Να τα Πούμε vol. 9 με Solmeister, Ραψωδό Φιλόλογο & WNC το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στο Gagarin!

SOLMEISTER, ΡΑΨΩΔΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ & WVC

Να τα Πούμε vol 9

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 10€, ταμείο: 12€

Σημεία προπώλησης (Από Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου):Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ.: 210 3218374), Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550), Uncle Chroni’s tattoo and body piercing (Φανερωμένης 7, Χολαργός, τηλ.: 2114007736), White Monkey (Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι)

Πόρτες: 20:00

Δύο χρόνια μετά το “Cool Kids Never Die”, το album που επαναπροσδιόρισε τη λέξη εφηβεία και μία ανάσα πριν το “Χάρτινο Βασίλειο”, ο Solmeister, για ένατη συνεχή χρονιά, αποχαιρετάει το έτος που μας πέρασε με τα δικά του κάλαντα, το επετειακό “Να τα Πούμε;” και βγαίνει βόλτα στον Ελληνικό χάρτη.

SOLMEISTER

Κάτι παραπάνω από ράπερ, κάτι λιγότερο από ροκσταρ, επιζών του τελευταίου θρανίου, αιώνιος έφηβος, φάντασμα που ζει στη γραφομηχανή, παιδί με αισθήματα, γεννημένος χαμένος, κοινωνικά αδέξιος και λίγο αυτοσαρκαστικός, ο Solmeister συνεχίζει τη παράδοση του “Να Τα Πούμε;”, έχοντας στο πλευρό του τη συμπυκνωμένη δύναμη που ακούει στο όνομα Yoda Priest. Ένα δίδυμο γεμάτο ενέργεια, που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς από ημέρα σε ημέρα και από ζωντανή εμφάνιση σε ζωντανή εμφάνιση, συγκεντρώνοντας πάνω του όλο και περισσότερα βλέματα. Και υπάρχουν λόγοι για αυτό.

Ένας εξ’ αυτών είναι και το “Εγχειρίδιο Επιβίωσης για τους Κοινωνικά Ανασφαλείς”, ένα μυθιστόρημα σε συγγραφή του Solmeister, που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης ιδέας του μουσικού album “Cool Kids Never Die” και μοιάζει να δίνει μια έξτρα ώθηση στη διαρκώς αυξάνουσα δημοτικότητα του εν λόγω καλλιτέχνη, που άκρως ανήσυχος ως προς τις μορφές έκφρασής του και ακούραστος ως προς την ένταση της ενασχόλησής του με αυτές, έχει ξεκινήσει να χαράζει τη δική του μοναδική και ξεχωριστή πορεία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα, συμπαρασέρνοντας μαζί του έναν αναβράζοντα πυρήνα οπαδών, χάρη στην ιδεοψυχαναγκαστική συνέπεια και την διαρκώς υποβόσκουσα -σε κάθε εγχείρημα του- ποιότητά του.

ΡΑΨΩΔΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Ο Ραψωδός Φιλόλογος (πλέον “ΡΦ”, κατά κόσμον Αλέξανδρος) ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη ραπ μουσική το 1996, ως μέλος του σχήματος Διαρρήκτες. Το 2004 γνώρισε τους DJ Strider (παραγωγός) και Κριτή (παραγωγός και μέλος των Ladose και των Μουσικών Ισοβιτών), με τους οποίους συνεργάζεται έκτοτε. Τον Μάιο του 2016, πραγματοποίησε το τελευταίο του event ως solo artist, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί καλλιτεχνικά ξανά στο μέλλον. Σε μία συναυλία που κανείς ακόμη δεν γνωρίζει αν θα σημάνει την συνέχεια της πορείας του ή το κύκνειο άσμα του, ο ΡΦ επιστρέψει επί σκηνής, ξανά μπροστά στο κοινό που τον αγάπησε και δεν σταμάτησε να ζητάει την επιστροφή του. Στις 29 Δεκεμβρίου λοιπόν, θα μοιραστεί μαζί μας κομμάτια από το παρελθόν και μία γεύση από τον προορισμό που ακολουθεί. Πέρασε καιρός, φίλε…

WNC

Η ιστορία του project ξεκινάει τον Οκτώβριο του 2011 όταν ο Solmeister δημοσιεύει το πρώτο κομμάτι υπό το όνομα “Wednesday Night Cypha” και συνολικά κυκλοφορεί 7 κομμάτια εκείνη τη χρονιά, ένα κάθε Τετάρτη. Το 2014, υπό την προτροπή του dPans, το WNC τρέχει για δεύτερη φορά, πάλι για 7 Τετάρτες στο κανάλι των Σίγμα Πι στο YouTube.

Το 2017, ο dPans αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την επιμέλεια του project και το project μεταφέρεται στο κανάλι των Τελευταία Στιγμή, με αρχική ιδέα να διαρκέσει περίπου όσο τα προηγούμενα, όπως και έγινε, με τελευταία δημοσίευση το κομμάτι “Γιορτή” και ένα live παρουσίασης στο BUMS. Ύστερα από αρκετές κουβέντες μεταξύ των ως τότε συμμετεχόντων και λόγω της θετικής ανταπόκρισης που έλαβε από τον κόσμο, το project επιστρέφει ένα μήνα μετά, με σκοπό να λειτουργήσει ακόμα πιο οργανωμένα, με τα κύρια μέλη να δημιουργούν την WNCfam και να πλαισιώνονται από την ευρύτερη οικογένεια, ώστε το project να συνεχιστεί επ’ αόριστον, στο κανάλι των Τελευταία Στιγμή που μετονομάζεται επίσημα πλέον σε Wednesday Night Cypher.

Με λίγα λόγια, κάθε Τετάρτη βράδυ κυκλοφορεί ένα καινούριο κομμάτι από εμάς και φίλους. Αυτό είναι το Wednesday Night Cypher.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 3P Lab: +306948182236 (Δημήτρης Κότσης) – 3plabgr@gmail.com

Gagarin 205
Λιοσίων 205, Αθήνα
104 45
Τηλ.: 211 4112500