5+1 αγαπημένα κομμάτια από τους Samsara Blues Experiment

Οι Βερολινέζοι Samsara Blues Experiment επιστρέφουν μετά από 16 μήνες και ο heavy psych ήχος τους θα δονήσει για ακόμα μια φορά την Αθήνα και το Fuzz Live Music Club . Ο Μιχάλης Κανάκης λίγο πριν το live, επιλέγει 5+1 κομμάτια για να σας βάλουμε όσο καλύτερα γίνεται στο κλίμα της συναυλίας.

Καλή Ακρόαση λοιπόν! 

 

 1. Singata Mystic Queen

Σε μια συνέντευξή του ο Christian Peters είπε ότι καταβάθος τραγουδάει ερωτικά τραγούδια. Το συγκεκριμένο είναι η απόδειξη. Επιπλέον γίνεται εμφανής από την πρώτη στιγμή η αδυναμία του Christian στο sitar. Επίσης είναι και η αρχή του ταξιδιού στον κόσμο των Samsara έτσι όπως ξεκίνησε με το Long Distance Trip το 2010.

 

2. Revelation and Mystery

Από τον ομώνυμο και μάλλον τον πιο heavy δίσκο τους. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι είναι ακόμα υποτιμημένος. Φαίνεται πάντως να είναι ο πιο σκοτεινός και εσωστρεφής τους.

 

3. Double Freedom

Άλλο ένα κομμάτι από το ντεμπούτο τους Long Distance Trip και το μεγαλύτερο σε διάρκεια στη δισκογραφία τους. Είναι εκπληκτικό το πως το ένα μέρος του κομματιού μας οδηγεί στο επόμενο τόσο αβίαστα.

 

4.  Don’t Belong

Από τον τρίτο δίσκο τους Waiting for the Flood. Το συγκεκριμένο αναφέρεται στο Βερολίνο όπου είναι η πόλη καταγωγής της μπάντας.

 

5. Sad Guru Returns

Από τον περσινό και ίσως τον καλύτερο δίσκο τους μαζί με το Long Distance Trip. Πλέον σαν τρίο. Ξεχωρίζουν και δένουν τόσο ιδανικά τα βαριά riffs με τις μελωδίες. Ενώ στον συγκεκριμένο δίσκο ήταν πιο έντονη η χρήση των πλήκτρων και synths, σε αυτό το κομμάτι απουσιάζουν και δίνουν τη θέση τους στις πιο δυνατές κιθάρες.

 

Bonus

Wheel of Life

Αυτό που κάνει ξεχωριστό αυτό το κομμάτι είναι η θέση που κατέχει στο άλμπουμ (Long Distance Trip) η τοποθέτησή πριν το Center of the Sun και το Double Freedom θυμίζει την ηρεμία και τη γαλήνη που επικρατεί πριν τη μεγάλη καταιγίδα. Σχεδόν ιδιοφυές!

Τα λέμε την Παρασκευή!

 

info: 

Οι Samsara Blues Experiment εμφανίζονται μαζί με τους και οι Stoned Jesus, την Παρασκευή 31 Αυγούστου στο Fuzz Live Music Club.

Η προπώληση ξεκινάει προς 20 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 23 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 25 ευρώ.

Διάθεση:
Τηλεφωνικά / στο 11876

Online / www.viva.gr και www.fuzzclub.gr

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni’s (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00

p.s : και μια μέρα μετά, Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, οι Samsara Blues Experiment εμφανίζονται στο 10th Street Mode Festival στο Fix Open Air Multiplex  (10€ μονοήμερο, 20€ διήμερο, 24€ τριήμερο, 30€ τετραήμερο / Viva.gr, Germanos, Seven Spots, Media Markt, Ticket House Thessaloniki, Stereodisc Record Shop, The Nephilim Metal Musicstore, Tattooligans, Nico Tattoo, Vida Pirata Tattoo, Stay Hybrid Youth Hostel, Lotus Record Store, Café-Bar Διώροφον, Fragile – Στην Ταράτσα, Καφέ Νίκης 35, Stones Rock Bar, Rover Bar, Snuff Λάρισα, Syd Records Αθήνα, Reload Stores Αθήνα, Viva Kiosk Συντάγματος Αθήνα, Viva Spot Τεχνόπολης Αθήνα, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης Αθήνα).