Michalis Siganidis ● Jannis Anastasakis ● Natalia Manta ▲ KET

Στο τελευταίο The Sound of Color (#8) της σεζόν:

Γιάννης Αναστασάκης (ηλεκτρική κιθάρα, live electronics)
Mιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, φωνή, samples)
Ναταλία Μαντά (εικαστικά, τραγούδι)

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 || 21:30 || 5 €

DAM (dramatized ambient music) είναι η δημιουργία “μουσικών συνάψεων” μεταξύ καταγραμμένου ηχητικού υλικού (document) και ζωντανής μουσικής δράσης (fiction). Ο αυτοσχεδιασμός – απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αυτής της μουσικής σκέψης – μεταμορφώνει κάθε φορά “το ίδιο πάντα τραγούδι” σε νέο υλικό.

O Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, φωνή, samples), παρουσιάζει στο Kέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ένα πρόγραμμα με συνθέσεις του και αυτοσχεδιασμούς με τον Γιάννη Αναστασάκη (ηλεκτρική κιθάρα, live electronics) και τη Ναταλία Μαντά (εικαστικά, τραγούδι). Θα παιχτούν κομμάτια από όλη του τη δισκογραφία και θα ακουστούν ποιήματα των: Μ. Σαχτούρη, Ο. Καγιάμ, Λ. Κουκούλα, Τάσου Ναούμ, Γιάννη Ζήκα, Γιώργου Σιγανίδη και στίχοι του συνθέτη, μαζί με ηχογραφημένα θραύσματα λόγου και ήχων.
Θα προβληθούν ακόμα τα μικρού μήκους βίντεο που επιμελήθηκε ο Γιάννης Πειραλής: Οι μπαγκέτες του Κώστα Αναστασιάδη, Σκύμνοι ωριόμενοι, Das Phaenomen, Audition Παπαδιαμάντη, Κοιμάστε σαν πουλάκι;, bio, Lacrimae No 9480967824659.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.youtube.com/watch?v=SQQ3Ek7nnPY
http://www.youtube.com/watch?v=1AjwmncG4Dk
http://youtu.be/pG16g-Tx4zM

Μιχάλης Σιγανίδης
Ο Μιχάλης Σιγανίδης γεννήθηκε στις 28.8.1958 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από την Προύσα, την Κρήτη και τη Σιάτιστα. Γράφει μουσική και στίχους. Παίζει κοντραμπάσο και κιθάρα. Από τους εκφραστές της “αποδομητικής” τραγουδοποιίας και του μουσικού κολάζ στην Ελλάδα.
Συνθέτει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο (Τέλος του Sam. Beckett, σκην. Φούλης Μπουντούρογλου, Η βροχούλα, του Αντώνη Σακελλαρίου, Το Όνειρο του Ρο, της Στέλλας Μιχαηλίδου, σκην. της ιδίας, Θεσσαλονίκη-αρχείο, του Χρήστου Κεχαγιόγλου, Τζίτζικας και μυρμήγκι, κινούμενα σχέδια του Αλέκου Παπαδάτου, Ανία, του Βαγγέλη Μολαδάκη, Οι Αλλοπαρμένοι του Τh. Middleton, σκην. Νίκος Χουρμουζιάδης, Όνος, του Νίκου Κουμαριά, σκην. του ιδίου, Μ’ αγαπάς;, του Γιώργου Πανουσόπουλου).
Συγκροτήματα: Χειμερινοί Κολυμβητές, Primavera en Salonico, Φίλοι Μίλτου Σαχτούρη. Από το 1980 συνεργάζεται με μουσικούς της σύγχρονης αυτοσχεδιαζόμενης και λαϊκής μουσικής σκηνής στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Σάκη Παπαδημητρίου, Φλώρο Φλωρίδη, Σαβίνα Γιαννάτου, Δημήτρη Πολυζωίδη, Θοδωρή Ρέλλο, Peter Kowald, Γιάννη Μουρτζόπουλο, Τάκη Κανέλο, Κώστα Βόμβολο, Αντώνη Ανισέγκο, Chris Dalgren, Χάρη Λαμπράκη, Κώστα Θεοδώρου, Ziya Tabassian, Κυριάκο Γκουβέντα, Δήμο Δημητριάδη, Γιώργο Δημητριάδη, Θύμιο Ατζακά, Κυριάκο Στεργίου κ.ά.) και τραγουδοποιούς – τραγουδιστές (Ηρακλή Πασχαλίδη, Ισίδωρο Παπαδάμου, Βασίλη Νικολαίδη, Γιώργο Μακρή, Νίκο Παπάζογλου, Αργύρη Μπακιρτζή, Χάρη Καβαλλιεράτο, Νίκο Πορτοκάλογλου, Παντελή Χατζηκυριάκο, Θωμά Κοροβίνη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μαριώ, Γεωργία Συλλαίου).
Με το ψευδώνυμο Μιχάλης Γιαβάσογλου, έχει δημοσιεύσει στίχους και κείμενα στα περιοδικά: Φεαδέρων, Μορμώ, Τζαζ, Συν και πλην, Τζαζ και Τζαζ,”Γυμνός Οφθαλμός, Μηνολόγιο.
Δίσκοι: Μικρός αδερφός (1987), Το Πρωί και το Βράδυ, με τον Θοδωρή Ρέλλο (1990), Το Τραίνο-Φάντασμα Φίλος (1995), Μικρές αγγελίες (1999), Basse-classe, με το Συγκρότημα Λαμπράκη (2002), Sabbath lift, με το Συγκρότημα Λαμπράκη (2006), Οι Άλλοι, live με τους Φ.Μ.Σ. (2009) , 97% (2014).
Ενορχηστρώσεις: Ιχνηλάτες του Ιούρα (τραγούδια από τις Εβρίδες), Ο Ήλιος και το Φεγγάρι (τραγούδια από την Σαμοθράκη).

Γιάννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals).
Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.α.
Περισσότερες πληροφορίες: www.jannisanastasakis.com

Ναταλία Μαντά
Η Ναταλία Μαντά γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα.
Εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με την κατηγορία “Ταλέντα”, στην οποία σπούδασε κατά την περίοδο 2011 – 2016. Μπαίνοντας στη σχόλη το 2011, σε ηλικία 17 ετών κερδίζει το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό γλυπτικής στην Ιταλία με θέμα Mελέτη για Δημόσιο Χώρο. Φοίτησε με καθηγητή τον Γιώργο Λάππα στο Β’ εργαστήριο γλυπτικής.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές καθώς και την επιμέλεια ολόκληρης της πτυχιακής της εργασίας υπό την εποπτεία της υπεύθυνης καθηγήτριας του Β’ – Γ’ εργαστηρίου γλυπτικής κ. Αφροδίτη Λίτη. Τελείωσε με Άριστα και βαθμό πτυχίου 9,5 (εννέα και πέντε).
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση τον Οκτώβρη του 2017 στην γκαλερί Καππάτος στην Αθήνα.

______________________________________________________

κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α
11361 Κυψέλη, Αθήνα

213.00.40.496 & 69.45.34.84.45
ΠΡΟΣΒΑΣΗ με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα | με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)