Έκθεση φωτογραφίας Greece has Soul της Κατερίνας Σολδάτου

Έκθεση φωτογραφίας Greece has Soul της Κατερίνας Σολδάτου

 

15 – 22 Μαΐου 2018

Φουαγιέ 1ου και 2ου ορόφου

 

 

Με αφορμή την έκθεση θα παρουσιαστεί το μουσικοχορευτικό έργο «Η Αλυσίδα»

σε σκηνοθεσία/χρορογραφία της Κατερίνας Σολδάτου

 

Τετάρτη 16 Μαϊου 2018

στις 20:30

στο Θέατρο του ΙΜΚ

Η Κατερίνα Σολδάτου, δημιουργός της ιδέας «Ελλάδα έχεις Ψυχή», εγκαινιάζει την  έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Greece has Soul» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η ίδια και η ομάδα της ταξιδεύει σε διαφορετικά μέρη και προορισμούς της Ελλάδας αποτυπώνοντας τις ομορφιές της, που είναι συνδεδεμένες με τον πολιτισμό, την ιστορία της, τα μνημεία της και τα θαύματα της φύσης. Με κινητήρια δύναμη τα όσα αποκαλύπτονται στους προορισμούς που επιλέγει, προσπαθεί να υπενθυμίσει τη μεγάλη σημασία της τέχνης που διαμορφώνει συνειδήσεις και δημιουργεί ιδέες και όραμα. Εξάλλου, όπως πιστεύει ακράδαντα, «η Ελλάδα έχει ψυχή γιατί οι άνθρωποι έχουν όρεξη, ικανότητες και το πάθος να δημιουργούν, να ονειρεύονται και να παρακινούν άλλους ώστε να μην εγκαταλείπουν».

 

Με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας Greece has soul, θα  παρουσιαστεί για πρώτη φορά το μουσικοχορευτικό έργο  «H ΑΛΥΣΙΔΑ»  σε σενάριο, σκηνοθεσία, χορογραφία της Κατερίνας Σολδάτου και  μουσική του Παναγιώτη Αραβαντινού.

 

Η παράσταση

Τι σημαίνει ελευθερία; Πώς μπορείς να την αποκτήσεις, να τη νιώσεις, να τη ζήσεις; Τελικά, πότε είσαι πραγματικά ελεύθερος; Η αλυσίδα είναι αντικείμενο που δύσκολα σέρνεις κι ακόμα πιο δύσκολα κόβεις. Πότε είμαστε έτοιμοι να κόψουμε την οποιαδήποτε αλυσίδα; Όταν ονειρευόμαστε. Όσο μεγαλώνεις, τόσο τα όνειρα μικραίνουν. Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο αδυνατίζει η φαντασία και χάνεται η αθωότητα.… εκτός από κάποιες εξαιρέσεις που βρίσκουν τρόπους να ξεφεύγουν ….

Ταυτότητα παράστασης

Σενάριο, σκηνοθεσία, χορογραφία: Κατερίνα Σολδάτου

Μουσική: Παναγιώτης Αραβαντινός.

Ηθοποιοί και χορευτές:  Beyond Aerial

 

 

Πληροφορίες

 

Beyond Aerial

Κηφισίας 37, Μαρούσι

Κλειστό κολυμβητήριο ΟΑΚΑ Δεύτερο διάζωμα 

www.beyondaerial.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6949274632

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation

Twitter: @MCF_MCacoyannis

Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF

Youtube: MCacoyannisF

 

Ημέρες και ώρες έκθεσης «Greece has Soul»: 15 – 22 Μαΐου 2018,  καθημερινά 18:00 – 22:00, Φουαγιέ 1ου και 2ου ορόφου

Ημέρα και ώρα παράστασης «Η Αλυσίδα»: Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, στις 20:30 στο Θέατρο του ΙΜΚ. Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά.

 

 

*******

 

 

 

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο 08:0022:00. Από 22:00 έως 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από 10:00 έως 01:00. Από 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.