“ΘΕΛΜΑ & ΙΡΙΣ” ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΥΡΝΟΣ

ΘΕΛΜΑ & ΙΡΙΣ | 2ος χρόνος

Από 13 Νοεμβρίου για λίγες παραστάσεις

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Η σκοτεινή κωμωδία “Θέλμα & Ίρις” των Μαρίας Παπουτσή και Ειρήνης Γαντερί, μετά την επιτυχία που σημείωσε σε μια σειρά sold out παραστάσεων την άνοιξη του 2023, επιστρέφει από 13 Νοεμβρίου στο θέατρο Φούρνος για 8 ακόμα παραστάσεις.

Η Θέλμα και η Ίρις είναι ένα ζευγάρι βρικολάκων. Μέσα στους αιώνες της ζωής τους, έχουν διαβάσει πολύ, έχουν ασχοληθεί με όλα τα είδη τέχνης και πνευματικής άσκησης και έχουν συναναστραφεί τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες και διανοητές. Πνευματικά ελεύθερες, κοσμογυρισμένες και βαθιά πολιτικοποιημένες, έχουν αποφασίσει να σταθούν στο πλάι του ανθρώπινου είδους, συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε αγώνα του ανθρώπου για την ελευθερία, την ισότητα και τη χειραφέτησή του! Βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή αποκρούοντας τη βία της εξουσίας και ενθαρρύνοντας τον αγωνιζόμενο. Ως σωστοί βρικόλακες της δικιάς τους φιλοσοφίας, επιλέγουν για τροφή τους μόνο άτομα επικίνδυνα για το κοινωνικό σύνολο (φασίστες, βιαστές, παιδόφιλους κλπ). 

Οι δύο ηρωίδες, παρ’ όλη τη σοφία και την εμπειρία τους, θα βρεθούν τελικά αντιμέτωπες με ένα -αρκετά ανθρώπινο θα λέγαμε- δίλημμα. Το δίλημμα της γονεϊκότητας. Με μία απλή τους απόφαση -με ένα τόσο δα δαγκωματάκι!- μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο πλάσμα που να τους μοιάζει. Είναι όμως πράγματι τόσο απλή αυτή η απόφαση; Τί σημαίνει για την κάθε μία η έννοια της γονεϊκότητας; Η έννοια της οικογένειας; Είναι η μητρότητα ένα ένστικτο ή είναι μία επίκτητη κοινωνική ανάγκη; Είναι ένας τρόπος ολοκλήρωσης ή όχι; Τί θυσίες απαιτεί τελικά μια τέτοια απόφαση; 

Το έργο “Θέλμα & Ίρις” πραγματεύεται, με ιδιαίτερα κωμικό και καυστικό τρόπο, υπαρξιακά ζητήματα που αφορούν τη ζωή και το θάνατο, τη μοναξιά και την ελευθερία, καθώς και τις ανθρώπινες σχέσεις υπό την πίεση των κοινωνικών συμβάσεων. Βρίσκεται στο μεταβατικό σημείο δύο αντίθετων καταστάσεων και κινείται διαρκώς στο μεταίχμιο μεταξύ συμβατικού και αντισυμβατικού τρόπου ζωής. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Μαρία Παπουτσή, Ειρήνη Γαντερί

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γαντερί

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Αγγελίτσα, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Ίρις Κατσούλα

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αποστόλης Τσατσάκος

ΣκηνικάΚοστούμια: Ειρήνη Γαντερί

Βοηθός ενδυματολόγος: Ιωάννα Παπακωνσταντίνου

Φωτογραφίες παράστασης: Δημήτρης Παρθύμος

Σχεδιασμός αφίσας: Σοφία Μπράιλα

Παραγωγή:  Dune Productions

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παραστάσεις: Από τη Δευτέρα 13/11 μέχρι και την Τρίτη 5/12 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 

Προπώληση: more.com | https://www.more.com/theater/lgbtqi/thelma-iris-2os-xronos/

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 12 ευρώ

Διάρκεια παράστασης:80’

Θέατρο Φούρνος | Μαυρομιχάλη 168,  Αθήνα 

Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0646 0748