George Haslam & Νικόλας Σκορδάς στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

George Haslam & Νικόλας Σκορδάς

special guest Στέφανος Χυτήρης

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

 

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 | 21:00 | 8 €

 

Με αφορμή την ηχογράφηση ενός νέου δίσκου με τον Νικόλα Σκορδά, ο George Haslam, ένας από τους πιο χαρισματικούς και έμπειρους μουσικούς της Jazz μουσικής σκηνής, έρχεται στην Αθήνα. Ο George Haslam έχει κυκλοφορήσει πάνω από 30 CD και LP, έχει εμπειρία 40 ετών στη διδασκαλία και έχει συνεργαστεί με ιστορικούς αλλά και πρωτοπόρους μουσικούς της Jazz όπως είναι οι: Mal Waldron, Steve Lacy, Borah Bergman, Charlie Mariano, Bobby Carcasses, Evan Parker, Lol Coxhill, Paul Rutherford, Elton Dean, Joachim Kuhn, Howard Riley, Laszlo Gardony, Arturo Sandoval κ.ά.

 

Η δημιουργία του ντουέτου πνευστών με τον Νικόλα Σκορδά έχει σαν σκοπό την εξερεύνηση του ήχου μέσω του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, εκεί όπου τα χρώματα της μουσικής ενώνονται με τα χρώματα της καρδιάς και του πνεύματος. Στην εμφάνισή του στο ΚΕΤ, το ντουέτο θα φιλοξενήσει το φίλο και εξαιρετικό μουσικό Στέφανο Χυτήρη, για να συμπράξει με τα ντραμς του στο δεύτερο μέρος της συναυλίας.

 

George Haslam – baritone saxophone,  tárogató, zither

Νικόλας Σκορδάς –  tárogató, soprano/tenor saxophone

 

George Haslam

 

Ο George Haslam γεννήθηκε στην Αγγλία το 1939. Το πρώτο του όργανο ήταν το κλαρινέτο, σύντομα στράφηκε προς το τενόρο σαξόφωνο και έπειτα στο βαρύτονο σαξόφωνο στα τέλη των 70’s. Τη δεκαετία του 80, κατά την παραμονή του στη Βουλγαρία,  ασχολήθηκε με το tárogató. Το 1986 ο ίδιος και η ορχήστρα του ήταν το πρώτο βρετανικό σχήμα που έπαιξε ζωντανά στην Κούβα και αργότερα στην Αργεντινή. Ασχολείται με τη blues, την κλασική και την αυτοσχεδιαστική μουσική. Ταξιδεύει ανά τον κόσμο και πραγματοποιεί κυρίως σόλο εμφανίσεις. Έχει κυκλοφορήσει πάνω από 30 CD και LP και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκπομπές του BBC Radio 3. Το 1989 έφτιαξε to label SLAM. Έχει δουλέψει με σπουδαίους μουσικούς όπως είναι οι:  Mal Waldron, Steve Lacy, Borah Bergman, Charlie Mariano, Bobby Carcasses, Evan Parker, Lol Coxhill, Paul Rutherford, Elton Dean, Joachim Kuhn, Howard Riley, Laszlo Gardony, Arturo Sandoval κ.ά.

www.georgehaslam.com

 

Νικόλας Σκορδάς

 

Ο Νικόλας Σκορδάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε jazz soprano σαξόφωνο και παρακολούθησε τον κύκλο σπουδών της jazz μουσικής στο ωδείο Athenaeum με επικεφαλής και δάσκαλο τον Σύλβιο Σύρρο. Έχει λάβει μέρος σε πολλά εργαστήρια και σεμινάρια σχετικά με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και τη jazz μουσική και έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα jazz σαξοφώνου από καταξιωμένους μουσικούς, όπως οι Antoine Roney, Mark Mommas, Nat Birchall, David Angol και Albert Beger. Η πρώτη του δισκογραφική συνεργασία ήταν στο δίσκο του Χάρη Λαμπράκη Μετέωρα, ενώ το 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο Ships and Shepherds με τη συμμετοχή του Βρετανού πιανίστα Alex Maquire. Μέσα στο 2019 αναμένεται να κυκλοφορήσει στη SLAM  ο δίσκος Facing Infinity του ντουέτου Shakuhachi OnOn Saxophone, στο οποίο είναι μέλος μαζί με τον Αλέξανδρο Αϊβαλιώτη.

www.nikolasskordas.com

 

Στέφανος Χυτήρης

 

Ο Στέφανος Χυτήρης σπούδασε αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη. Έχει συμμετάσχει σε σχήματα της free jazz σκηνής της Νέας Υόρκης, στα οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Daniel Carter, Ingrid Laubrock, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby, Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Todd Neufeld. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το διπλό βινύλιο Egata, όπου επτά μουσικοί αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συγκεκριμένες τονικότητες με χαρακτηριστικό τις σύντομες διακεκομμένες φράσεις και τις συντονισμένες εξάρσεις.

www.stephanoschytiris.com

 

κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361 Κυψέλη, Αθήνα

213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα | με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

 

https://polychorosket.gr

https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/

https://twitter.com/TVControlCenter

https://www.instagram.com/TVControlCenter/

https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums

 

 

Το γαλλικό συνδικάτο SYNDEAC (Συνδικάτο των Καλλιτεχνικών και Πολιτισμικών Εταιρειών) υποστηρίζει το πρόγραμμα του ΚΕΤ για τη σεζόν 2018-19.

https://www.syndeac.org/