Spinball, Least Concern, Katrame στο Piraeus Club Academy

Spinball
Least Concern
Katrame

Piraeus Club Academy

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Doors open: 20:30 | Live starts at 21:00

Λίγο μετά την παρουσίαση του τελευταίου δίσκου τους, Glow οι Spinball συναντιούνται ξανά στη σκηνή με τους, εν μέσω ηχογραφήσεων του νέου EP τους, Least Concern, αυτή τη φορά παρέα με τους Katrame και το νέο υλικό τους, για ένα εκρηκτικό summer- welcoming live στις 28 Μαΐου στο Piraeus Club Academy!

Spinball

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, οι Spinball επέστρεψαν στην σκηνή τον Φεβρουάριο παρουσιάζοντας ζωντανά το τρίτο άλμπουμ τους Glow, το οποίο κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2022 σε μορφή βινυλίου από την B-Otherside records. Κινούμενη σε εναλλακτικούς-indie δρόμους, χωρίς φυσικά να λείπει η ψυχεδέλεια, η μπάντα από τα προάστια της Αθήνας αυτή την στιγμή βρίσκεται ίσως στην πιο συνειδητή της φάση. Τα δυναμικά live των Spinball αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της μπάντας, καθώς επίσης και η επιλογή εναλλακτικών χώρων για την πραγματοποίηση τους.

Οι Spinball δημιουργήθηκαν το 2006 και τον Ιούνιο του 2007 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo, Spinball. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει τρία στούντιο άλμπουν: Roger’s Fable (2011, Orkestral Promenade Productions), Shadows (2015, B-Otherside Records) και Glow (2022, B-Otherside Records).

Ακολουθήστε τους Spinball
Least Concern

Οι Least Concern δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2015 και παίζουν αγγλόφωνο εναλλακτικό ροκ. Kέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό συγκροτημάτων του 8th Ghost House Band Festival το 2017, και τον επόμενο χρόνο έγιναν θέμα της εκπομπής ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2 «Ες αύριον τα Σπουδαία» και της συναυλιακής εκπομπής της ΕΡΤ3 «Volume Sessions». Το 2019 έπαιξαν στην κεντρική σκηνή στο Φεστιβάλ Νεστόριο, ενώ την ίδια χρονιά βρίσκονταν ανάμεσα στους 20 καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Music Showcase Greece στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 2020 με τίτλο Midnight Blue, ενώ τον Νοέμβριο του 2021 κυκλοφόρησαν το single Syria, την αγγλόφωνη διασκευή του Sarajevo με τη συμμετοχή των Magic De Spell. Έχουν εμφανιστεί σε πολλές σκηνές της Αθήνας, στο Κύτταρο, στο Six d.o.g.s, στο Ρομάντσο, στο An Club, στο Bad Tooth κ.α., αλλά και στην Κύπρο.

Οι LC στο παρόν ηχογραφούν το δεύτερο άλμπουμ τους με τον μουσικό παραγωγό Θοδωρή Ζευκιλή.

Vocals: Nandia Pithara
Guitar: Vassilis Drakopoulos
Bass: Panagiotis Zafeiriadis
Drums: Alexandros Gavras

Ακολουθήστε τους Least Concern
Katrame

Κατά το διαγαλαξιακό ταξίδι τους και αφού ο πρώτος τους δίσκος εν ονόματι SOSE έγινε διαμαντένιος σε πλανήτες εκτός της Γης, οι Katrame χάραξαν πορεία για το επόμενο διαστρικό τους ταξίδι. Είχαν μόλις ξεκινήσει από το πλανητικό σύστημα Cuachini και πιο συγκεκριμένα από τον σταθμό-νεκροταφείο διαστημοπλοίων Gibson Gateway, όταν μια καταιγίδα σκοτεινής ύλης κατέστρεψε τα thrusters της μηχανής, με αποτέλεσμα το πλοίο τους να παίρνει στροφές γύρω από τον εαυτό του, χάνοντας την πορεία του προς τον επόμενο προορισμό. Κατά την 4η ημέρα (ανθρώπινου χρόνου) και αφού είχαν παρεκκλίνει από την πορεία τους κατά 5εκ. έτη φωτός, σαν από μηχανής Θεός εμφανίστηκε ο μηχανικός Ιωσήφ. Πάνω στο άσπρο αλλά μηχανικό κατά τα άλλα άλογο του, σαν άλλος Saber Rider ξεκόλλησε με μια αστραπιαία κίνηση τα f.l.o.ki.a που είχαν χαλάσει τα thrusters. Για να τον ευχαριστήσει η ομάδα του πλοίου Katrame τον κάλεσε μέσα στο foyer και τον κέρασε καφέ και σουβλάκια που είχαν διαθέσιμα μέσω του food and beverage 3D printer. Ο πολυμήχανος Ιωσήφ είχε έτη φωτός να φάει τζατζίκι και του ξύπνησαν αναμνήσεις από το παρελθόν. Ζήτησε να παρευρεθεί και εκείνος στο ταξίδι των Katrame πίσω στην Γη. Η παρέα των τριών έγινε πλέον τετραμελής και ο Ιωσήφ, ο Νίκος, ο Μιχάλης και ο Νάσος επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη στις 28-5-2023 με πορεία προσγείωσης το Piraeus Club Academy στο Γκάζι. Εκεί θα τους δοθεί η ευκαιρία (μάλλον) να σας παρουσιάσουν την νέα τους σύσταση και τα νέα τους δημιουργήματα και να βγάλουν κανένα (ελβετικό) φράγκο για να επισκευάσουν τα thrusters τους. #dose ena katostariko

Ακολουθήστε τους Katrame
Πληροφορίες Εισιτηρίων

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε

Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος 10 ευρώ

Σημεία Προπώλησης

Ηλεκτρονικά: viva.gr
Τηλεφωνικά: 11876
Σε όλα τα Viva Spots
(Καταστήματα NOVA, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni’s)

Δίκτυο Public
Public online: http://tickets.public.gr/
Kαταστήματα Public
https://www.public.gr/templates/publicStorelocator.jsp

Piraeus Club Academy
Πειραιώς 105 & Βίτωνος
11854 Αθήνα
τηλ.: 210 3458 898