Ο Αγησίλαγος είναι η παράσταση που πρέπει να δει το παιδί σου!

Γι αυτό ,όταν έρθει ξανά στην Αθήνα, μην το χάσεις με τίποτα! Τσέκαρε και το γύρο του στα νησιά, ίσως είσαι τυχερός!

Ο πρωταγωνιστής – λαγός της ιστορίας παθαίνει μαγουλάδες και για όλα φταίει η διατροφή του! Έτσι, ψάχνει τι θα πρέπει να φάει. Μόνο μήλα; Μόνο λεμόνια; Μόνο χόρτα;

 

Αλλάζει χρώματα ανάλογα με την τροφή που καταβροχθίζει κάθε φορά και κάνει καινούριες γνωριμίες που προσπαθούν να του εξηγήσουν ότι κάνει λάθος!

Μια περιπέτεια που θυμίζει Τριβιζά, με τις πολύ ωραίες προσωποποιήσεις και τα ευφάνταστα ονόματα των ηρώων του παραμυθιού! Ζωντανεύει τις αισθήσεις και καθηλώνει τα παιδικά μάτια που δεν χορταίνουν  χρώματα και τραγούδια.

Δεν πρόκειται για ένα απλό κουκλοθέατρο αλλά για μια παράσταση με κούκλες, θα το λέγαμε καλύτερα, μιας και οι ηθοποιοί είναι επί σκηνής και υποβοηθούν τις κούκλες να.. ζωντανέψουν!

 

Η ομάδα μας μίλησε λίγο μετά την παράσταση και μοιράστηκε μαζί μας τις «ιδιαίτερα αληθινές στιγμές» που ζουν στο παιδικό θέατρο. Και οι τρεις από τους πρωταγωνιστές, Μαριέττα Σπηλιοπούλου, Χρήστος Χριστόπουλος, Βασίλης Λιάκος έχουν συμμετάσχει και σε άλλες παιδικές παραστάσεις και φυσικά όλοι συμφώνησαν στη δυσκολία να κρατήσει κανείς το ενδιαφέρον του παιδικού κοινού και στη μαγεία του να το καταφέρει.

Όμως, τα μαγικά, δεν τελειώνουν εδώ, καθώς η παράσταση διαθέτει και live μουσική! Ο Γιάννης Παπαγεωργίου και Λουίζα Σοφιανοπούλου βρίσκονται επί σκηνής, παίζουν και τραγουδούν, δημιουργώντας έτσι μια ατμόσφαιρα που περισσότερο μοιάζει με παιδικό πάρτυ παρά με ένα απλό θεατρικό έργο.

Ο δημιουργός, ο Δημήτρης Μπασλάμ, έχει διακριθεί για τα εικονογραφημένα παραμύθια του και, φυσικά, ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι συντελεστές της παράστασης δεν θα μπορούσαν να έχουν καλύτερο βραβείο από τα απανωτά sold out στις παραστάσεις τους!

Τέτοια project είναι φάρος. Ευχόμαστε να τους δούμε ξανά!

ΚείμενοΖωή Νικολάου 

ΦωτογραφίεςΑλεξάνδρα Κατσαρού