Οι Αμερικανοί Irreversible Entanglements, η κορυφαία 5μελής free jazz κολλεκτίβα, στο six dogs και τα St Paul’s Sessions 4!

Irreversible Entanglements Live

Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 21:00

Είσιτήρια, 16 ευρώ Προπώληση, 18 ευρώ Ταμείο
(https://www.ticketservices.gr/event/irreversible-entanglements-st-pauls-sessions/)

Οι Αμερικανοί Irreversible Entanglements, η κορυφαία 5μελής free jazz κολλεκτίβα, στο six dogs και τα St Paul’s Sessions 4.

Οι Irreversible Entanglements είναι μια 5μελής free jazz κολλεκτίβα που ιδρύθηκε το 2015 από τον σαξοφωνίστα Keir Neuringer, την ποιήτρια/ακτιβίστρια Camae Ayewa (a.k.a. Moor Mother) και τον κοντραμπασίστα Luke Stewart, που ένωσαν τις δυνάμεις τος για να εμφανιστούν στο Musicians Against Police Brutality event, που οργανώθηκε μετά την εκτέλεση του Akai Gurley από αστυνομικούς στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2014.

Λίγους μήνες αργότερα, στο γκρουπ προστέθηκαν ο τρομπετίστας Aquiles Navarro και ο ντράμερ Tcheser Holmes για μια ηχογράφηση στο Seizure’s Palace του Μπρούκλιν, που αποτέλεσε και την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους στην δραστήρια International Anthem/Don Giovanni.

Στα 4 κομμάτια του άλμπουμ αυτού, οι Irreversible Entanglements εξερευνούν και διαμορφώνουν συνθέσεις που προέρχονται από την βαθιά τους μελέτη πάνω στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό της τζαζ, ενώ όλο αυτό ολοκληρώνεται μαεστρικά από τον καυτό ποιητικό λόγο της περίφημης Camae Ayewa (a.k.a. Moor Mother), που αφηγείται το μαύρο τραύμα και τη δύσκολη επιβίωση των αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Μόλις αυτές τις μέρες έρχεται η κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους με τίτλο ¨Who Sent You?¨ πάλι στην International Anthem/Don Giovanni, ένα άλμπουμ που οι Irreversible Entanglements θα μας παρουσιάσουν από κοντά στο six dogs και τα St Paul’s Sessions 4.
‘It’s a harrowing listen, and one of the most powerful and relevant works of art you’ll encounter this year’ THE QUIETUS
‘Irreversible Entanglements’ self-titled debut wakes the frozen body to move, the dead mind to react, the mute mouth to scream resistance’ — NPR
‘Ayewa’s words—which are furious, but delivered with seething rage rather than showy howls—add to the intensity until it’s almost too much to take. This album will make you clench your fists’ STEREOGUM

www.irreversibleentanglements.com

St Paul’s Sessions / www.stpaulssessions.gr

six d.o.g.s / www.sixdogs.gr

Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα (στάση Μετρό Μοναστηράκι)

Πληροφορίες – Κρατήσεις
TICKET SERVICES
www.ticketservices.gr

Υπηρεσία εισιτηρίων: 2107234567
Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
Τιμή εισιτηρίου (ορθίων): 16 ευρώ (προπώληση) – 18 ευρώ (στην είσοδο)

Οργάνωση – Παραγωγή: Groove Productions www.grooveproductions.gr| info@grooveproductions.gr