Το πρώτο Cult of the Amps στο Gagarin!

Το Gagarin με λίγο κόσμο είναι μούρλια! Είναι η πρώτη παρατήρηση που κάναμε ανάμεσα σε καμιά διακοσαριά άτομα κοινό, το βράδυ της  περασμένης Παρασκευής. Το ευχαριστιέσαι περισσότερο, κάνεις και τη βόλτα σου, μια χαρά. Ο ήχος δεν μπορεί να είναι στα τέρματα, βέβαια, αλλά αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Σίγουρα δεν έχουμε τέτοιο παράπονο από το πρώτο Cult of the Amps!

Καταρχάς, ένα «μπράβο» για το line up του φεστιβάλ! Αρκετά συχνά οι μπάντες που εμφανίζονται σε μικρά fests δεν πολύ-ταιριάζουν μεταξύ τους. Στο Cult of the Amps, όμως, υπήρχε ένα κοινός παρανομαστής αισθητικά και αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Η σκακιέρα της βραδιάς, αντί για άσπρο και μαύρο, είχε post και metal .

Παίρνοντάς τα με τη σειρά ακούσαμε πρώτα τους Caldera, οι οποίοι άνοιξαν και τη συναυλία των Mono πριν λίγο καιρό. Οι Caldera είναι μια έκπληξη, για να είμαστε ειλικρινείς, τόσο για τα tracks και τις μελωδίες τους όσο και για το performance τους · απλοί, λιτοί και κατανοητοί. Αμέσως μετά οι Amniac βάρυναν το κλίμα με τα brutal φωνητικά τους. Αν δεν είσαι fan τoυ τόσο brutal ίσως ξενέρωσες με τους Amniac αλλά οι τύποι ξέρουν καλά τι κάνουν.

Για τη συνέχεια το μενού είχε Afformance σε ένα καταπληκτικό performance. Τους αγαπάμε τους Afformance, τους γνωρίσαμε και πρόσφατα διά ζώσης (τσέκαρε εδώ) και τους εκτιμάμε. Όταν ειδικά τους ακούει κανείς ανάμεσα από άλλες μπάντες σίγουρα καταλαβαίνει την παρουσία τους! Δεν παίζει να μην πεις «ρε συ αυτοί είναι ωραίοι», να μην τους ψάξεις, να μην τους ευχαριστηθείς!

Το πρώτο Cult of the Amps το έκλεισαν οι Allochiria με το Omonoia που έκλεισε 5 χρόνια και την εντυπωσιακή τους παρουσία οn stage. Highlights του performance τους, η Ειρήνη Παππά που σε αφήνει..  άφωνο με τα φωνητικά της  –πολύ δυναμική, παιδιά, παθαίνεις πλάκα- και φυσικά τα σκοτεινά ζοφερά videos που προβάλλονταν παράλληλα. Σε καθηλώνουν οι Allochiria μέσα από τις εναλλαγές στο ύφος τους on stage. Θες κι άλλο.

Ένα ακόμα «μπράβο» στα παιδιά που κάνουν όλες τις γύρω γύρω πολύτιμες εργασίες για να βγει ένα live, γιατί στο change over ακούγαμε Solstafir. Δεν ξέρω για σας, προσωπικά αρέσκομαι να ακούω σχετικές μελωδίες με το live.. Βγαίνεις από το mood στην αντίθετη περίπτωση, πώς να το κάνουμε;

 Τίμια διοργάνωση, λοιπόν, συνεπής στο πρόγραμμά της, με πολύ πετυχημένο line up!

Μην το χάσετε το επόμενο Cult of the Amps! Εμείς θα είμαστε εκεί!

Κείμενο: Ζωή Νικολάου 

Φωτογραφίες: Σπύρος Ανδρομανέσκος

[Best_Wordpress_Gallery id=”105″ gal_title=”Cult of the Amps”]