The Rockin’ Dead live in Athens στο Temple

The Rockin’ Dead live in Athens

Special guest: Spinball

Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)

Σάββατο 2 Ιουνίου

Πόρτες: 20:30 – Εισιτήρια: 6 ευρώ

Event page: www.facebook.com/events/1650125598417849

 

Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, οι THE ROCKIN’ DEAD και οι SPINBALL καταφθάνουν στο TEMPLE, το ναό των μουσικών τελετουργιών, για να παρουσιάσουν ένα δυναμικό και ατμοσφαιρικό rock live show! Εκεί, πάνω στη σκηνή σκοτάδι και σκιές θα γίνουν ένα, υποσχόμενα μια συναρπαστική βραδιά που θα προκαλέσει τις αισθήσεις!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

 

Οι The RockinDead είναι ένα αγγλόφωνο alternative rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2016. Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2013 ως ένα πειραματικό μουσικό project από τον παραγωγό και συνθέτη Κώστα Στριφτό σε συνεργασία με τον συνθέτη και κιθαρίστα Πάνο Μαλαχιά με σκοπό την δημιουργία και παραγωγή πρωτότυπων τραγουδιών στα οποία θα συμμετείχαν guest μουσικοί και καλλιτέχνες.

 

Η πρώτη απόπειρα έφερε τον τίτλο “City Of Sin”. Το τραγούδι αποσπά σημαντική διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης American Songwriting Awards 2015 κερδίζοντας μια θέση ανάμεσα στους 5 φιναλίστ στην κατηγορία rock.

 

Στις αρχές του 2016, οι The RockinDead εξελίσσονται σε μπάντα, με την προσθήκη της τραγουδίστριας Anna Panama, του Theo Παπαχριστόπουλου στο μπάσο, του Πέτρου Μαλαχιά στην κιθάρα και του Άκη Γαβαλά στα τύμπανα.

 

Tην ίδια χρόνιά κυκλοφορούν ψηφιακά και σε CD την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο “Here Comes The Darkness”, μέσα από το προσωπικό τους label. Ο δίσκος λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές και καταφέρνει να προσελκύσει ένα ευρύτερο και πιο mainstream κοινό.

 

Ο ήχος τους περιέχει στοιχεία και επιρροές που προέρχονται κυρίως από το ευρύτερο φάσμα της κλασσικής και μοντέρνας Αμερικάνικης rock σκηνής.

 

To moto τους: “Our music is raw, even bleak at moments, yet soft and aching, made of melodies and lyrics that will rock your souls and tear your hearts open! Its basically Pure Modern Mainstream Rockthat screams attitude!”

 

Κύρια χαρακτηριστικά του συγκροτήματος είναι οι δυναμικές συνθέσεις, οι μελωδικές κιθάρες και οι λυρικοί στίχοι, που σε συνδυασμό με τα διπλά φωνητικά καταφέρνουν να δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ήχο και ύφος που απορρέει ένταση και συναίσθημα.

 

To 2017, κυκλοφορεί ψηφιακά το single Fighters Anthem το οποίο χρησιμοποιείται ως επίσημο theme στο ZMAK Champions, το ετήσιο main event του ZMAK Wrestling Promotion του Πέτρου Πολυχρονίδη.

 

Ταυτόχρονα το συγκρότημα δηλώνει συμμετοχή στον Red Live Bands 2 contest του ραδιοφωνικού σταθμού Red FM 96,3 καταφέρνοντας να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 100+ συγκροτήματα, φτάνοντας τελικά μέχρι το final 4 του διαγωνισμού και κερδίζοντας το 4ο έπαθλο.

 

Μόλις πρόσφατα το remix edition του “City Of Sin” κατάφερε να φτάσει στην Ημιτελική φάση του παγκοσμίας φήμης διαγωνισμού σύνθεσης International Songwriting Competition 2017 ανάμεσα σε περισσότερους από 16.000 συμμετέχοντες.

 

***

 

Οι Spinball είναι μια alternative rock μπάντα από την Αθήνα, η οποία δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2006. Τον Ιούνιο του 2007, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo με τίτλο “Spinball”, που περιείχε πέντε κομμάτια.

 

Η μπάντα άρχισε να ηχογραφεί το πρώτο στούντιο άλπουμ της τον Ιούλιο του 2010, έχοντας ως παραγωγό τον Δημήτρη Δημόπουλο (Groove productions). Το άλπουμ με όνομα “Roger’s Fable” κυκλοφόρησε σε CD τον Μάιο του 2011 από την Orkestral Promenade Productions.

 

Η κυκλοφορία του δεύτερου στούντιο άλμπουμ με όνομα “Shadows” ήρθε τον Σεπτέμβρη του 2015 από την B-Otherside Records και περιέχει οκτώ κομμάτια. Από τον Φεβρουάριο του 2016, το “Shadows” είναι επίσης διαθέσιμο σε βινύλιο.

 

LINKS:

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: