Μανιασμένη rock ‘n’ roll επιστροφή των Fuzztones στο Gagarin 205 τον Σεπτέμβριο!

THE FUZZTONES

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 18 ευρώ, ταμείο 20 ευρώ

Σημεία προπώλησης: viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, Reload Stores, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores, Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις), WIND, Yoleni’s Greek Gastronomy center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 – www.yolenis.com)

Μετά από τόσα χρόνια, τόσες εμφανίσεις στην Αθήνα και τόσες περιπέτειες on και off stage, δεν έχεις και πολλά να πεις για τους Fuzztones – ή μάλλον έχεις, αλλά δεν λέγονται: το μόνο σίγουρο είναι ότι η Λιοσίων είναι ο φυσικός τους χώρος και το Gagarin το σπίτι τους, στο οποίο επιστρέφουν συχνά για να το ξεσηκώσουν όπως τού πρέπει. Πώς; με το εκρηκτικό μείγμα σχεδόν φετιχιστικού hammond, αθάνατης νεοϋορκέζικης αλητείας και βρώμικου cult.

Ζεστός ακόμα από την τελευταία του εμφάνιση, που ήταν και η πιο επιτυχημένη των τελευταίων χρόνων, με πολλούς νέους φανς να έχουν προστεθεί στην ηδονιστική garage ακολουθία του, ο θρυλικός Rudi Protrudi, ο άνθρωπος που καθόρισε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον το garage revival των 80s και 90s έρχεται για να υπενθυμίσει στους γνώστες αλλά και να διδάξει τους αρχάριους τη σκηνική παρουσία, τη λύσσα του frontman, τι θα πει ατέλειωτο πάρτυ πάνω και κάτω από τη σκηνή, και, κυρίως, την αιώνια νεότητα που τελικά μάλλον την εγγυάται το ξέφρενο, μανιασμένο ροκενρόλ.

Μεταξύ των εκπλήξεων της τελευταίας φοράς θυμόμαστε σίγουρα το ντεμπούτο του Barking Up The Wrong Tree, που αφιέρωσε στον Νίκο Τριανταφυλλίδη, περιμένουμε τη βέβαιη καυτή εμφάνιση της 26ης Σεπτεμβρίου και αφήνουμε εκείνους που ήταν εκεί να μιλήσουν:

– Το τελετουργικό δεν ήταν τυπικό, γιατί αυτή η μπάντα δεν γνωρίζει την λέξη αυτή καν, αιώνες τώρα. Ήταν από καρδιάς. Κι αυτό φάνηκε. Έξοχο live, τυχεροί όσοι έζησαν αυτή την αυθεντική απόλαυση. Μια γιορτή για το ίδιο το rock & roll. Αυτό είναι οι Fuzztones – mixgrill

– Η κοσμοσυρροή του προηγούμενου Σαββάτου, 28 Οκτωβρίου, στο Gagarin 205, και το ενθουσιώδες πλήθος που πλημμύρισε το χώρο για να διασκεδάσει, είναι η απόδειξη ότι ο μύθος της μπάντας μεταλαμπαδεύεται και στις νεότερες γενιές. Μασώντας διαρκώς τσίχλα και πλαισιωμένος από τρεις θαυμάσιες κόμιξ καρικατούρες των αρχικών Fuzztones (έναν Νοτιοαφρικανό μπασίστα και δυο Ιταλούς, έναν πληκτρά κι ένα ντράμερ), ο κύριος Protrudi δεν έχασε την ευκαιρία να προσφέρει στο ακροατήριο μια βραδιά garage μυσταγωγίας, κάνοντας το κλαμπ άνω κάτω – Merlin’s Music Box