Vergessenheit

Vergessenheit

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 | 21:00 | 5 €

 

Το Vergessenheit είναι ένα project που ξεκίνησαν οι Κώστας Κακούρης και Αναστάσης Γρίβας πριν τέσσερα χρόνια και με τη συμμετοχή διάφορων μουσικών ολοκλήρωσαν δύο album (Vergessenheit/Songbook και Vergessenheit/Silence) που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα από την Outlandish Recordings. Στα δύο album έχει χρησιμοποιηθεί ποίηση των William Butler Yeats, William Ernest Henley, Susanne Wieser, Βασίλη Αθανασιάδη, Blaine L. Reininger, καθώς και κείμενα του John Cage από το βιβλίο Silence: Lectures and Writings (1961).

 

Οι τέσσερις μουσικοί (Κώστας Κακούρης – πιάνο, Αναστάσης Γρίβας – ηλεκτρονικά, Κατερίνα Παπαχρήστου – φωνή, Σταύρος Παργινός – τσέλο) παρουσιάζουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων επιλεγμένα κομμάτια από τα δύο επερχόμενα album ως μια μορφή μουσικού διαλογισμού.

 

Ο όρος Vergessenheit αποδίδει στα γερμανικά το νόημα των αντίστοιχων λέξεων “Λήθη”, “Λησμοσύνη” στα ελληνικά και χρησιμοποιείται από τον Γερμανό φιλόσοφο Μάρτιν Χάιντεγκερ για να προσδιορίσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει στο παρόν το “Ερώτημα για το Είναι”.

 

Κώστας Κακούρης

Ο Κώστας Κακούρης είναι συνθέτης και πιανίστας. Έχει γράψει μουσική για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, για τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις αλλά και για θεατρικά έργα. Κάνει την παραγωγή και οργανώνει συναυλίες κινηματογραφικής μουσικής για διάφορα σχήματα ένα εκ των οπoίων είναι και οι Later Life, μουσικό σχήμα που ίδρυσε το 2003 με σκοπό να παρουσιάζει κινηματογραφική μουσική μινιμαλιστών συνθετών.

 

Αναστάσης Γρίβας

 Ως δημιουργός/μουσικός δραστηριοποιείται στο χώρο των αυτοσχέδιων οργάνων και της live επεξεργασίας ήχου με Η/Υ. H αναζήτηση νέων ηχοχρωμάτων τον οδήγησε στη δημιουργία μιας μοναδικής ιδίο-κατασκευασμένης κιθάρας. Συνδυάζοντας εφαρμογές και φαινόμενα της ηλεκτροακουστικής (μαγνήτες, phasing, feedback) με τεχνικές της σύγχρονης μουσικής, δημιουργεί ηχητικά περιβάλλοντα με αναφορές στη Concrete Music, την ηλεκτροακουστική και την ambient μουσική. Από το 2005 είναι μέλος του EΣΣHM (Eλληνικός Σύνδεσμος Συνθετών Hλεκτροακουστικής Mουσικής) και του Ευρωπαϊκού δικτύου καλλιτεχνών Club 2:13, καθώς και του ομώνυμου Ensemble μαζί με τους Νίκο Βελιώτη, Katerina Zenz, Joe Tornabene και Coti Κ. Έχει κάνει τη μουσική (sound design) για βιντεοκλίπ και χορευτικές παραστάσεις.

 

Κατερίνα Παπαχρήστου

Η Κατερίνα Παπαχρήστου έχει συνεργαστεί με αρκετά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie/alternative σκηνής ως τραγουδίστρια αλλά και μπασίστρια. Το 2007 σχημάτισε τους Tango with Lions που ξεκίνησαν σαν μια μεταβαλλόμενη μουσική κολεκτίβα και εξελίχθηκαν στη σημερινή σταθερή πλέον σύνθεση του συγκροτήματος. Το ντεμπούτο album τους, “Verba Time”, κυκλοφόρησε το 2010 και έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές, ενώ το κομμάτι “In Α Bar” έχει σπάσει ρεκόρ ακροάσεων στο youtube. Ακολούθησε το δεύτερο album τους “Α Long Walk” την άνοιξη του 2013 και το τρίτο album ‘’Τhe Light’’ τον Ιανουάριο του 2018.

 

Σταύρος Παργινός

Ο Σταύρος Παργινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μουσικούς της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Αρκετά ensembles μουσικής δωματίου και σχήματα ποικίλων μουσικών κατευθύνσεων εμπιστεύονται τη δεξιοτεχνία του ως τσελίστα αλλά και τη δημιουργική δεινότητά του. Η καλλιτεχνική του σταδιοδρομία επεκτείνεται και στη μουσική σύνθεση καθώς έχει συνθέσει μουσική για ομάδες χορού και θεατρικές παραστάσεις.

 

κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361 Κυψέλη, Αθήνα

213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα | με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

 

https://polychorosket.gr

https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/

https://twitter.com/TVControlCenter

https://www.instagram.com/TVControlCenter/

https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums

 

 

Το γαλλικό συνδικάτο SYNDEAC (Συνδικάτο των Καλλιτεχνικών και Πολιτισμικών Εταιρειών) υποστηρίζει το πρόγραμμα του ΚΕΤ για τη σεζόν 2018-19.