• Home
  • /
  • MUSIC
  • /
  • Το MERLIN’S MUSIC BOX παρουσιάζει τους Bog Art, Dr. Atomik, Mr. Bright & the Magpie στο ΙΛΙΟΝ plus

Το MERLIN’S MUSIC BOX παρουσιάζει τους Bog Art, Dr. Atomik, Mr. Bright & the Magpie στο ΙΛΙΟΝ plus

Το MERLINS MUSIC BOX παρουσιάζει τους Bog Art, Dr. Atomik, Mr. Bright & the Magpie

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στο ΙΛΙΟΝ plus

Οι Bog Art και οι Dr.Atomik συναντιούνται την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στη σκηνή του ILION PLUS, παρέα με τους Mr Bright & the Magpie, με την υποστήριξη του Merlin’s Music Box, και υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη έντονες μουσικές συγκινήσεις και ιστορίες τόσο παράξενες που δεν αποκλείεται να σας φανούν οικείες.

Bog art
Οι Bogart ξεκίνησαν το δημιουργικό τους ταξίδι το 2003, και εργάστηκαν σκληρά μέχρι να πετύχουν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στην container rock σκηνή της χώρας –μιας σκηνής της οποίας είναι τα μόνα μέλη–, διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία που τους έχουν καθιερώσει στη συνείδηση του κοινού τους ως σχετικά αχαρακτήριστους. Με δυο δίσκους στο ενεργητικό τους [Bogart (2012), Insidecide (2015)], άλλους τρεις στο παθητικό (με τραγούδια που περιμένουν υπομονετικά να φτάσει η σειρά τους) και έναν στο προσπαθητικό (προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει εντός του 2019), λειτουργούν ως ένα παράξενο πρίσμα μέσα από το οποίο το rock’n’roll, η punk, τα hollerblues και η jazz διαθλώνται και επαναπροσδιορίζονται ανεπιτήδευτα, σχηματίζοντας κάτι καινούργιο, που στις ζωντανές τους εμφανίσεις παρουσιάζεται με ένταση, θεατρικότητα και χιούμορ διαφόρων αποχρώσεων.

https://www.facebook.com/bog.art.gr/

Dr.Atomik
Ο σκοτεινός Δόκτωρ απ’ το οχυρό του κάπου στην παγωμένη στέπα επανδρώνει το γκρουπ που φέρει τ’ όνομά του με νέο έμψυχο υλικό και με όπλο, όπως πάντα, την πιο διαδεδομένη μουσική γλώσσα του πλανήτη -το rock’n’roll- επιτίθεται, για μια ακόμα φορά, με στόχο -τι άλλο;- την παγκόσμια κυριαρχία!

Οι Dr.Atomik, λοιπόν, έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους “Dr.Atomik” κι εφτά μετά το “Reptiles” ανεβαίνουν, μετά από καιρό, στη σκηνή με νέο line-up για μια συναυλία βασισμένη, κυρίως, στο νέο, ακυκλοφόρητο υλικό τους. Κάποιοι, ήδη, μιλούν για μιάν, ακόμα, επικείμενη εκτροπή του avant garage ιδιώματος το οποίο οι Dr.Atomik από την πρώτη στιγμή υπηρετούν (με όση συνέπεια τους επιτρέπει η αγάπη τους για τις εκπλήξεις και τις ανατροπές). Αυτή τη φορά προς μια κατεύθυνση, μάλλον, folk. Ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς το κατά πόσον (και σε ποιο βαθμό) οι φήμες αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είναι το να παρευρεθεί στη συναυλία…

https://www.facebook.com/DrAtomik-181945553129/

Mr.Bright and the Magpie
Οι Mr.Bright and the Magpie δημιουργήθηκαν το 2015 έχοντας ως έμπνευση ένα κομμάτι του Leonard Cohen. Με εντελώς διαφορετικό μουσικό background ο καθένας, και με κίνητρο την αγάπη για την αληθινή –ακόμη και όταν κρύβεται πίσω από μάσκες– τέχνη, δημιούργησαν τον δικό τους μοναδικό κόσμο, ο οποίος περιλαμβάνει doom folk, americana, steampunk και dark atmospeheric στοιχεία. Έναν κόσμο ελκυστικό, γεμάτο μυστήριο και σκιές που στροβιλίζονται μεθυσμένες στους τοίχους και αγκαλιάζουν στοργικά τα πάντα γύρω τους, μέχρι να θεραπεύσουν τον εαυτό τους και όποιον άλλον τις έχει ανάγκη.

https://www.facebook.com/brightandmagpie/

 

MERLINS MUSIC BOX

Το Merlin’s Music Box ήταν, είναι και θα είναι ένα φανζίν που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Οκτώβριο του 1989 και έκλεισε τον έντυπο κύκλο του το 1995, έπειτα από 26 τεύχη. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου την άνοιξη του 2014, αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του facebook (http://www.facebook.com/merlinsmusicbox/) και της ιστοσελίδας του (merlins.gr), με σκοπό την παρουσίαση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από το χώρο της rock (και όχι μόνον), τη διοργάνωση εκδηλώσεων και, κυρίως, την τέρψη των φίλων του.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου
ΙΛΙΟΝ Plus, Κοδριγκτώνος 17 και Πατησίων
Πόρτες: 21.00
Έναρξη: 21.30
Είσοδος: 6 euro

Η σελίδα του event στο facebook
https://web.facebook.com/events/175632253373158/

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Mε Ηλεκτρικό :
Σταθμός Βικτώρια
Mε Λεωφορείο :
Από 3ης Σεπτεμβρίου τα Λεωφορεία 054, 605 στάση Αγγελοπούλου
Από Πατησιών τα Λεωφορεία 608, 622, Α8, Β8 στάση ΟΤΕ Πεδίου Άρεως
& 022, 224 στάση Πανελλήνιος
Με Τρόλεϊ :
τα Τρόλεϊ: 3, 5, 11, 13, 14 στάση ΟΤΕ Πεδίου Άρεως & 2, 4 στάση Πανελλήνιος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

merlinsmusicbox@gmail.com

Τηλέφωνο: 6973936012

Για περισσότερες πληροφορίες και videos του Merlin’s Music Box:

http://merlins.gr/

www.facebook.com/merlinsmusicbox/

www.youtube.com/user/mtzanog/

twitter.com/merlinsmusicbox

www.mixcloud.com/john-kastanaras/