Μίλα μου για Tash Sultana

Η Z generation ξεπροβάλλει με δύναμη στο μουσικό στερέωμα και εμείς ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε ένα ακόμα αστέρι της, την Tash Sultana. Πού αλλού; Στο Release Athens Festival!

Αμέσως πριν οι Royksopp καταλάβουν το μυαλό μας και τη σκηνή του Release, ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από το εξαιρετικό ταλέντο και την φρέσκια μουσική επιδεξιότητα της Tash Sultana, της επιφανούς καλλιτέχνιδας, που επαναπροσδιορίζει τα όρια της σύγχρονης μουσικής. Με ένα μοναδικό στιλ που συνδυάζει τα μουσικά είδη και με μια σαγηνευτική σκηνική παρουσία, η Tash Sultana κατακλύζει το stage.

Με καταγωγή από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, η Tash Sultana ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι σε νεαρή ηλικία, πειραματιζόμενη με διάφορα όργανα και βελτιώνοντας τις ικανότητές της ως αυτοδίδακτος μουσικός. Δεν άργησε πολύ μέχρι το εξαιρετικό της ταλέντο να γίνει εμφανές, σαγηνεύοντας τους ακροατές με το βιρτουόζικο στιλ της στην κιθάρα, τα γοητευτικά φωνητικά, και μια παράξενη ικανότητα να λουπάρει ήχους.

Δεν μπορούμε απλά να βάλουμε μια μουσική ταμπέλα στην Tash Sultana περιορίζοντάς την σε ένα μόνο είδος. Οι δημιουργίες της ξεπερνούν τα διαδεδομένα όρια, παντρεύοντας στοιχεία ρέγκε, ροκ, ίντι και μπλουζ με μια πινελιά από ηλεκτρονικά vibes. Το αποτέλεσμα είναι μια αιθέρια ηχητική εμπειρία που μεταφέρει τους ακροατές σε έναν χώρο όπου οι περιορισμοί της παραδοσιακής μουσικής ξεθωριάζουν.

 

Αυτό που κάνει την Tash Sultana να ξεχωρίζει είναι η μαγνητική σκηνική της παρουσία. Οπλισμένη με μια σειρά από όργανα, όπως κιθάρες, πλήκτρα, κρουστά και άλλα, χτίζει τη μουσική τηςς αβίαστα, μετατρέποντας τη σκηνή σε μια απέραντη παιδική χαρά ηχητικής εξερεύνησης. Η ζωντανή εμφάνιση της Tash Sultana είναι μια εμπειρία μεταμόρφωσης, καθώς βάζει την καρδιά και την ψυχή της σε κάθε νότα, και συνδέεται με το κοινό σε βαθύ επίπεδο.

Το πρωτοποριακό της single, “Jungle,” έγινε παγκόσμιo hit, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια viewers στο YouTube και εκτοξεύοντας την Tash Sultana στο διεθνές προσκήνιο. Από τότε, έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικά επιτυχημένα άλμπουμ, όπως τα “Flow State” και “Terra Firma“, τα οποία σταθεροποίησαν την θέση της ως ασταμάτητη δύναμη στη μουσική βιομηχανία.

Οι στίχοι της Tash Sultana εμβαθύνουν στην ανθρώπινη εμπειρία, εξερευνώντας θέματα αυτοανακάλυψης, πνευματικότητας και προσωπικής ανάπτυξης. Τα εσωστρεφή και εγκάρδια λόγια τους αντηχούν στο κοινό σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις καρδιές εκείνων που βίωσαν τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Αλλά δεν είναι μόνο η μουσική της που μας αιχμαλωτίζει. Η Tash Sultana είναι υπέρμαχος της θετικής αλλαγής και της αυτοδυναμίας. Έχει μιλήσει έντονα για τους αγώνες για την ψυχική υγεία και έχει χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για την ευαισθητοποίηση περί του θέματος  και για να εμπνεύσει τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν την αυθεντικότητά τους.

Είτε είσαι ένας αφοσιωμένος οπαδός είτε ένας νεοφερμένος στα μαγευτικά ηχητικά τοπία της, η μουσική της Tash Sultana είναι μια πρόσκληση για να ξεκινήσεις μια ηχητική περιπέτεια όπως καμία άλλη.

 

Info:

Release Athens Festival
21.6.23
Get your ticket here