Περιμένοντας τους Solstafir

Μια περίεργη ιστορία αυτή των Solstafir, ξεκινάει από black metal και καταλήγει σε ατμοσφαιρικές συνθέσεις post metal, ντυμένες με ένα παγωμένο feeling φερμένο από Ισλανδία, αλλά πολύ πιο οικείο -για κάποιο περίεργο λόγο- από αυτό το σκληρό της Νορβηγικής και Φιλανδικής metal..

Η ισλανδική post-metal μπάντα με ρίζες στο progressive, black metal, άλλωστε αυτό ήταν και η πεμπτουσία των πρώτων τους albums, ξεκίνησε το ταξίδι της το 1995 από τρεις φίλους Aðalbjörn Tryggvason (κιθάρα, φωνητικά), Halldór Einarsson (μπάσο) και Guðmundur Óli Pálmason (τύμπανα).

Μετά από την κοπή κάποιων demos κατέληξαν στο ντουέτο των Tryggvason και Pálmason και άρχισαν τις εργασίες για το ντεμπούτο τους. Μετά την αντικατάσταση του  Einarsson  από τον Svavar Austmann άρχισαν να δημιουργούν κομμάτια για αυτό που θα γινόταν το Blóði og Anda. Μια σειρά από αποτυχίες (label, lineup) το LP τους κυκλοφόρησε το 2002.

Σε εκείνη τη φάση οι Sólstafir ήταν πλέον κουαρτέτο μετά την προσθήκη του δεύτερου κιθαρίστα Sαçór Maríus Sæþórsson, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο Black Death. Το 2004, η Sólstafir υπέγραψε συμφωνία με την Spikefarm Records και έβγαλαν το φοβερό Masterpiece of Bitterness, το 2005.

Φτάνοντας στο 2009, πρόσθεσαν ατμοσφαιρικές post νότες στον ήχο τους, ξεκινώντας για νέες περιπέτειες όπως το Svartir Sandar (2012), το οποίο έφερε τα πρώτα μεγάλα hit .. Fjara και Ótta (2014), που κυκλοφόρησαν μέσω της Season of Mist.

Το 2015 ο Pálmason εγκατέλειψε την μπάντα και αντικαταστάθηκε από τον Hallgrímur Jón Hallgrιmsson. Το 2017 βγήκε το Berdreyminn ή αλλιώς «Αυτός που ονειροπολεί αυτά που έρχονται»…

 

Οι SÓLSTAFIR εμφανίζονται την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club με Opening act τους Nochnoy Dozor

More Info : 

https://www.puzzlemag.gr/solstafir-live-in-athens/