Η Lianne La Havas, η αντιπροσωπευτική φωνή της νεο-folk και soul μουσικής, έρχεται στο SNFestival για ένα ατμοσφαιρικό live.

Lianne La Havas

Η Lianne La Havas, η αντιπροσωπευτική φωνή της νεο-folk και soul μουσικής, έρχεται στο SNFestival για ένα ατμοσφαιρικό live.

Παρασκευή 22 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο

Το νέο μεγάλο όνομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η ελληνικής καταγωγής Lianne La Havas, που έχει χαρακτηριστεί ως μία αντιπροσωπευτική φωνή της νεο-folk μουσικής, έρχεται στο Summer Nostos Festival για ένα ατμοσφαιρικό live στο Ξέφωτο.

Γεννημένη στο Λονδίνο, από Έλληνα πατέρα και Τζαμαϊκανή μητέρα, η Lianne La Havas έγινε ευρέως γνωστή χάρη στη συνεργασία της με τον Prince και την Paloma Faith, αλλά και μέσα από την συμμετοχή της στην περιοδεία A Head Full of Dreams των Coldplay το 2016.

Το πρώτο της άλμπουμ, Is Your Love Big Enough? ανακηρύχθηκε άλμπουμ της χρονιάς στα βραβεία iTunes Best of 2012. Το 2015 κυκλοφόρησε το δεύτερο της άλμπουμ, Blood, το οποίο της χάρισε δύο υποψηφιότητες για τα βραβεία Grammy (Καλύτερο Σύγχρονο Urban Άλμπουμ) και BRIT (Βρετανίδα Σόλο Καλλιτέχνιδα).

Η La Havas ξεκίνησε να τραγουδάει στα επτά της ενώ σε ηλικία 11 ετών είχε γράψει ήδη το πρώτο της κομμάτι. Ο πατέρας της, μουσικός κι ο ίδιος, της δίδαξε τα βασικά της κιθάρας και του πιάνου. Το πραγματικό της επώνυμο είναι Barnes, ενώ το καλλιτεχνικό της αποτελεί μια παραλλαγή του επιθέτου του Έλληνα πατέρα της, Henry Vlahavas. Η Lianne, σήμερα, ζει στο Λονδίνο.