Muyassar Kurdi | acte vide

Muyassar Kurdi | acte vide

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 | 21:00 | 6 €

H αμερικανίδα Muyassar Kurdi ανοίγει τη φετινή σεζόν του ΚΕΤ με την performance Vast Geographies (part two) η οποία συνδυάζει φιλμ, ήχο και κίνηση. Θα προηγηθεί ένα αυτοσχεδιαστικό ηχητικό σετ του ντουέτου acte vide.

Muyassar Kurdi

Η Muyassar Kurdi γεννήθηκε στο Σικάγο το 1989. Είναι καλλιτέχνις με έδρα τη Νέα Υόρκη. Τα πεδία ενδιαφέροντός της είναι η sound art, οι εκτεταμένες φωνητικές τεχνικές, η performance, η κίνηση και η αναλογική φωτογραφία/βίντεο. Έχει κάνει περιοδείες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Τον τελευταίο καιρό έχει επικεντρωθεί στο συνδυασμό diy ηλεκτρονικών οργάνων με φωνή και κίνηση, προκαλώντας πληθώρα συναισθημάτων στο κοινό μέσω σκληρού θορύβου, τελετουργικών ψαλμών και διαλογιστικών κινήσεων. Έχει εμφανιστεί σε πολλά μουσεία, εκπαιδευτικά κέντρα και καλλιτεχνικούς χώρους: The Rubin Museum of Art, Issue Project Room, Cafe OTO, Chicago Cultural Center, Center for Contemporary Art Laznia κ.ά. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Yasuno Miyauchi, Ka Baird, Arrington de Dionyso, Daniel Carter, Tomomi Adachi, Diana Policarpo, Lucie Vitkova, Bradley Eros, Laraaji, Patrick Holmes, και Ben LaMar.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

www.muyassarkurdi.com

www.muyassarkurdi.bandcamp.com

www.vimeo.com/user5670425

 

 

acte vide

Oι acte vide (κενή πράξη) είναι ο Γιάννης Κοτσώνης και η Δανάη Στεφάνου. Από το 2006 αυτοσχεδιάζουν μαζί, εξερευνώντας τα όρια του θορύβου και της σιωπής. Έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες και αυτοσχέδιες δράσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, συχνά σε διάλογο με άλλους μουσικούς, εικαστικούς και σκηνοθέτες. Διανύουν την εποχή της επιτάχυνσης με σχετική ηρεμία, ενημερώνοντας πολύ σπάνια την ιστοσελίδα τους.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

www.acte-vide.blogspot.gr

www.facebook.com/acte.vide

www.soundcloud.com/actevide

_________________________________________________________________

κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11364 Κυψέλη, Αθήνα

213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:

με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8

με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 / (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4

με ΗΣΑΠ: στάση Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

 

https://polychorosket.gr

https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/

https://twitter.com/TVControlCenter

https://www.instagram.com/TVControlCenter/

https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums