαν στα Εθνικά Πάρκα Écrins και Mercantour. Εκεί πέρασαν μήνες εξερευνώντας τα πάρκα για να εντοπίσουν τα πιο ατμοσφαιρικά σκηνικά – τη μυστηριώδη βλάστηση, τα μαγευτικά ξέφωτα και τα πανέμορφα ρυάκια – και να δώσουν μια επική, μεγαλοπρεπή διάσταση στην μικροσκοπική περιπέτεια. Στη δεύτερη ταινία, αυτή η σχέση αγάπης με τα εθνικά πάρκα της Γαλλίας, συνεχίζεται. Οι δημιουργοί μεταφέρουν την δράση στα τροπικά κλίματα. Μαγεμένοι από την απίστευτη βιοποικιλότητα της Γουαδελούπης, όπου η δράση της ταινίας λαμβάνει χώρα, μας οδηγούν σε παραδεισένιες παραλίες, θεαματικούς βράχους που βυθίζονται στον ωκεανό, και πλούσια τροπικά δάση. Ο Εθνικός Δρυμός της Γουαδελούπης φιλοξενεί μια εκπληκτικά μοναδική ποικιλία ζωικών ειδών και φυτικής ζωής. Όλα αυτά τα φυσικά στοιχεία έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την καλλιτεχνική ομάδα της ταινίας.

Μέρος της ιστορίας διαδραματίζεται επίσης, στο Εθνικό Πάρκο Mercantour, απ’ όπου ξεκίνησε η περιπέτεια.

Παράλληλα με το Εθνικό Πάρκο της Γουαδελούπης, ο οργανισμός του Εθνικού Πάρκου της Γαλλίας και ο Εθνικός Δρυμός Mercantour συνεργάστηκαν και πάλι με την παραγωγή για να μοιραστούν τα συναισθήματα, το σεβασμό και τις ιδέες που εμπνέονται από τη βιοποικιλότητα. Η σημερινή κοινωνία προσφέρει λίγες ευκαιρίες  για να μεταδώσει αυτές τις αξίες στις νεότερες γενιές και να προωθήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη μικρο-πανίδα γύρω μας. Ο στόχος είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να καλλιεργήσουν την αγάπη τους για τη φύση, μέσα από αυτόν τον “τοσοδούλικο” κόσμο,  με έναν δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Οι σκηνοθέτες μιλούν για την ταινία

ΤΟΜΑ ΖΑΜΠΟ: «Τα σίκουελ είναι μια δύσκολη υπόθεση: Οι θεατές θέλουν να ξαναδούν όλα όσα τους άρεσαν στην πρώτη ταινία, αλλά θέλουν να ανακαλύψουν και καινούργια. Το σενάριο, επίσης, έπρεπε να  προσελκύσει κι ένα νέο κοινό, θεατές που δεν θα έχουν δει την πρώτη ταινία. Το ταξίδι στη Γουαδελούπη μας βοήθησε να “γυρίσουμε” τα πράγματα  και να δημιουργήσουμε  ένα νέο περιβάλλον, με νέους χαρακτήρες, κρατώντας ταυτόχρονα και τις βασικές αρχές της πρώτης ταινίας.

ΕΛΕΝ ΖΙΡΟ: «Η πρώτη ταινία ήταν μια “πολεμική” ταινία με στοιχεία γουέστερν και  φαντασίας . Η δεύτερη ταινία  είναι μια ταινία περιπέτειας, που χρησιμοποιεί  ένα πλήρες φάσμα της θεματολογίας  που συναντάμε στο είδος: Τους κινδύνους και τις απολαύσεις της εξερεύνησης, την αναζήτηση πέρα ​​από τα προσωπικά όρια, τη αναμέτρηση με το άγνωστο».

ΤΟΜΑ ΖΑΜΠΟ: «Στην “Kοιλάδα των Xαμένων Mυρμηγκιών” προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους, όσο περισσότερο  γινόταν, στο βάθος. Στη σειρά, επίσης, οι άνθρωποι φαίνονται μόνο από πίσω, ή από τη μέση και κάτω. Μέχρι τώρα, οι ανθρώπινοι χαρακτήρες δεν αλληλεπιδρούσαν ποτέ με τις ενέργειες των εντόμων. Στο “Περιπέτεια  Στην Άκρη Του Κόσμου”, ωστόσο, οι δύο κόσμοι – των μεγάλων και των μικρών – συναντιούνται, γεγονός που βοηθά κι εμάς  να επεκτείνουμε τα όρια του δικού μας κόσμου».

 

30 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους

από την Seven Films

Σκηνοθεσία:   Τομά Ζαμπό, Ελέν Ζιρό

Διάρκεια: 89’ *Χωρίς διαλόγους

Διανομή: Seven Films