Το Merlin’s Music Box γιορτάζει στο An Club!

30 Years & Counting

Το MERLIN’S MUSIC BOX

γιορτάζει και τα σπάει με

Dismissers, AnfoDead Sidewalkers & Gramm Eleven 

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στο An Club

 

Το Merlin’s Music Box γιορτάζει και τα σπάει με μία old-school punk ‘n’ roll βραδιά την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στο An Club. Φυσικοί αυτουργοί θα είναι οι ANFO, οι Dismissers, οι Gramm Eleven και οι Dead Sidewalkers. Τέσσερεις (σχετικά) νέες μπάντες με τεράστια ιστορία (Αδιέξοδο, Deus Ex Machina, Stress, Panx Romana, Rockin’ Bones και ουκ έστιν αριθμός). Τη βραδιά θα ανοίξει στα decksο Αντώνης Ζήβας.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Damage: 7€

Προπώληση στην Intriga Cafe Bar (Θεμιστοκλέους & Δερβενίων 60, Εξάρχεια) και στο ταμείο του An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)

Πέρασαν τριάντα ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που το φανζίν MERLIN’S MUSIC BOX γεννήθηκε σε έντυπη μορφή κυκλοφορώντας 26 τεύχη από τα τέλη του 1988 μέχρι τα μέσα του 1995. Ακολούθησε μια παρατεταμένη περίοδο χειμερίας νάρκης και πριν από μερικά χρόνια οι αρχικοί συντελεστές του αποφάσισαν να το “τρέξουν” στο διαδίκτυο. Η ανταπόκριση τόσο από νέους όσο και από παλιούς φίλους υπήρξε μεγάλη και η ανανεωμένη ομάδα σκέφτηκε πως όφειλε να ευχαριστήσει τον κόσμο της με μία σειρά από συναυλίες-πάρτι, συμβολικές τους ύφους και της μουσικής κουλτούρας του περιοδικού.

 

Οι Dismissers είναι μία punk μπάντα από την Αθήνα και ξεκίνησαν την πορεία τους το Σεπτέμβρη του 2012. Έχουν αρκετά live στο ενεργητικό τους στηρίζοντας κυρίως καταλήψεις, στέκια και έχουν συμμετοχή σε συναυλίες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες κλπ.

Οι Dismissers είναι οι:

 • Νίκος Τσουλούφης (φωνή). Με πλούσιο βιογραφικό στην ιστορία της Ελληνικής rock’n’roll σκηνής, ξεκίνησε από το Αδιέξοδοσαν μπασίστας, ενώ αργότερα βρέθηκε τραγουδιστής στους Deus Ex Machina.
 • Δημήτρης Βάσσης (κιθάρα). Έχει υπάρξει μέλος σε punk rock μπάντες όπως οιShackle Me Not, Healthy Drain, 3 Chord Sinners.
 • Ίων Νικολάου (lead guitar). Συνεργασία με μπάντες της Ελληνικής Rock’n’Roll σκηνής όπως τουςOutsiders (μπάσο), Dustbowl (κιθάρα), The duo jet band (μπάσο)
 • Γιώργος Καρβουνίδης (μπάσο). Στο παρελθόν έχει παίξει με διάφορες metal/crossover/hardcore/punk μπάντες όπως οι Red Out, Άρνηση Εκτέλεσης Καθήκοντος, Bad Luck Souls.
 • Νίκος Βάσσης (τύμπανα). Έχει παίξει σε punk rock σχήματα όπως οι Shackle Me Not, 3 Chord Sinnersκαι σε μπάντες που πειραματίστηκαν με ήχους funk και reggae/ska (Paranga Sound System).

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjHLSjOQVNwr6OKOzzcTu3g

Facebook: https://www.facebook.com/TheDismissers/

 

Οι ANFO ξεκίνησαν την πορεία τους τον Ιανουάριο του 2013. Αποτελούνται από προσωπικότητες που έχουν αφήσει το στίγμα τους και έχουν επηρεάσει και διαμορφώσει, σε μεγάλο βαθμό, την ανεξάρτητη ελληνική σκηνή, έχοντας διανύσει μεγάλα διαστήματα παρουσίας σε αυτήν, όντας ιδρυτικά μέλη ή έχοντας συμμετάσχει σε ιστορικές μπάντες της χώρας.

Ο ήχος τους έχει ως αφετηρία το punk rock, αλλά δεν ακολουθεί και δεν εγκλωβίζεται στα αυστηρά στερεότυπα του είδους και ξεπερνάει τα στενά όρια του.

Τα τραγούδια τους, συνθετικά και στιχουργικά, έχουν ως κορμό την ουσιαστική απλότητα, την αμφισβήτηση, την κριτική ματιά στην κοινωνία και την ελευθεριακή, εξεγερτική δύναμη που χαρακτηρίζει και πρεσβεύει το ανοιχτό πνεύμα του επαναστατικού Rock n Roll.

