Wu-Tang Clan στο Release: Η τελευταία μέρα με true hip hop

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η τελευταία μέρα του Release Athens Festival, η παραγωγή ενημέρωσε το κοινό ότι οι Wu-Tang Clan θα ήταν έξι αντί για εννέα. Η απουσία των Method Man, Ghostface Killah, GZA και -μάλλον- Inspectah Deck ήταν τελικά πλήγμα για την hip hop μέρα του αθηναϊκού φεστιβάλ; Προφανώς και όχι!

 

 

Κάτι η αρχή των αυγουστιάτικων διακοπών, κάτι το τέλος του Release, κάτι ο καύσωνας, κάτι οι βιβλικές καταστροφές που βιώνουμε αυτές τις εβδομάδες, όλα έπαιξαν τον ρόλο τους, και χθες, η Πλατεία Νερού είχε κόσμο αλλά δεν ήταν γεμάτη. Καλό αυτό, θα πούμε εδώ, μιας και μπορέσαμε να απολαύσουμε το live είτε μέσα στο ασυγκράτητο πλήθος των fans είτε στον υπόλοιπο χώρο του φεστιβάλ, χωρίς να γίνεται ο γνωστός πανικός. Βέβαια, μη γελιέστε, μιλάμε για μερικές χιλιάδες κόσμου, όχι και λίγο δηλαδή.

 

 

Οι Wu- Tang ανέβηκαν στο stage με την μπάντα που τους συνόδευε και το κατέκλεισαν με το true το hip hop το αυθεντικό. Ξεκινώντας από τα 90s έφεραν όλη αυτήν την ενέργεια και τη μετέδωσαν στον κόσμο που ήταν εκστασιασμένος. Πίσω από το FOH ο ήχος είχε αρκετά μπάσα -αναμενόμενο- όμως στον χώρο μπροστά στο stage ακούγονταν όλα πολύ καλά. Οι Wu-Tang έχουν το χάρισμα της γκρούβας, και ακόμα κι αν δεν ανήκεις στους λάτρεις τους, σε συνεπαίρνει ο ρυθμός τους.

 

 

Αγαπημένα κομμάτια από την κοινή τους πορεία και διαλεγμένα από τις solo δημιουργίες τους, samples από το σινεμά και φυσικά από καλλιτέχνες που σημάδεψαν τη μουσική βιομηχανία, ήταν αυτά που έφτιαξαν το setlist της βραδιάς. Σε αρκετούς φάνηκε μικρής διάρκειας η performance τους, αλλά όλα λειτούργησαν σύμφωνα με τους κανονισμούς του φεστιβάλ. Και ήταν απολαυστική!

 

 

 

ΚείμενοΖωή Νικολάου 

ΦωτογραφίεςΑλεξάνδρα Κατσαρού