Οι Ιάπωνες krautrockers Minami Deutsch, έρχονται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες.

3 Shades of Black & Temple Productions present
Minami Deutsch live in Greece

Σάββατο 20 Μαϊου 2023 // 8Ball // Θεσσαλονίκη
Opening act: Influenza

Κυριακή 21 Μαϊου 2023 // Temple // Αθήνα
Opening act: Dury Dava

Τα εισιτήρια κοστίζουν 18€ (προπώληση) και 20€ (ταμείο)

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/minami-deutsch-live-in-greece

Η προπώληση πραγματοποιείται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του.

Σχηματισμένοι από τον Kyotaro Miula το 2014, οι krautrockers Minami Deutsch ξεκίνησαν να παίζουν ζωντανά στους πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο. Αυτό οδήγησε στη συμμετοχή τους στο Krautrock Night, ένα πάρτι που διοργανώθηκε από το Tokyo Psych Fest, και αργότερα σε μια περιοδεία στην Ταϊβάν. Τον Σεπτέμβριο του 2015, κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο μέσω της αγγλικής καλτ δισκογραφικής Cardinal Fuzz Records.

Ταυτόχρονα, οι Minami Deutsch κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους σε κασέτα και ψηφιακά, μέσω της δισκογραφικής Guruguru Brain των Kikagaku Moyo. Η κυκλοφορία έλαβε πολύ θετική ανταπόκριση από από τους μουσικοκριτικούς παγκοσμίως, σε websites όπως το Echoes and Dust και το Psychedelic Baby Magazine, όπως και διάφορες μουσικές ιστοσελίδες με βάση την Ιαπωνία.

Τον Ιούλιο του 2016 κυκλοφόρησαν το 7″ EP “Tunnel / New Pastoral Life”, το οποίο έθεσε υποψηφιότητα ως ένα από τα 20 καλύτερα εφτάιντσα releases του 2016, στο The Vinyl Factory. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, οι Minami Deutsch πραγματοποίησαν την πρώτη ευρωπαϊκή τους περιοδεία, παίζοντας, μεταξύ άλλων και στο Liverpool International Festival of Psychedelia.

Τον Φεβρουάριο του 2017, κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ ως CD από τη γερμανική εταιρεία Suratron Records, η οποία διευθύνεται από το ψυχεδελικό σχήμα Electric Moon. Το ίδιο καλοκαίρι, πραγματοποίησαν Ευρωπαϊκή περιοδεία 40 εμφανίσεων, συμμετέχοντας και στο Desertfest Belgium, ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της stoner rock σκηνής.

Στις 20 Απριλίου 2018 κυκλοφόρησαν το 2ο άλμπουμ τους “With Dim Light”, πραγματοποιώντας πρεμιέρα στο Αμερικάνικο μουσικό μέσον Aquarium Drunkard, ενώ το Pitchfork αναφέρθηκε σε αυτό ως “Το krautrock, η ψυχεδέλεια και το ταλέντο ενός DJ στην διαδοχή κομματιών, γίνονται ένα, σε ένα άλμπουμ που αποδεικνύει πως αυτό το τρίο από το Τόκιο είναι κάτι περισσότερο από ένα revival act”. Τον Μάϊο του 2018, το 7″ split με τους Kuro κυκλοφόρησε από την God Unknown Records στο Ηνωμένο Βασίλειο, οδηγώντας στην συμμετοχή του σχήματος στο Roadburn Festival για 2 εμφανίσεις. Σε ένα από αυτά τα shows, μοιράστηκαν τη σκηνή με τον Damo Suzuki, πρώην τραγουδιστή του θρυλικού krautrock συγκροτήματος, CAN.

Την συναυλία της Αθήνας ανοίγουν οι Dury Dava με το υλικό τους που προσμειγνύει 60’s ψυχεδέλεια, γερμανικό krautrock, μουσικές παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου και πανκ αμεσότητα, σε ένα πολυδιάστατο ηχητικό αμάλγαμα που μόνο εκείνοι μπορούν να προσφέρουν. Την συναυλία της Θεσσαλονίκης ανοίγει το ανερχόμενο post/psych σχήμα των Influenza.