Είναι γνωστοί για τα πολύ δυνατά live τους και τις συμμετοχές τους σε μεγάλα φεστιβάλ, για τα επιτυχημένα opening acts που έχουν κάνει σε ιστορικά ονόματα της διεθνούς punk και rock n roll σκηνής (όπως οι Oi Polloi, οι Vibrators, οι GBH, οι Subhumans κλπ) και για την συνεχή και συνεπή στήριξη, με την παρουσία τους, εκδηλώσεων αλληλεγγύης και κοινωνικών αγώνων ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, την καταστολή κλπ.

Οι ANFO σήμερα είναι οι:

 • Σωτήρης Θεοχάρης (φωνή, στίχοι, κιθάρα): Ξεκίνησε από τους “ΑΔΙΕΞΟΔΟ” το 1983. Στη συνέχεια η διαδρομή του στην ελληνική rock n roll σκηνή περιλαμβάνει τους: “Στάχτες”, “Σπυριδούλα”, “Ηχογλυκαιμία” και τους “NoMind”.
 • Πέτρος Θεοφίλου – “Captain Pit” (μπάσο, φωνητικά): Ξεκίνησε παίζοντας στους “Στάχτες” αργότερα αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος των “Βάλια Κάλντα”, των “Dirty dogs” και των “Unchained”.
 • Αλέκος Ευθυμιάδης (κιθάρα, φωνητικά): Ξεκίνησε παίζοντας στους τύμπανα για τους “W.F.D.D.”. Στη συνέχεια τον συναντάμε ως κιθαρίστα στους “Sour Spoons” και στους “ΚΡΑΑΚ ”.
 • Γιώργος Χλωρός (τύμπανα): Ξεκίνησε από διάφορα γκρουπ της Πάτρας. Η συνέχεια τον έφερε στους “NoMind”, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με τους “Dustbowl”, τους “Snails” και τους “Τoxic Rabbits”.

YouTube: https://www.youtube.com/user/ANFOBAND/

Facebook: https://www.facebook.com/ANFOband/

Bandcamp: https://anfoband.bandcamp.com/

 

Οι Dead Sidewalkers δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2016 στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια της Αθήνας. Βγήκαν αναγκαστικά στο δρόμο, ακολουθώντας τα βήματα και τους ήχους μουσικών από την Αμερικάνικη και την Αυστραλέζικη punk rock σκηνή και του garage, χωρίς ωστόσο να τοποθετούνται κάπου συγκεκριμένα και μη φορώντας καμία ταμπέλα. Όλοι τους είναι μουσικοί με μεγάλη πορεία με συμμετοχές σε ιστορικές μπάντες.

Οι Dead Sidewalkers είναι μια παρέα μουσικών που θέλουν να παραμείνουν έτσι, γιατί αυτό τους αρέσει. Αποτελούνται από τους:

 • Σπύρο Δουλγερίδη στα drums και τη φωνή (Rockin’ Bones, The Eartbound, False Alarm, Distortion Tamers, Χτισμένες των Θεμελίων κ.α.)
 • Χάρη Γκελεστάθη στη φωνή (Rockin’ Bones, Widow Pit)
 • Κωνσταντίνο Κοπανάκη στην κιθάρα (False Alarm)
 • Θοδωρή Σταυριανό στο μπάσο(Sugah Galore, Mama Sings Fire, Off)

Οι Dead Sidewalkers αυτή τη στιγμή προβάρουν ασταμάτητα και ετοιμάζουν υλικό για live εμφανίσεις και σύντομα ένα δίσκο.

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCH060AoJ8BuU0UN6mFD4wsQ

Facebook: https://www.facebook.com/DeadSidewalkers/

 

Οι Gramm Eleven δηλαδή η Joe με την εκρηκτική φωνή και παρουσία της, ο Woody των Panx Romana (κιθάρα, φωνητικά), ο Stone (μπάσο, φωνητικά) και ο Camel των Stress (τύμπανα), ξεκινούν πάντα να παίζουν μουσική τραγουδώντας τα συνθήματά τους.

Περιπλανώμενοι για χρόνια στα underground ηχοτοπία των δρόμων της πόλης τους, γράφουν στίχους που ενθαρρύνουν την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη ενάντια στον ατομικισμό και την αποξένωση.

Οι φωνητικές μελωδίες τους συνοδεύονται από έναν αστόλιστο και ωμό ήχο, γεμάτο με όσα περισσότερα ηλεκτρικά φορτία μπορούν να ξεράσουν οι ενισχυτές τους. Δεν ζεσταίνουν την μηχανή τους.

Καρφώνουν άμεσα την ταχύτητα του punk’n’roll στο μουσικό τους όχημα και ξεκινούν, καλώντας μας να αποδράσουμε μαζί τους!

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCWLXJC8-P9I3rVpXDQ9F0hw

Facebook: https://www.facebook.com/grammeleven/

 

Η σελίδα του event στο facebook

https://www.facebook.com/events/311070356262383/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

merlinsmusicbox@gmail.com

Τηλέφωνο: 6973936012

Για περισσότερες πληροφορίες και videos του Merlin’s Music Box:

http://merlins.gr/

www.facebook.com/merlinsmusicbox/

www.youtube.com/user/mtzanog/

twitter.com/merlinsmusicbox

www.mixcloud.com/john-kastanaras/