Το σαξόφωνο του Parov Stelar κάνει σόλο καριέρα!

 

Είναι 32 χρόνων, κατάγεται από την Αυστρία και τον ξέρουμε ως το σαξόφωνο του Parov Stelar. Είναι ο Max the Sax και πλέον, κάνοντας σόλο καριέρα, έχει να μας πει πολλά!

Μετά την τελευταία του εμφάνιση στο Gazarte τον βρήκαμε στο κέντρο της Αθήνας και ήπιαμε μαζί του ένα βιαστικό απεριτίφ!

«Σήμερα πέρασα μια πολύ όμορφη μέρα, μέρα συνεντεύξεων. Πήγα στον Join Radio και πέρασα πολύ όμορφα, είναι πολύ ωραίοι τύποι. Έπαιξα live στο studio του σταθμού. Ο ταξιτζής που με πήγε μου έδειξε ένα μαγαζί για να πάρω freddo και όλοι ήταν πολύ φιλικοί και χαρούμενοι. Με είδαν ξένο και ήταν πολύ φιλικοί».

Πώς πέρασες  στο Gazarte;

Ήταν πολύ ωραία βραδιά! Ως Max the Sax έχω επισκεφθεί την Ελλάδα δύο φορές, η πρώτη ήταν στο Bolivar και η δεύτερη φορά ήταν στο Gazarte. Είχε 600 άτομα και ο Λεωνίδας είχε φτιάξει το stage σε σταυρό ώστε να μπορώ να είμαι στη μέση του χώρου και να μπορώ να πλησιάζω τον κόσμο προς όλες τις κατευθύνσεις. Και ήταν υπέροχα.

Κάπου εκεί προσπαθήσαμε να βγάλουμε φωτογραφία με την Ακρόπολη αλά Πίζα, αλλά δεν τα πολυκαταφέραμε, οπότε επιστρέψαμε στη συζήτηση.

Τι διαφορετικό έχεις από τους άλλους Αυστριακούς μουσικούς;

Οι Αυστριακοί παίζουν μουσική στη γλώσσα τους, εγώ ήθελα να είμαι mainstream και να ακούγομαι παντού. Εδώ στην Ελλάδα, είναι διαφορετικά · σας αρέσει το international, αυτό που μοιάζει αμερικάνικο, όπως και αλλού στην Ευρώπη. Εγώ, όμως με τη δουλειά μου θέλω να ταξιδεύω και να γνωρίζω τον κόσμο, να μην περιορίζομαι στη χώρα μου. Θα μπορούσα να είχα βαρεθεί κάνοντας τη δουλειά αυτή στον ίδιο τόπο, ενώ τώρα προχωράω ταξιδεύοντας. Φαντάσου, πριν από εδώ ήμουν στην Κίνα, εμπνεύστηκα και έχω ένα ριφάκι στο μυαλό μου που ανυπομονώ  να το βάλω στο στούντιο!

Πως σε φαντάζεσαι σε 30 χρόνια;

«As the Sax legend»! Στα κοντινά μου σχέδια είναι να διασκευάσω ένα ελληνικό μελαγχολικό κομμάτι, συνεργαζόμενος με κάποιον Έλληνα για να παραμείνει στην ίδια γλώσσα.

Ακούω Black Machine στο single σου;

(Γέλια) Βγήκε τυχαία, αλλά το δικό μου είναι διαφορετικό. Και το απήλαυσα από την πρώτη στιγμή!

Τι θα πρότεινες στους νέους δημιουργούς;

Ακολούθα τη φωνή μέσα σου. Έχεις μια ζωή, ζήσε την!

της Ζωής Νικολάου

ΦωτογραφίεςΑλεξάνδρα Κατσαρού