1000mods και Godsleep: σείστηκε η Τεχνόπολη!

Ο συναυλιακός ρυθμός συνεχίζεται και το Σεπτέμβριο, δίνοντάς σου μια αίσθηση παράτασης της καλοκαιρινής συναυλιακής περιόδου. Και σε συνδυασμό με τη ζέστη του Σαββάτου, σίγουρα νιώθαμε σα να πηγαίναμε σε κάποια καλοκαιρινή συναυλία.

Οι 1000mods το τελευταίο διάστημα σαρώνουν την Ευρώπη, είτε με δικές τους συναυλίες είτε σε μεγάλα φεστιβάλ, και σε πολλές περιπτώσεις πολύ ψηλά στο billing ακόμα και ως headliners. Παρόλα αυτά, στην Αθήνα, είχαν να εμφανιστούν από το 2018 στο Θέατρο Βράχων, και ήρθε η ώρα να επιστρέψουν, αυτή τη φορά, στην Τεχνόπολη.

Με τον κόσμο να προσέρχεται με πολύ αργούς ρυθμούς στον χώρο, ήρθε η ώρα εμφάνισης των Godsleep. Αν και ξεκίνησαν να παίζουν σε ελάχιστο κοινό, δεν υστερούσαν καθόλου σε ένταση και όρεξη, και μπήκαν πολύ δυνατά. Για όσους τους έχουν αφήσει στο πρώτο τους άλμπουμ, το “Thousand Sons of Sleep” (2015), να πούμε πως οι Godsleep είναι πλέον μια άλλη μπάντα, όπου πέρα από τις αλλαγές στα μέλη τους σε φωνή και τύμπανα, έχουν αλλάξει και την κατεύθυνση στον ήχο τους. Έχοντας κρατήσει τα heavy στοιχεία, άφησαν το αρκετά ακατέργαστο ήχο της πρώτης τους κυκλοφορίας, έχουν καλύτερη δομή, μελωδία και εκφραστικότητα, αλλά χωρίς να χάνουν τον όγκο στον ήχο τους. Δεν μένουν στα «στεγανά» του stoner και αυτό είναι το πλεονέκτημά τους. Σε όλα τα κομμάτια τους φαίνεται το βάθος των συνθέσεών τους, και με το νέο κομμάτι που έπαιξαν, επιβεβαιώνουν πως θέλουν να εξελίσσονται συνεχώς.

Για μένα οι Godsleep ήταν η έκπληξη της βραδιάς. Βγήκαν στη σκηνή όσο το κοινό έμπαινε ακόμα στην Τεχνόπολη, και κατάφεραν να φτιάξουν τέτοια ατμόσφαιρα ώστε να τον βάλουν στο κλίμα κατευθείαν, παραδίδοντας ένα κοινό έτοιμο και ζεσταμένο στους 1000mods.

Στις 21.30 ακριβώς, οι 1000mods έκαναν την εμφάνισή τους πάνω στη σκηνή. Από την πρώτη κιόλας στιγμή νιώσαμε την Τεχνόπολη να σείεται από τις υψηλές εντάσεις και από το wall of sound που έχουν φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια, γεμίζοντας τη σκηνή με ενισχυτές. Πραγματικά δεν ξέρω πόσο συχνά γίνονται live με τόση ένταση σε ανοιχτούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας!

Η εισαγωγή με το “Above 179” με το πολύ βαρύ riff και στη συνέχεια με το “Road to Burn” ήταν αρκετά για να παρασύρουν το κοινό στον κόσμο τους, σαν ένα ταξίδι στην έρημο. Το δέσιμο της μπάντας είναι το αδιαμφισβήτητο ατού της. Χρόνια τώρα περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο κερδίζοντας παντού οπαδούς. Μια καλοκουρδισμένη μηχανή σε όλα της. Είναι εντυπωσιακό το ότι μέσα σε αυτά τα χρόνια καταφέρνουν και ανέρχονται σε μεγάλο όνομα στο είδος τους στο εξωτερικό.

Ωστόσο, με 4 albums ήδη στο ενεργητικό τους, η εξέλιξη στον ήχο και στον τρόπο που δομούν τα κομμάτια τους είναι πολύ μικρή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως και κατά τη διάρκεια του live, τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια ήταν αυτά από το πρώτο τους album “Super Van Vacation”. “Road to Burn”, “El Rollito” και φυσικά το “Vidage”. Αυτά κατάφεραν να δώσουν ατμόσφαιρα στο χθεσινό live και να ξεσηκώσουν το κοινό. Μαζί με αυτά φυσικά ξεχώρισαν και άλλα, όπως για παράδειγμα το “The Son” από το album “Repeated exposure to…” και το αργόσυρτο, bluesy “She” από το “Vultures”. Ωστόσο είναι εμφανές πως είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν οι συνθέσεις του “Super Van Vacation”.

Με ένα γεμάτο σετ δύο ωρών, οι 1000mods μας χαιρέτησαν, μέσα σε έναν χαμό που έγινε προς το κλείσιμο της συναυλίας τους, με τον κόσμο ιδρωμένο και λουσμένο στη μπύρα από τα pits που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του σετ τους.

 

Κείμενο : Μιχάλης Κανάκης 

ΦωτογραφίεςΑλεξάνδρα Κατσαρού 

 

Godsleep

1000mods