“Οι Nochnoy Dozor παρουσιάζουν το ντεμπούτο τους ζωντανά στο Temple.”

Nochnoy Dozor debut album presentation

Special guests: The Mighty N + Spineless

Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Πόρτες: 21:00 – Εισιτήρια: 6 ευρώ (μόνο στο ταμείο)

Event page: www.facebook.com/events/1188399024647043

 

Η μουσική των Nochnoy Dozor πραγματοποιεί το πέρασμά της από μία πληθώρα μουσικών ειδών, περιλαμβάνοντας τα πάντα από ambient ηχοτόπια και pop σφηνάκια, μέχρι heavy breaks και στιγμές σκληρών ροκ ξεσπασμάτων. Σε όλα αυτά, περίπλοκες αλληλεπιδράσεις κιθαρών και synths, συμβαίνουν αρμονικά, πηγαία και με απόλυτη φυσικότητα, όπως δηλαδή πρέπει. Στην εμπροσθοφυλακή του σχήματος συναντάμε το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του, που δεν είναι άλλο από τη συνύπαρξη δύο γυναικείων φωνών, που είναι αυτές που θα καθοδογήσουν την ακρόαση χάρη στην ιδιαίτερη συνύπαρξή τους που δίνει την ιδέα πως η μία προκαλεί την άλλη έως ότου οι δύο μαζί ενωθούν σε ένα κοινό “σώμα”… Ένα συστατικό που άλλωστε είναι και αυτό που θα σε μαγνητίσει σε μία συναυλία των Nochnoy Dozor. Με τον Μάνο των Universe217 στην κιθάρα, οι Nochnoy Dozor διαγράφουν τον δικό τους μουσικό δρόμο με μία γλυκόπιοτη προσέγγιση που φλερτάρει με τις pop μελωδίες, όσο και με τολμηρές, αλλά ποτέ αμήχανες μουσικές αναζητήσεις.

Με άμεσους, αλλά όχι απλοϊκούς στίχους και ένα σύνολο μουσικών που δείχνει να έχει ως αυτοσκοπό όχι την ατομική διάκριση, αλλά την ορθή συνύπαρξη στο σύνολο (αυτή άλλωστε είναι η μαγεία των ενορχηστρώσεών τους), το ντεμπούτο του Αθηναϊκού σχήματος, αποτελεί τον ορισμό του “less is more”. Μέσα από πολλά περίτεχνα τεχνικά τερτίπια (κιθαριστικά εφέ, ταξιδιάρικες ατμόσφαιρες και όχι μόνο), ο καλλιτεχνικός στόχος των Nochnoy Dozor, μοιάζει να είναι η κάθαρση του ακροατή, μέσω μιας πομπόδους ηχητικής εμπειρίας που αναζητά την αλήθεια της βαθύτερα απ’ όσο έχουμε συνηθίσει σε υφολογικά παραπλήσια μουσικά έργα της γενιάς τους.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου το ντεμπούτο EP αυτού του πολλά υποσχόμενου νεοσύστατου σχήματος (σε κυκλοφορία της Γερμανικής Prophecy Productions), θα παρουσιαστεί ζωντανά στον συναυλιακό Ναό της Αθήνας, συνεπικουρούμενο από τους πολύχρωμους ηχητικά alternative heavy rockers The Mighty N, που αυτή τη περίοδο κλείνουν τον κύκλο της παρουσίασης του εντυπωσιακού δεύτερου album “Retribution”, και τους Spineless, σόλο σχήμα της Χρύσας Τσαλταμπάση (ex-National Pornographic) που νωρίτερα μέσα στη χρονιά κυκλοφόρησε το εντυπωσιακό και καλλιτεχνικά πολυπρόσωπο “Speaking Of Chaos And Relative Peace” με τη συμμετοχή και βοήθεια διακεκριμένων καλλιτεχνών του χώρου, από Ελλάδα και εξωτερικό.

 

LINKS:

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: