Οι Black Angels επιστρέφουν στην Ελλάδα

Οι Black Angels, ένα από τα πιο εμβληματικά και με επιρροή συγκροτήματα της ψυχεδελικής ροκ σκηνής, που εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000, έχει γίνει ένα από τα πιο εμβληματικά και σημαίνοντα συγκροτήματα του είδους. Με τον ωμό και λιτό ήχο τους, τον πολιτικό και κοινωνικό σχολιασμό και τις μαγευτικές ζωντανές εμφανίσεις τους, οι Black Angels έχουν κερδίσει πιστό κοινό και αναγνώριση.

Οι Black Angels βρέθηκαν στο Όστιν του Τέξας το 2004 και εμπνεύστηκαν από το garage rock και την ψυχεδελική μουσική της δεκαετίας του 1960, καθώς και από το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα της εποχής. Η πρώιμη μουσική τους εξερεύνησε θέματα πολέμου, διαφθοράς και κοινωνικής παρακμής, και γρήγορα κέρδισε τη φήμη που αξίζει στους ισχυρούς και σκεπτόμενου; στίχους τους.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Passover”, που κυκλοφόρησε το 2006, ήταν η επιτυχία που εδραίωσε τη θέση τους στην ψυχεδελική ροκ σκηνή. Το άλμπουμ περιείχε τραγούδια όπως τα “The First Vietnamese War” και “Young Men Dead”, τα οποία παρουσίασαν θέματα πολέμου και θανάτου και μας μύησαν στον ξεχωριστό ήχο του συγκροτήματος, ο οποίος χαρακτηρίζεται από πολύ ψηλές κιθάρες, γραμμές οδήγησης και υπνωτικά τύμπανα.

Με την πάροδο του χρόνου, οι Black Angels συνέχισαν να εξελίσσονται και να πειραματίζονται με τον ήχο τους, ενσωματώνοντας στοιχεία από μπλουζ και ηλεκτρονική μουσική στο ρεπερτόριό τους. Η μουσική τους έχει παίξει σε αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων των “True Detective” και “The Sopranos”, ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι θρυλικές για την ενέργεια και την ένταση τους.

Έχουν, επίσης, εμπλακεί ενεργά σε κοινωνικούς και πολιτικούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα τους για την ευαισθητοποίηση για θέματα όπως η αστυνομική βία, η μετανάστευση και η κλιματική αλλαγή. Έχουν συνεργαστεί με οργανισμούς όπως η ACLU και έχουν συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες.

Οι Black Angels μας υπενθυμίζουν ότι η δύναμη της μουσικής εμπνέει, προκαλεί και να ενώνει. Η μουσική τους μιλάει για τους αγώνες και τις προκλήσεις της εποχής μας και η δέσμευσή τους στην κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί έμπνευση για όλους μας.

Οι εμφανίσεις τουs στην Ελλάδα έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην τοπική μουσική σκηνή, με τους θαυμαστές να αναμένουν με ανυπομονησία την επόμενη επίσκεψή τους,

Από την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα ήταν το 2009 στο Φεστιβάλ Rockwave στην Αθήνα, όπου μοιράστηκαν τη σκηνή με άλλα θρυλικά συγκροτήματα όπως οι Placebo και Editors έως την sold out τους το 2018  στο Piraeus AcademyΤο 2018, οι Μαύροι Άγγελοι επέστρεψαν στην Ελλάδα για ένα πρώτο τίτλο στην Ακαδημία Πειραιώς 117 αφληνουν το στίγμα τους στην μουσική σκηνή και επιβεβαιώνουν τη θέση τους ως fan favourite.

Μην χάσετε την ευκαιρία σας να τους δείτε ζωντανά την Κυριακή 5 Μαρτίου στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη με τους DEAF RADIO και την Τρίτη 7 Μαρτίου στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα με τους THE STEAMS

Πάρτε τα εισιτήρια σας τώρα!

INFO:

https://www.viva.gr/tickets/music/black-angels/