Στέρεο Νόβα – Summer Nostos Festival

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ
@ SUMMER NOSTOS FESTIVAL
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος – Ξέφωτο

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΩΡΑ 22:00 ΑΚΡΙΒΩΣ !
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το ελληνικό συγκρότημα που έγραψε ιστορία στην ηλεκτρονική μουσική και στιγμάτισε μία ολόκληρη γενιά, οι Στέρεο Νόβα, έρχονται για μια ιστορική κοινή εμφάνιση στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ.

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους κοινή δουλειά, οι Κωνσταντίνος Βήτα και Μιχάλης Δέλτα, θα παρουσιάσουν στο Summer Nostos Festival παλιότερο αλλά και νέο υλικό από τη μουσική τους.

Οι Στέρεο Νόβα δημιουργήθηκαν το 1989 και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 1992. Ήταν συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής με στοιχεία trip hop, ambient και techno. Τα μέλη τού συγκροτήματος ήταν οι Κωνσταντίνος Βήτα, Μιχάλης Δέλτα και Αντώνης Παλάσκας. Ηχογράφησαν 5 άλμπουμ που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, με το MTV να αναφέρει ότι η μουσική τους επηρέασε την ελληνική ηλεκτρονική μουσική όσο και την ποπ. Το συγκρότημα διαλύθηκε το καλοκαίρι του 1997 ενώ τα μέλη του γκρουπ συνέχισαν την μουσική τους πορεία ξεχωριστά.

Είκοσι χρόνια μετά ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Μιχάλης Δέλτα συναντιούνται ξανά, στο στούντιο για να ηχογραφήσουν υλικό για τον «Ουρανό», έναν καινούργιο Στέρεο Νόβα δίσκο, και στην σκηνή του Summer Nostos Festival σε μια μοναδική μεγάλη συναυλία για να παρουσιάσουν αυτό το νέο υλικό μαζί με επιλογές από τις παλαιότερες τους δουλειές.

Στέρεο Νόβα
K.BHTA: Synths, φωνή
Mikael Delta: Synths

Συμμετέχει στα τύμπανα ο Πέτρος Τσαμπαρλής

Γιάννης Λαμπρόπουλος: Ηχοληψία
Παύλος Πανταζόπουλος: Ηχοληψία
Σπύρος Κουρκουμέλης: Φωτισμοί
Visuals & Video Art: DOC TV Specials
Σκηνοθεσία & επεξεργασία: Nikko Patrelakis
Κινηματογράφηση: Κώστας Κατριός, Nikko Patrelakis
CG & animation: Yas Borodin, Ηλιάνα Τσαπατσάρη

Οργάνωση Παραγωγής: Erodios Live – Γιάννης Μητρούδης