Alla D’alla

Alla Dalla

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 | 21:00 | 6€

 

Οι Alla Dalla είναι μια οργιαστική μουσική συνεύρεση τεσσάρων μουσικών, είναι το σημείο στο οποίο η free jazz των Ανδρέα Μνιέστρη (σαξόφωνο) και Ιάκωβου Παυλόπουλου (τύμπανα) συναντά τα ηχοχρώματα του Θάνου Πολυμενέα (κοντραμπάσο) και τους ηλεκτρονικούς ήχους του Σπύρου Πολυχρονόπουλου (laptop). Όλα αυτά σε μια συναυλία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με έντονες ηχοχρωματικές εναλλαγές και μουσικές εξάρσεις.

 

Ο Ανδρέας Μνιέστρης τα παλιά χρόνια υπήρξε μέλος της κολλεκτίβας ΑΝΕΡΓΗ&Π (ΑΝώνυμοι ΕΡγάτες της ΓΗς & των Πόλεων) καθώς και του συγκροτήματος ΠΚΩΔ. Σαν σαξοφωνίστας εμφανίζεται από το ’84 (ενδεικτικά: «Φατµέ» 1985 [σεσσιον], ∆ηµ. Πουλικάκος και “τ’ αδέσποτα σκυλιά” 1986 κ.ά). Aναπτύσσοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική µελετάει από το 1988 έως το 1990 σύνθεση και αυτοσχεδιασμό µε τον Anthony Braxton στο Mills College (Oakland CA). Από το 1991 έως το 1993, εργάζεται ως σαξοφωνίστας στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς αυτοσχεδιαστές όπως οι: N. Tουλιάτος-Α. Συμβουλόπουλος (“Tηλεθρόον”), Φ. Φλωρίδης, Θ. Ρέλλος, Σ. Γιαννάτου, Σ. Παπαδημητρίου, ∆. ∆ηµητριάδης, J. Tornabene (τρίο “saxo viva!”) κ.ά. Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί με το συγκρότημα ZHMENS (ENSemble Ζωντανής Ηλεκτροακουστικής Μουσικής). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΓουΤουΧουΠουΣου (ήγουν: Γενίτσαροι Του ΧρηματοΠιστωτικού Συστήματος) με τον Φ. Θεοχαρίδη και τον Γ. Σταυρίδη, που εμφανιζόταν κατά καιρούς στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ στην Κέρκυρα, αλλά παίζει και σε διάφορα άλλα συγκροτήματα που δεν έχουν απαραίτητα όνομα. Ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα.

 

Ο Ιάκωβος Παυλόπουλος γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, είναι απόφοιτος μουσικής τεχνολογίας, θεωρίας και αρμονίας από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, παράρτημα του «Barkley Music College» και του Εθνικού Ωδείου (1997-1998, 2009-2011). Παρακολούθησε μαθήματα drums με τον Γιάννη Καλκάνη και jazz κατεύθυνση με τον Χρήστο Κοτζίνα (2002-2004), σπούδασε στη Χάγη στη μουσική σχολή KOOREN HUIS, έκανε μαθήματα drums με τον Erik Ineke και τον Hans van Oosterhont και rhythm session class με τον Alex Milo. Ήταν μέλος της KoorenHuis Big Band υπό τη διεύθυνση του Victor Borkrt (2006-2008). Υπήρξε συνιδρυτής της εταιρείας πολιτιστικών παραγωγών «H Τρελλή Ροδιά». Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως κρουστός και επιμελείται της μουσικής σε θεατρικές παραστάσεις.

 

Ο Θάνος Πολυμενέας Λιοντήρης παίζει κοντραμπάσο, ασχολείται με τον ηλεκτρονικό ήχο και δημιουργεί καταστασιακά παραστατικά συμβάντα. Μετά από περίπου 20 χρόνια σπουδών και εργασίας σε διάφορα πανεπιστήμια στο εξωτερικό (Ολλανδία, Ισπανία, Αγγλία), γύρισε πρόσφατα στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ολλανδικής κολεκτίβας σύγχρονης τέχνης Apes Conatiner, είναι διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Sussex της Αγγλίας και ασχολείται επαγγελματικά με την πανεπιστημιακή έρευνα και εκπαίδευση, καθώς και με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.thanospl.net

Ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Είναι συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής με 15 δίσκους στο ενεργητικό του και έχει συγγράψει δοκίμια γύρω από τη φιλοσοφία της μουσικής. Επιστημονικά μετά την αποφοίτησή του από το Φυσικό, εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πολυτεχνείο. Μετά από πέντε έτη σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, όπου εργάστηκε ως ερευνητής, σήμερα βρίσκεται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ως ερευνητής στη φυσική μοντελοποίηση μουσικών οργάνων.

_________________________________________________________________

κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11364 Κυψέλη, Αθήνα

213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

 

https://polychorosket.gr

https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/

https://twitter.com/TVControlCenter

https://www.instagram.com/TVControlCenter/

https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums

 

 

Το γαλλικό συνδικάτο SYNDEAC (Συνδικάτο των Καλλιτεχνικών και Πολιτισμικών Εταιρειών) υποστηρίζει το πρόγραμμα του ΚΕΤ για τη σεζόν 2018-19.

https://www.syndeac.org/