Το επόμενο live των Sólstafir θα είναι sold out!

Ένα live καλό, ένα live δυναμικό, ένα live που περιμέναμε καιρό. Οι Sólstafir ήρθαν στην Αθήνα και έφεραν μαζί τους τα tracks που μας έκαναν να τους αγαπήσουμε.

Μεγάλο πράγμα η εξέλιξη και οι Sólstafir φαίνεται να το γνωρίζουν. Άφησαν πίσω τα πρώτα τους death metal βήματα, κάνοντας ένα άλμα προς τα landscapes χωρίς να χάσουν, βέβαια, την ταυτότητά τους. Κατά γενική ομολογία έτσι μας κέρδισαν… Και αποδείχτηκε αυτό, καθώς, ενώ στα πρώτα κομμάτια τους στο live πλανιόμασταν μεταξύ λαχτάρας να τους δούμε και υποτονικότητας από την πλευρά τους, στο Otta τα πράγματα άλλαξαν. Με ένα από τα πιο catchy riffs, μας έβαλαν στο κλίμα αυτού του βόρειου soundtrack που ξέρουν να παίζουν τόσο καλά.

Συνέχισαν με Ljosfari, Hula, Fjara, φυσικά. Μας θύμισαν τους Sigur Ros με την περίεργη γλώσσα που μοιάζει με διάλεκτο του Τόλκιν. Μάλιστα σε κάποια φάση ο Trygvasson, ανάμεσα σε βλέμματα και χιουμοριστικά σχόλια προς το κοινό,  ζήτησε και τη μετάφραση του Black Sand, για να αναφωνήσει «Μαύρη άμμος» στο μικρόφωνο!

Ο ενεργέστατος Tryggvason, ένας βίκινγκ (aka Austman- μπάσο), ένας καουμπόυ (aka Sæþórsson – κιθάρα) κι ένα wannabe μέλος των Rotting Christ (aka Hallgrímsson  – drums) βρίσκονταν on stage για ένα δίωρο περίπου, προμηνύοντας sold out στις επόμενες επισκέψεις τους στην χώρα. Είναι το μόνο σίγουρο!

Παρόλ’αυτά από το live τους θα κρατήσουμε κάτι που δεν έχουμε δει/ακούσει έως τώρα σε live: Τον πρόλογο του Tryggvason για το Goddess of the Ages. Κι αυτό όχι μόνο γιατί είναι ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ, όχι μόνο γιατί ακόμα και κάποιος που δεν αγαπάει τους Solstafir γνωρίζει πολύ καλά αυτό το track, αλλά κυρίως για εκείνον τον πρόλογο. Γι αυτό σας τον παραθέτουμε εδώ σε ελεύθερη μετάφραση:

«Είναι η κατάθλιψη κάτι καθημερινό, κάτι που σε κάνει να παλεύεις με τον εαυτό σου και τα σκοτάδια του μυαλού σου κάθε στιγμή. Δεν φαίνεται απαραίτητα, μπορεί να δείχνεις χαρούμενος και ok, αλλά μέσα σου παλεύεις καθημερινά. Αυτό το τραγούδι είναι για εκείνους που αντιμετωπίζουν αυτήν την πάλη αλλά και για εκείνους που είναι κοντά τους. Αν έχετε κοντά σας έναν κάποιον άνθρωπο που παλεύει με την κατάθλιψη, μιλήστε του, ίσως είστε η μόνη του ελπίδα».

 

Κείμενο: Ζωή Νικολάου 

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”95″ gal_title=”solstafir”]