The Noise Figures “Telepath” live in Athens

The Noise Figures “Telepath” live in Athens

Special guest: The Steams

Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)

Πέμπτη 3 Μαϊου 2018

Πόρτες: 21:00

Event page: www.facebook.com/events/1895119400521161

Η έντονη συναυλιακή δραστηριότητα των Noise Figures, εντός και εκτός Ελλάδας, θα έλεγε κανείς πως είναι και το σήμα κατατεθέν τους. Η δισκογραφική τους συνέπεια (τρεις πλήρεις κυκλοφορίες και δύο EPs μέσα σε έξι χρόνια) έρχεται απλά να συμπληρώσει το παζλ μιας μπάντας εργατικής που όμως έχει και κάτι να πει μουσικά, κάτι στο οποίο μοιάζουν τα τελευταία χρόνια να συμφωνούν σύσσωμοι κοινό και μουσικοκριτικοί.

 

Εμπνευσμένο από τη θεωρία του πνευματισμού και επηρεασμένο από προσωπικά βιώματα, το “Telepath” του 2018 είναι ένα concept album, στο οποίο γίνεται πιο αισθητή από ποτέ η εμμονική προσοχή στη λεπτομέρεια. Αποκαλύπτοντας μια διαφορετική πλευρά και προσωπικότητα τους, οι Noise Figures γεφυρώνουν εδώ κάθε μουσικό μονοπάτι που διένυσαν ανά τα έτη -από τα heavy blues μέχρι το psych garage- σε έναν παροξυσμικό fuzz ίλιγγο! Οι ίδιοι αποκαλούν τον ήχο τους psychic fuzz!

 

Με ήχο πιο αιχμηρό από ποτέ, και ακόμη πιο ασυγκράτητη ενέργεια και ένταση, το ντουέτο μοιάζει για πρώτη φορά να αποτυπώνει τόσο πιστά, στουντιακά τη live προσωπικότητά του, στην οποία πάνω μοιάζει πλέον χαραγμένη η εμπειρία την οποία αποκόμισαν από τις εκατοντάδες συναυλίες τους σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης. Με τη σφραγίδα του Άλεξ Μπόλπαση σε παραγωγή και μίξη και του Alex Ketenjian στο mastering, οι Noise Figures αναπτύσσουν στο “Telepath” την καλλιτεχνική ελευθερία που έχουν καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια, διατηρώντας ταυτόχρονα ανέπαφο το αρχέγονο πνεύμα του ντουέτο στον ωμό ήχο κιθάρας και τυμπάνων.

 

Με αφορμή τη κυκλοφορία τους και ως επιστέγασμα της Ευρωπαϊκής περιοδείας τους, οι Noise Figures ανεβαίνουν στη σκηνή του Temple τη Πέμπτη 3 Μαϊου, έχοντας στη φαρέτρα τους νέο και παλαιότερο υλικό και με άτυπο στόχο να μην μείνει τίποτα όρθιο!

 

***

 

Οι Steams αποτελούν τον ορισμό της live μπάντας και ο ήχος τους τον ορισμό της ιεροτελεστίας. Ψαλμωδικά φωνητικά, προοδευτικές κιθάρες, νευρικά τύμπανα και συμπαγείς επαναλαμβανόμενες μπασογραμμές, προσκαλούν τον ακροατή σε ένα μυσταγωγικό ταξίδι αποτελούμενο από εικονογραφικά και ατμοσφαιρικά κομμάτια, γλυκές μελωδίες, βαριά riffs, δυναμικά beats και εκστατικά κρεσέντο. Η Ανατολίτικη και η Καλιφορνέζικη 70’s ψυχεδέλεια, οδηγούν ως επιρροές και κύρια στοιχεία στον καλειδοσκοπικό χαρακτήρα του σχήματος, που δεν φοβάται να δοκιμαστεί σε ποικίλες μουσικές φόρμες, αποτελώντας ταυτόχρονα μια άσβεστη και παθιασμένη δύναμη σε μουσικό και πρακτικό επίπεδο. Το ντεμπούτο full length album τους φέρει τον τίτλο “Wild Ferment” και κυκλοφορεί ψηφιακά τον Μάρτιο του 2018, κι έτσι μεγάλο μέρος του θα ακουστεί και στη συναυλία της 3ης Μαϊου!

 

LINKS:

 

***

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

• E-mail: stathis@thetemple.gr (booking), jim@thetemple.gr

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

  • Προπώληση: 6€
  • Ταμείο: 8€

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ (η έναρξή της θα ανακοινωθεί σύντομα):