Stringless και Moon Moth ζωντανά στον Αγγλικανικό Ναό Αγίου Παύλου.

Stringless and Moon Moth Live at St.Paul’s Anglican Church

 

Δύο σχήματα, από δύο διαφορετικούς αισθητικούς κόσμους, θα συνθέσουν μία αντιφατική αλλά ταυτόχρονα αρμονική βραδιά όπου κυρίαρχο ρόλο θα κατέχουν οι γυναικείες φωνές.

Το γυναικείο εξαμελές σύνολο Stringless έρχεται από την Θεσσαλονίκη, και με μοναδικό όργανο την φωνή και τους ήχους που παράγει το ανθρώπινο σώμα, θα τραγουδήσουν και θα ανιστορήσουν όλες εκείνες τις στιγμές που τις έδεσαν μαζί. Το πολυφωνικό τους «στρίγκλισμα» μας καλεί να ξυπνήσουμε μέσα μας, ό,τι βαθιά έχει αποκοιμηθεί κι έχει ανάγκη να ξανανθίσει, με ένα ρεπερτόριο που θα περιλάβει τραγούδια από την παράδοση των Βαλκανίων, την Πίνδο ως τον Καύκασο. Τραγούδια από την αστική μουσική της Ελλάδας, από την οπερέτα, το τανγκό, το swing μέχρι το λαϊκό τραγούδι.

Οι Αθηναίοι Moonmoth με τη σειρά τους θα μας συστήσουν τον ήχο τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση τους πάνω στην αγγλόφωνη σκοτεινή pop. Τέσσερις μουσικοί συνδυάζουν τον ακουστικό ήχο της κλασικής κιθάρας με τα ηλεκτρονικά ηχοτοπία των synths για να δημιουργήσουν μια ambient και ονειρική ατμόσφαιρα. Ο λυρισμός των διπλών γυναικείων φωνητικών, σε μια αρχέγονη συμφωνία με τα υποβλητικά minimal beats και τις τελετουργικές αρμονίες της κιθάρας, αποπλανούν τον ακροατή προς ένα ηχητικό τόπο θυσίας και αναγέννησης.

***Κατά την είσοδο του κοινού στην αυλή της Αγγλικανικής εκκλησίας, θα προσφέρεται εξαιρετικό βιολογικό κρασί από το MIKRO BIO του  Κτήματος Κουτσοδήμου. 

 

Ημερομηνία: Σάββατο 11 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21:00 / Oι Πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Χώρος: St.Paul’s Anglican Church / Φιλελλήνων 27, Αθήνα 105 57
Προπώληση εισιτηρίων με δυνατότητα επιλογής θέσης στο Viva.gr : 10 ευρώ

——————————————-
Stringless
——————————————-

 

Οι Stringless, το a cappella σύνολο από τη Θεσσαλονίκη μετρά δέκα χρόνια καλλιτεχνικής πορείας. Έξι γυναίκες τραγουδούν και ανιστορούν όλες εκείνες τις στιγμές που τις έδεσαν μαζί. Το μοίρασμα τους γίνεται με μοναδικό όργανο τη φωνή και τους ήχους που παράγει το ανθρώπινο σώμα, αυτό που ξέρει πιστά να εκφράζει τα βάθη της ψυχής. Ένα μοίρασμα από γυναίκες καλλιτέχνες και ένα «στρίγκλισμα» που ίσως μας κάνει να καταφέρουμε να ξυπνήσουμε μέσα μας, ό,τι βαθιά έχει αποκοιμηθεί κι έχει ανάγκη να ξανανθίσει. Δέκα χρόνια δημιουργίας και έκφρασης ξετυλίγονται μέσα από ένα ρεπερτόριο και μια σκηνική παρουσίαση που είναι καθαρά γυναικεία θεώρηση των πραγμάτων. Η πολυφωνία λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Χωρίς να θυσιάζεται η μονάδα για χάριν της ομάδας, αλλά αντιθέτως το ίδιο το σύνολο ενισχύει τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα της καθεμιάς… Βάση τους είναι η πολυμορφία, όπως ακριβώς πολύπλευρο είναι και το γυναικείο αρχέτυπο

 

Με παλιές όπως και νέες δημιουργίες πρωτόλειων κομματιών που θα συμπεριλαμβάνονται στον επερχόμενο δίσκο τους, οι Stringless τραγουδούν τραγούδια από την παράδοση των Βαλκανίων, την Πίνδο ως τον Καύκασο. Τραγούδια από την αστική μουσική της Ελλάδας, από την οπερέτα, το τανγκό, το swing μέχρι το λαϊκό τραγούδι. Σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, υλικό που άντλησαν από τις συνεργασίες τους επί σκηνής με αγαπημένους καλλιτέχνες όπως η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Ν. Πορτοκάλογλου, η Γιώτα Νέγκα, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, ο Simone Mongelli, κ.α. 

 

Το μουσικό σχήμα STRINGLESS ξεκίνησε την πορεία του το 2012 και έκτοτε έχει βρεθεί σε διάφορους χώρους, μουσικές και θεατρικές σκηνές, φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ελλάδας, καθώς και σε μεγάλα  φεστιβάλ της World music του εξωτερικού (Μαρόκο, Ελβετία, Βέλγιο, Γερμανία κ.α).  Σημαντικές στιγμές στις εμφανίσεις του σχήματος υπήρξαν η σύμπραξη επί σκηνής με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, με το ροκ συγκρότημα ΜΠΛΕ, τους ModePlagal, την Φωτείνή Βελεσιώτου, τον Γιάννη Ζουγανέλη, την Χριστίνα Μαξούρη, την Μαρία Παπαγεωργίου και στην Κρήτη ως support band στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.  

 

Τον Δεκέμβρη του 2013, ανέλαβαν τη μουσική επιμέλεια τηςθεατρικής παράστασης ”Φτυστός ο μακαρίτης” σε σκηνοθεσία του Δημ. Σακατζή που ανέβηκε στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ,( Θεσσαλονίκη ), σε μουσική της Β. Αλεξίου και Ελ. Μουρατίδου. 

 

Ως καλεσμένες του δήμου Αθηναίων,  στα πλαίσια των εκδηλώσεων  για την αλλαγή του χρόνου ”Η Αθήνα γιορτάζει”, τραγούδησαν την παραμονή πρωτοχρονιάς,στις 31 Δεκεμβρίου 2013, στην πλατεία Συντάγματος και στη κεντρική σκηνή στο Θησείο, μαζί με την ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και τους Β. Λέκκα, Ελ. Πέτα, Γιώτα Νέγκα, Γερασ. Ανδρεάτο και Ν.Πορτοκάλογλου. Μια συναυλία που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της κρατικής τηλεόρασης και παρακολούθησε όλη η Ελλάδα.

 

Κατά το διάστημα 2014-2016 γυρίστηκε το μουσικό ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Άγγελου Κοβότσου για τις Stringless, το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο κοινού στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο 19ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έκτοτε το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε και συνεχίζει να προβάλλεται σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ. 

 

Έχουν συμμετέχει σε τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές όπως «Το αλάτι της γης» και «Σύγχρονοι παραδοσιακοί μουσικοί» 

 

Δισκογραφικά οι Stringless εξέδωσαν την πρώτη του δουλεία τον Φεβρουάριο του 2018 από την outlandish recordings. Επίσης συμμετείχαν στον δίσκο Bodyterranean του Simone Mongelli, όπως και σε δυο Single με τους Ευγένιο Δερμιτάσογλου, Blues Wire, Αργύρη Μπακιρτζή και Φωτεινή Βελεσιώτου

 

Μέλη συγκροτήματος: Αλμπένα Κούτοβα, Έλσα Μουρατίδου, Βασιλική Αλεξίου, Κατερίνα Μαυροφρύδου, Στέλλα Γιαλτζή, Δωροθέα Μιχαήλ 

 

Facebook: https://www.facebook.com/stringlessvocalgroup

Instagram: https://www.instagram.com/stringless_vocals/

 

——————————————-
Moon Moth
——————————————-

Facebook: https://www.facebook.com/moonmoth.band

Instagram: https://www.instagram.com/moonmoth_band

 

MIKRO BIO /Κτήμα Κουτσοδήμου

Organic Wines & Fruits since 1998

Demeter Certified Products since 2020

 

     Το Mikro Bio αποτελεί την πιο πρόσφατη διάσταση μιας συνεχώς εξελισσόμενης σχέσης δύο αδερφών , ενός γεωπόνου και ενός οικονομολόγου, με την γεωργική τους κληρονομιά.Το κτήμα κατά την συνεχόμενη προσέγγιση της αειφορίας και αυτοδιάθεσης του,  βρέθηκε στην ευτυχή θέση  να έχει το δικό του οινοποιείο και να φυτεύει και νέους αμπελώνες. Πρόσφατα έχοντας αφομοιώσει εμπειρία δεκαετιών στην βιολογική γεωργία  ξεκίνησε να υιοθετεί τα βιοδυναμικά πρότυπα καλλιέργειας και οινοποίησης ως μια φυσική συνέπεια της πορείας του προς ένα πιο ενσυνείδητο μέλλον με άξονα την δημιουργία χαρακτηριστικών και ζωντανών οίνων. 

Τα αμπέλια βρίσκονται στην Γαστούνη στην Βορειοδυτική άκρη της Πελοποννήσου. Τοποθετούνται μεταξύ της Ιόνιας ακτής και του δέλτα του ποταμού Πηνειού .Τα φυτά εκτίθενται σε ένα περιβάλλον που διέπεται και από ηπειρωτικά αλλά και νησιωτικά στοιχεία, με ικανοποιητικούς χειμώνες έκθεσης στον βοριά και ζεστά καλοκαίρια θαλασσινών νοτιάδων, μεγαλώνοντας σε μια περιοχή με τους μεγαλύτερους συντελεστές ηλιοφάνειας στην μεσόγειο.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις τοπικές ποικιλίες του Ροδίτη ,του Αυγουστιάτη και της Μαυροδάφνης , καθώς και σε ιδιαίτερες ποικιλίες άλλων περιοχών που εκτιμώνται για το διαφορετικό χαρακτήρα που δίνουν, καλλιεργούμενές στις συνθήκες τις περιοχής, όπως το Μαυροτράγανο , η Κυδωνίτσα  και η Μαλβαζία Αρωμάτικα. Τέλος κάποιες πιό “εξωτικές” για τα δεδομένα της περιοχής ποικιλίες έχουν εισαχθεί πρόσφατα όπως το Malbec, το Alicande Buchet kai to Cabernet Franc.Ο στόχος του εγχειρήματος είναι η βιώσιμη προαγωγή της σχέσης του αμπελιού με το οικοσύστημα του, βασισμένη σε αρχές που εγγυούνται την υγεία του εδάφους , του φυτού και του ανθρώπου.

 

Website: https://mikrobio.farm/