St Paul`s Sessions 3

Μετά από δυο γεμάτες χρονιές και την μετάκληση καλλιτεχνών όπως οι Tim Hecker, Christian Fennesz, William Basinski, Peter Broderick , Julia Kent, Cayetano, Serafim Tsotsonis, Keep Shelly in Athens, Lubomyr Melnyk, Jlin, Laurel Halo, Prurient, Murcof, Grandbrothers, Federico Albanese, Porter Ricks κ.ά. συνεχίζεται και για τρίτη σεζόν η σειρά συναυλιών St Paul’s Sessions στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, με την συμμετοχή σύγχρονων καλλιτεχνών διαφορετικών καταβολών και μουσικά ακούσματα που προκύπτουν από τον συνδυασμό ακουστικών οργάνων με ηλεκτρονικά μέσα, όπου τα όρια της τέχνης και της δημιουργίας διευρύνονται ζωντανά σε απόσταση αναπνοής από το κοινό.

Εκκίνηση για τη νέα σεζόν τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου με τους Mouse on Mars, το θρυλικό ντουέτο από τη Γερμανία που αποτελεί το κοινό όχημα των Γερμανών παραγωγών Jan St. Werner από την Κολωνία και του Andi Thoma από το Ντίσελντορφ, δύο από τις πιο σημαντικές μορφές στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής της τελευταίας 30ετίας. Αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο πρωτοποριακά και επιδραστικά ηλεκτρονικά πρότζεκτ, που με το ευμετάβλητο κράμα ψηφιακών, αναλογικών και φυσικών ήχων που τους χαρακτηρίζει, θα μας παρουσιάσουν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό show.

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου σκυτάλη παίρνει o Βρετανός ταλαντούχος ηλεκτρονικός παραγωγός Rival Consoles, που καταφτάνει στα St Paul`s Sessions για να παρουσιάσει την υπέροχη “Persona” του που κυκλοφόρησε φέτος από την Erased Tapes αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές, συνδυάζοντας μουσική και εικόνα σε ένα επίσης σπάνιο οπτικοακουστικό show.

Το Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου έρχονται ο σπουδαίος Νορβηγός τρομπετίστας Arve Henriksen και ο καινοτόμος Έλληνας κιθαρίστας Jannis Anastasakis για να παρουσιαστούν από κοινού στα St Paul`s Sessions. Με συνεργασίες όπως οι Christian Fennesz , Ryuichi Sakamoto, Bill Frisell και Nils Petter Molvær, ο Arve Henriksen αποτελεί πάντα μια ανήσυχη φυσιογνωμία υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, με τις εκτελέσεις του να εμπεριέχουν στοιχεία από όλες τις folk μουσικές και την παραδοσιακή μουσική της Νορβηγίας. Μαζί του θα βρεθεί επί σκηνής ο Γιάννης Αναστασάκης, που χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων.

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έχουμε την έλευση του ιδιοφυή Βρετανού παραγωγού Max Cooper, που έχει χαράξει μια καινοτόμα πορεία, συγχωνεύοντας την ηλεκτρονική μουσική με τις visual arts και την επιστήμη, μέσα από εγκαταστάσεις, οπτικοακουστικά μέσα και μια καθηλωτική ηχητική εμπειρία.

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου σειρά παίρνει o επιδραστικός Moritz von Oswald, μια θρυλική μορφή στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής και όχι μόνο. Περιζήτητος ηλεκτρονικός παραγωγός και νεωτεριστής πολυοργανίστας, αποτελεί πάντα ένα τρανό ίνδαλμα για τους απανταχού μουσικόφιλους.

Αυλαία στα φετινά St Paul`s Sessions 3 θα ρίξει την Πέμπτη 8 Μαΐου με μια σόλο εμφάνιση ο Marc Ribot, ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες των τελευταίων 40 και πλέον ετών, έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουριο πολιτικών προεκτάσεων άλμπουμ του με τίτλο “Songs of Resistance 1942-2018”. Με συνεργασίες που ξεκινούν από τον Tom Waits και τον John Zorn και φτάνουν στον Elvis Costello, την Diana Krall και τους Black Keys, αλλά και προσωπικά του σχήματα όπως οι Ceramic Dogs και οι Young Philadelphians, o Marc Ribot αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του κιθαριστικού, αλλά και του ευρύτερου μουσικού χώρου.

Line Up : 

ΔΕ 22.10.18 Mouse on Mars (DE / Thrill Jockey)

ΠΕ 08.11.18 Rival Consoles (UK / Erased Tapes)

ΠΑ 07.12.18 Arve Henriksen & Jannis Anastasakis (NO / Rune Grammofon)

ΠΕ 28.02.19 Max Cooper (UK / Mesh)

TE 13.03.19 Moritz von Oswald (DE / Tresor)

ΠΕ 09.05.19 Marc Ribot (US / ANTI- Records)

 

St Paul’s Sessions 3

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα

Πληροφορίες – Κρατήσεις
Υπηρεσία εισιτηρίων: 2107234567
Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου

Τιμή εισιτηρίων: 18 ευρώ (περιορισμένος αριθμός καθήμενων και ορθίων)

Οργάνωση – Παραγωγή: Groove Productions

Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/st-pauls-sessions

St Paul’s Sessions / www.stpaulssessions.gr

https://www.facebook.com/events/267010747262244/